kesport.hu

NB III-as ellenfelet vert a KLC

A Kenesei Krisztiánnal felálló III. Kerület ellen felvette a versenyt a Kecskeméti LC.

Az edzőmeccsen Eugene Salami és Christian Ebala is lehetőséget kapott Némedi Norberttől, akik ugyan nem igazolt játékosai klubknak, ám továbbra is a kerettel edzenek. Az első félidő kifejezetten izgalmasra és eseménydúsra sikerült, a csapatok felváltva vették magukhoz a kezdeményezést, amiből több helyzet is kialakult. Ekkor inkább a hazaiak voltak veszélyesek kapura: Salami, Harnos és Ihos is ziccerbe tudott kerülni, ám vagy a kapus védett, vagy nem találtak kaput az akció végén. A III. Kerület is többször eljutott lövőhelyzetig, ám az igazán ígéretes lehetőségeknél, ők sem céloztak pontosan.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Fordulás után inkább mezőnyben zajlott a játék, és a vendégek tudtak helyenként mezőnyfölényt kialakítani, ám kevés alkalommal tudtak igazán nagy helyzetig eljutni. A hajrában egy átlövési kísérlet, és egy ziccer is magában hordozta a gólt, utóbbinál Szabó Gergő mozdult ki jó ütemben, és védett bravúrral. A kontrákból pár szép akciót vezetett a Kecskemét is, ám a befejezések sokáig itt is pontatlanok voltak, majd amikor már mindenki elkönyvelte volna a 0-0-os végeredményt, Márki ívelt jó ütemben, hajszálpontosan az induló Salami elé, aki elegánsan pöccintette el a kapus fölött a lasztit.

Némedi Norbert: Nagyon jó színvonalú meccset játszottunk. Voltak olyan szakaszok, amikor mi domináltunk, volt, amikor az ellenfél. Jó volt látni, hogy egy magasabb osztályban lévő csapat ellen, mennyire tudjuk felvenni a lépést jelen pillanatban. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, az eredménytől függetlenül is.

Kecskeméti LC – III. Kerület 1-0 (0-0)
Széktói Stadion, edzőmeccs

KLC: Szabó G. – S. Juhász, Szabó Gy. (Némedi 46.), Urbán, Molnár – Filus (Márki 60.), Kürtösi (Ebala 46.), Tölgyesi, Ihos – Harnos (Nagy L. 46.), Salami.

Gól: Salami (90.)

Jövő szombaton folytatja a bajnokság küzdelmeit a KLC, szombaton 17 órakor a Soltvadkertet fogadják a Széktóiban.

14 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2016. március 5. szombat at 07:44

  Remélem, “kecse” barátunkkal folytatott kis párbeszéddel sikerült rávilágítani arra, ma már téves felfogás, hogy eredményeinket el kell hallgatni, mert majd jön valaki aki érdek nélkül észre veszi és önfeledten hirdeti. Nem ilyen világot élünk. Ellenkezőleg a sikereket bármilyen formában mielőbb nyilvánosságra kell hozni. Nevezhetjük önmenedzselésnek is, ami nélkül a rendszer nem működik. Ebben a tevékenységben nagy segítséget nyújthat a kesport, és fórumozói, segítségükkel plusz pénz állhat a házhoz. Az élelmesebb klubok a lehetőséget profin kihasználják. Ki kell menni egy sporteseményre, exponált helyen ott virít, média támogatónk a kesport, oldalain természetesen a hozzászólásokkal.

  A klubok a honlapjaikon “dicsekednek”, szebbik felüket mutatják, amit a különböző hírközlő szervek átvesznek. De a történetnek létezik egy másik oldala is, amit a sportszervezetek, sportolók nem propagálnak, ezen hírek, vélemények után keményen utána kell menni. Itt van nagy jelentősége az “őrült” média munkásoknak, fórumozóknak, akik vállalva a megvetést és a közlés utáni köpködést a kellemetlenebb dolgokra is rávilágítanak. Kecskeméten ezzel a lehetőséggel legfőképpen a kommentelők élnek. Ezért is kell helyén kezelni a durva beszólásaikat. Én nem orrolok meg érte, inkább örömmel tölt el, hogy az illetők foglalkoznak a témával, az én káromra ugyan, de azzal is a klubokat, sport szereplőit népszerűsítik. Minden hozzászólásból le lehet szűrni valami hasznosíthatót.

  Ugorjunk.

  A tegnapi edzőmeccs elé nagy várakozással tekintettem, gondoltam majd nagy szurkolótábor előtt zajlanak az események. Hát tévedtem. Kellemes idő, magasabb osztályú ellenfél, ingyen belépési lehetőség, Ebala, Salami játéka, Norbiék újdonságot jelentő varázsa sem volt elegendő húzóerő, hogy a stadionba legalább egy tucatnál többen kilátogassunk. Kell nekünk profi osztály?

  A folyamat mindenesetre beindult, úgy tűnik, a kiváló kecskeméti focira fent a nagyfőnökök bólintottak, az önkormányzat külső támogatóként a labdarúgás mögé állt, a gazdasági társaság megalakult, KLC-KTE SI új elnöksége összeállt, eredményes csapatunk is van már. Mi kell még?

  Egy segítő szándékú, harsány szurkolótábor nem ártana!

  Lesz aki összehozza?

  És még nincs vége, korábban eldőlt, Kecskemét lesz a “Storck projekt”, a kiemelt országos utánpótlás képzés egyik központja, tegnap lezajlottak a 2002, 2003, 2004 korosztályok kiválasztói. A talentumokat majd kéthetente, később hetente egy alkalommal válogatott szinten nálunk képezik.

  Hírek szerint ősztől a “műkerti brigád” felnőtt csapatot indít, ami mögé az utánpótlás csapataik is felsorakoznak.

  Boldogságom határtalan, szeretem a kihívásokat, a verseny szellemet. Amikor focistákkal árasztják el Kecskemétet.

  Megbecsüljük a lehetőséget?

 2. Pityu

  2016. március 5. szombat at 12:35

  Mesélj, kikből áll az új elnökség? Kirúgták a vezetésből a KTE kapcsán már rovott múltúakat?

 3. KecskemetiZONA

  2016. március 5. szombat at 16:49

  Az új elnökséget a klub honlapja majd lehozza, az a hivatalos.

  A három lecserélt szülő nem hiszem, hogy rovott múltú lenne.

 4. 124

  2016. március 5. szombat at 18:15

  Kedves Zona! Az a baj hogy te és még egypáran nem értitek a történteket hogy politikai játszma vesztesei lettek a város szurkolói és a futballcsapata!!! Az hogy O. Viktor utasítására hagyta mindenki adósságba fulladni a város és a környék legsikeresebb csapatát!!! Íly módon honnan lenne bizalom??? Klaudia új csapatot akar? Honnan? A 4. osztályból? Amikor 1. osztályú csapatot nem volt képes megmenteni? Rózsa sem értett jobban a focihoz mint a mostani dilettánsok!!! De mert és lehetősége volt kockáztatni!!! S, nyert!!! S,ezekután a győzelemben ment tönkre!!! Ki kíváncsi ezen a szinten a focira? Mikor az 1. osztályú csapatot is állandóan fikázták! Nem voltunk hozzászokva hogy jó csapatunk van és tudjunk örülni a kicsit rosszabb játéknak is!!! A régiek túl hamar mentek az égbe, de a mostaniak sose fognak!!! Mert még mindig a régiek sikeréből táplálkoznak egyesek: Megcsináljuk mi még jobban!!! Nevetséges!!! Sosem fogják!

 5. KecskemetiZONA

  2016. március 5. szombat at 20:15

  Kedves 124!

  Következtetésed logikusnak tűnik.

  A témát politikai oldalról nem szívesen közelítem, ennek ellenére tisztában vagyok vele, hisz tanultam, sport politika nélkül nem létezik.

  O. Viktor esetleges utasítása az én gondolatvilágomba nem fér bele. Ha ez így lenne, akkor miként történhetett meg, hogy állítólag az NBI-es korszak hat meghatározó személyből négy az új KLC-KTE SI elnökségében is tisztséghez jutott? Ott avá a nem kis összegű állami pénzek befutnak?

  De ha eddig a politikai játszma elkerülte volna figyelmemet, ma rajtad kívül más is felhomályosított, hogy most már a KLC-KTE SI is elfideszesedett, gyakorlatilag megszűnt civil szervezetként létezni.

  Na akkor mi a helyzet, a politika így is, úgyis jelen van, csak most Klaudia tud az újjáépítésben segíteni. Nekem ez a lényeg.

  Mindenesetre a KLC nevére szóló, címemre küldött XI. Városi Civil Fórumra szóló meghívót a klub vezetőjének eljuttatom.

  A történettel én is elég mély gödörbe kerültem, a megmentés elmaradását többször felvetettem, ma már képes vagyok elképzelni, hogy a város szurkolói futballilag ki lesznek elégítve, rövid időn belül profi csapatunk meccseire járhatunk.

  Bízom benne, hogy megfogják csinálni.

  Erre majd még visszatérünk.

 6. balogárpi

  2016. március 5. szombat at 22:05

  Nocsak. A fidesz megirigyelte a KLC vezetőség mutyiját? Ahol többszázmillióról van szó, oda már kell egy pár fideszes.
  A régi vicc aktualizálva: Ne lopj! A fidesz nem tűri a konkurenciát! :)

 7. 124

  2016. március 5. szombat at 22:13

  Igen Zona! Valahogy olyan szinten leszünk kielégítve, ahogy a többi nagy ígéret is megvalósul: A stadionra szánt 800 valahány millió helyett most már senki sem tudja hogy mennyi!!! Mert dobálóznak elméletben a 100 milliókkal! D
  e ugyanez a helyzet a beígért intermodális csomóponttal is!!! Telik majd az idő és szép csendben elvegetál Kecskemét a 3. ligában!!! Nagy szerencse lesz ha véletlen NB2-ben is le tud húzni egy pár évet a csapatunk!!!

 8. KecskemetiZONA

  2016. március 6. vasárnap at 06:45

  Kialakult egy kellemetlen állapot, amiből valahogy ki kellene kecmeregni, erre fel elkezdünk erősen politizálni, nem mindegy, hogy ki segít?

  Vizsgálhatjuk a politikai útlevelet is, de sokra nem megyünk vele.

  Nem tudom, a KTE Kft. tulajdonosa melyik politikai irányzathoz tartozott, azzal viszont tökéletesen tisztában vagyok, a KLC-t egy abszolút független személy alapította. Egy olyan időszakban, amikor Kecskemétet független polgármester irányította, MIÉP-es volt a támogató Kulturális és Sportbizottság elnöke, fideszes a kecskeméti fociprojekt szóvivője, egységes volt az akarat.

  A koncepció úgy szólt, Kecskemét labdarúgását az alapoktól kell felépíteni, ennek a projektnek lett a végterméke a KTE NBI-e, a KLC pedig a segítője.

  Közben voltak viharos időszakok is, például amikor a KLC a KTE-hez hasonlóan végveszélybe került. Lényegében akkor is, – civil támogatással – független polgármester “uralkodott”, MSZP-s volt a sportbizottság elnöke, amikor a támogatások megvonása, és hasonlóan politikai ügybe keverés miatt a KLC majdnem kipurcant.

  Abból a helyzetből Karakas Ferenc vezetésével sikerült kilábalni, aki S.Juhász Attilával társulva a Kecskeméti Labdarúgó Clubot, a város javára felvirágoztatta.

  Ezért nem értem ezt a mutyi dolgot, miből lehet ezt a következtetést levonni?

  Feri bácsi inkább kitüntetést érdemelne, a beadási határidő 2016. március 25. Aki hasonló képpen gondolja, javaslatát az önkormányzatnál leadhatja.

  Mi pedig majd tovább vesézzük a dolgokat.

 9. 124

  2016. március 6. vasárnap at 12:14

  Kedves Zona! Nincs itt szó mutyiról városi és KLC szinten, csupán nagy ígéretekről amik elfelejtődnek megvalósulni! A mutyi az első osztályban van, hisz a sokáig keménynek számító Hemingway is kénytelen volt befogadni fideszes képviselőt a csapatához hogy maradhasson még NB1-es! A szerencsejátékpénzhez nem engedtek pártonkívülieket hozzájutni!!! Az aszfalt szerette volna megvenni Rózsától a T.E.-t ! balogárpi csak rosszmájúságból fordítja visszájára!!! Én csak azt látom hogy a városnak és a Klaudiának ígért állami pénzekből még a felét sem kapjuk majd meg! S, azt látom hogy Klaudia tavalyi rádiónyilatkozata, szóról szóra egyezik Orbán által a kupagyőzelmünk után tett megjegyzéseivel! Ezt én nevezném politikának, inkább egyéni sértettségnek és s.ggny.lásnak !!!

 10. KecskemetiZONA

  2016. március 6. vasárnap at 13:17

  Kedves 124! Kezdem kapizsgálni. Ilyenkor mindig az jut eszembe, ha el akarsz érni valamit, a mindenkori hatalomhoz lojálisnak kell lenni. Ahogy olvasom, így volt régen, manapság így csinálják ezt a nagyok, és valószínűleg a KLC-KTE SI vezetői is. Azt pedig tapasztalatból mondom, már a függetlenségnek is nagy ára van.

  Lehet, hogy a célok megvalósításában vannak csúszások, de szerintem elkészül a mű.

  Csak, mint tudjuk, a malmok lassan őrölnek, a gyümölcs éretten fogyasztható.

  Egyszer mindenre, és mindenkire sor kerül.

  Ahogy egyetlen edző sem érezheti magát soha biztonságban.

  Örülni kell, már addig a szakaszig eljutottunk, hogy segíteni akarnak.

  Politikusokkal vagy nélkülük, nekem teljesen mindegy.

 11. Strongest

  2016. március 7. hétfő at 11:55

  Ha nyáron el tud indulni a csapat az nb3-ban, akkor el lehet hinni, hogy fontos a városnak a foci, mert ahhoz gondolom egy kis sportdiplomácia is kell jelen állás szerint.
  El kellene már felejteni ugyanakkor a múltat. Szép és jó volt az nb1, én minden percét élveztem, de ez a fejezet lezárult. Lapozzunk, most ez a csapat van itt, tele kecskemétiekkel, helyi gyerekekkel, korábbi kedvenc játékos-edzővel az élen, megérdemlik, hogy figyeljünk rájuk. Nem Rózsának, S. Juhásznak, Szemereynének, Orbánnak kell szurkolni, hanem nekik. Hogy akarunk bármit követelni, számon kérni, ha pont a főszereplőknek nem adjuk meg a támogatást? Pontosan ezzel lehet megmutatni azt, hogy a szurkolóknak igenis fontos a helyi foci.

 12. KecskemetiZONA

  2016. március 7. hétfő at 19:10

  Én az S.Juhászoknak szurkolok, mégis csak ő a KLC-KTE SI elnöke, fia pedig a csapat jobb oldali védője.

  Strongest, Te komolyan gondolod, hogy beírásainkkal bármit is befolyásolunk, azok alapján építik a klubot, folyik a szakmai munka, Rózsát, Szemereynét, Orbánt érdeklik a kommentjeink, illúziókat kergetsz. Véleményeket mondnunk, kicsit elcsevegünk. Olvasmánynak nem rossz, arra kiváló, hogy forognak a nevek, ismeretlen ösvények ismertté válnak, ha kattintási szám magas, talán még a kesporton, sportolókon is segítünk. Lehet, hogy az önkormányzati támogatást a kesport kattintás száma alapján kellene szortírozni?

  Azért mert kiejted a nevét, Klaudia asszony nem fogja magát haptákba vágni.

  Nem kell gutaütést kapni.

  Lassan az NBI-et többször leírod, mint mi együttvéve.

 13. Strongest

  2016. március 7. hétfő at 23:08

  nem is a klubvezetésnek és nem is a felsorolt politikusoknak címeztem a kommentemet, de úgy látom ezt sem sikerült felfognod. Hogy Klaudia miért vágja haptákba magát, azt is csak te tudhatod. nem kell ám nekem mindig válaszolnod, megvagyok nélküle bőven, ígérem, én sem veszek rólad tudomást, speciel most sem tettem, csak itt a külön megszólítás miatt.

 14. KecskemetiZONA

  2016. március 8. kedd at 07:11

  Strongest!

  Nem szégyen az ha a téma izgat, a beszélgetésbe bekapcsolódsz. Nekem úgy tanították, amennyiben megszólítanak illik válaszolni, próbálom tartani magam az etiketthez. Sajnálom, hogy te is a könnyen megsértődőt népes táborába tartozol, megsértődni a legkönnyebb, pedig, mint többször kifejtettem, nézetünk eléggé hasonló. Ráadásul a kommentezők száma eléggé lecsökkent, az embereknek nincsenek véleményeik, vagy jobbnak látják nem hangoztatni. Lehet, hogy az elmúlt évi adatok ezért sem kerültek terítékre.

  Én nem orrolok, ha bármilyen formában megszólítasz.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás