kesport.hu

Kikapott a Zete ellen a KTE-Duna Aszfalt

Az élmezőnybe tartozó kék-fehérek már az első negyedben komoly előnyt harcoltak ki a center nélküli kecskemétiekkel szemben.

A remek szériában levő ZTE KK a Kecskemét együttesét látta vendégül a 22. fordulóban. A vendégek legutóbb – elsősorban Ivosev és Pongó Martin vezérletével – a Nyíregyházát győzték le hazai pályán, míg a zalaiak az ősi rivális Körmend csarnokát vették be. A szombati találkozó több szempontból is érdekesnek számított: egyrészt James Kinney tavalyi sikercsapata Ellen lépett pályára, másrészt komoly csemegét ígért a két dobóhátvéd, a bajnokság legponterősebb játékosainak csatája: Marko Djeraszimovics a második, míg Darrin Govens a harmadik pozíciót foglalja el a listán. Előbbi 18,76, mígutóbbi 18,67 ponttal terhelte meg átlagosan az ellenfelek gyűrűjét, így ma este is komoly presztízscsatára számíthattunk tőlük – írja a bb1.hu.

Az egerszegi ötmeccses veretlenségi szériának, valamint a szombat esti időpontnak köszönhetően ezúttal is szép számmal érkeztek a hazai szurkolók a találkozóra.

James Kinney alakításaival indult a találkozó: a ZTE irányítója három gólpasszt is kiosztott gyorsan, Govens, Pantelics és Kerpel-Fronius köszönte a forintos labdákat. A túloldalon Ivosev triplát hintett, ám Kinney kosarával már 10-3-ra vezettek a hazaiak. A vendégek edzője időkéréssel igyekezett visszahozni a meccsbe csapatát; Ivosev ismét betalált kintről, ám Mohácsi is jelezte, nem véletlenül van a kezdőben: öt pontot szerzett egy perc alatt. Szépen játszott a ZTE, Kinney laza ejtéssel szerzett duplát, majd Balmazovics első zalai tripláját szerezte. Harris hármasával közelített a Kecskemét, ám így is kétszer annyi pontnál járt a Zalaegerszeg, mint ellenfele. Govens gól jó plusz büntetős akciójával 31-14-gyel zárult az első negyed.

Pontatlanul kezdtek a felek a rövid pihenő után, majd Pantelics kapott pihenőt. Pályára lépett Czinger Zoltán, aki előbb támadólepattanót szerzett, majd a dobása is sikerült, és a ráadás-büntetőt is bedobta. Balmazovics hármasával már szólt a “Húsz! Húsz!” is, ám a KTE nem adta fel, tizenötre zárkóztak Hegedűsék. Érkezett is vissza Govens és Pantelics, Fekete pedig hármast hintett a sarokból. A vendégek büntetőkkel próbálták tartani a lépést, ám mielőtt még kicsit visszahozták volna a reményt, Pantelics adott gólpasszt Kerpel-Froniusnak, aki bezsákolta a labdát. Ivosev távoli tempója zárta a félidőt, 48-33 állt az eredményjelzőn.

A Pongó-testvérek öt pontjával küzdötte közelebb magát a Bács-Kiskun megyei alakulat, Martin betörésből, Máté pedig triplából volt eredményes. Jött azonban Govens, aki a dudaszó pillanatában eresztette el hármasát, talpra ugrasztva a csarnokot. Faulthatáron kezdett védekezni a KTE, Harris, majd Pongó szerzett szép kosarat, ám Kerpel-Fronius berepülős zsákolása is szépségdíjat érdemelt volna. Govens ismét mutatta, miért is tartozik a legponterősebb játékosok közé, öt pontjával megint meglógott a ZTE. Pantelics jól fogta Ivosevet ebben a szakaszban, Mohácsi pedig huszonkettőre növelte a hazai előnyt. A negyed végén két gyorsindítással zárkózott a KTE, 69-22-vel zárult a negyed.

A záró játékrészben kicsit kiengedtek a hazaiak, így többször is tíz pontra jött fel a vendégcsapat, Harris triplája után időt is kért Bencze Tamás. Kerpel-Fronius, majd Keller célzott sikeresen kintről, a hazaiak pedig gondoskodtak arról, hogy ne maradjon nyitott kérdés a végjátékra. Gyorsan rendezték a sorokat a kék-fehérek, és a lefújás előtt a hazai nézők a remekül játszó Czinger Zoltánt éltették, aki hibátlan teljesítménnyel jutott hét pontig, és remekül tehermentesítette az ezúttal sokat pihenő Pantelicset.

Zalakerámia ZTE KK – KTE-Duna Aszfalt 86-69 (31-14, 17-19, 21-19, 17-17)

ZTE KK: Kinney 8/3, GOVENS 21/6, KERPEL-FRONIUS 15/3, MOHÁCSI 9, PANTELICS 7 Csere: BALMAZOVICS 14/12, Fekete 3/3, Velkey 2, Czinger 7

KTE: Harris 15/9, Pongó Má. 7/3, Pongó Ma. 7, Jakab 6/3, IVOSEV 17/3 Csere: Djeraszimovics 7, Hegedűs 7, Keller I. 3/3

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás