kesport.hu

Kicsin múlt az újabb KTE-Kisokos bravúr

Az utolsó egy percben bemutatott Kiss Olivér bravúrok mentették meg az Algyőt a pontvesztéstől.

Az ex-válogatottakkal felálló algyői csapat szerezte meg a mérkőzés első gólját, de a következő támadásban Berkes révén rögtön egyenlítettek is a hazaiak. Az eredményjelző 2-2-nél mutatott utoljára döntetlent az első félidőben, innentől kezdve a vendégek domináltak. A hírös városiak támadásban rengeteg hibával játszottak, védekezésben pedig nem haraptak eléggé. Az elszórt labdákból egymás után lódulhatott meg a listavezető, ezzel öt gólra növelték előnyüket, 8-13. Sem a szélső, sem az átlövő játék nem hozott eredményt a KTE-Kisokonál, ha pedig a kapuig jutott a játékszer, akkor a volt kecskeméti hálóőr, Kiss Olivér volt a helyén. Az ötgólos differencia bebetonozódott a félidőig, így 13-18-al mentek pihenőre a csapatok.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A második félidőben megtáltosodtak a kecskemétiek. Zaklajda a kapuban egymást követően hárított ziccereket, támadásban pedig Burik először büntetőt harcolt ki, majd maga is eredményes volt, 16-19. Miss hetese és Burik újabb szemfüles gólja után a 46. percben a döntetlenért támadtak már Ocsovai Zsolték, de egy pontatlan passz közbecsúszott, amit az Algyő ki is használt, 22-24. Az 52. percben aztán kiegyenlítettek a hírös városiak (25-25), majd a hazaiak kapujában Kisék büntetőt fogott, így kezdett az összecsapás a Nyíregyháza elleni ütközetre hasonlítani. Az utolsó percben felgyorsultak az események: a korábban szintén Kecskeméten játszó Simon Bence kapott színészkedésért két percet, majd pár másodperccel később újabb algyői kiállítás következett. Az eddig kiválóan teljesítő beálló, Burik került kihagyhatatlan helyzetbe, ám Kiss Olivér szemkápráztatóan védett, majd egy Scheuring ziccert is kitolt lábbal, így ő lett csapata hőse, a rangadó pedig 26-28-al zárult.

Ocsovai Zsolt (KTE-Kisokos): – Először is gratulálok az Algyő csapatának, és további sok sikert nekik a bajnokság megnyeréséhez. Azt gondolom, hogy egy nagy lehetőséget szalasztottunk el, de talán egy picit a rutintalanságunk miatt döntő szituációkban nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Megvoltak a ziccereink és a helyzeteink is. Nincsen semmi probléma, hiszen az Algyő veretlenül vezeti a bajnokságot. Rengeteg olyan mérkőzésünk lesz még, ahol ki tudjuk javítani ezt a vereséget. Dolgozunk tovább, jövő héten itthon a Törökszentmiklós csapatát meg kell verni.

Dankó Ervin (Algyő): – Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon felkészült a Kecskemét belőlünk, bár ez várható is volt. Eddig sötét lóként meneteltünk a bajnokságban, igazából nem ránk figyeltek az ellenfelek. Látszik most már a bajnokság állásából, hogy tényezők lettünk. Picit nehezebb a dolgunk innentől, de ma is bizonyítani tudtuk, hogy elbírtuk az esélyesség terhét, még úgy is, hogy nem játszottunk jól.

KTE-Kisokos – Levendula Hotel Algyő FKSE 26-28 (13-18)

KTE-Kisokos: Petrik-Varga 1, Miss 7, Horváth A. 1, Burik 2, Éliás 5, Füleki 3, Scheuring 3, Gyárfás 1, Szabó 1, Berkes 2.

2 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2016. március 5. szombat at 08:04

  Kicsin múlt az újabb KTE-Kisokos bravúr?

  Talán ha az eredményes formát mutató Berkes több lehetőséget kap…

  Bizony, már csak néhány kis igazítás kellene, és Kecskemétre betörhetne a kézilabda őrület. Másfél házas őrjöngő tömeg egy másod osztályú meccsen, az már valami. Nagy örömmel tapasztaltam, kitüntetett nagydobosunknak jelentős számú követője akad, itt már a gyerekek is dobbal születnek, kisdobjaikat püfölték is rendesen.

  Nem sok hiányzott, hogy a Nyíregyháza elleni bravúr megismétlődjön, nem véletlenül ünnepeltek az algyőiek oly önfeledten.

  Ami késik, nem múlik.

  A találkozó lefújása után közvetlenül telefonom megcsörrent, a végeredmény után érdeklődtek…

  Lehet, hogy a kecskeméti kézilabda életében új fejezet kezdődik?

 2. Pingback: Itthon tartaná a két pontot a KTEKisokos – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás