kesport.hu

Nemzetközi megmérettetések várnak az uszonyosúszókra

A kecskeméti uszonyosúszók évek óta szállítják a szép eredményeket, ám mióta Székely Lilla felhagyott a versenyzéssel, azóta főleg az utánpótlás remekel.

Székely Lillát kérdezte portálunk az előttük álló feladatokról, tervekről.

Mióta foglalkozol uszonyosúszás oktatásával?

Miután abbahagytam versenyzést 2013-ban, akkor kezdtem el komolyabban az edzői karriert, addig párommal, Juhos Gergellyel csináltuk. A mai napig együtt dolgozunk, de az edzések nagy részét én tartom. Nagyon jó dolog, hogy ketten vagyunk, hiszen nekem is jut néha egy kis szabadidő, de a gyereknek is jót tesz a változatosság, illetve más dolgokat veszünk észre a technika javításánál.

Jelenleg hány válogatott sportolótok van?

Felnőtt válogatottunk most nincs, ez egy problémás dolog, mert mindig jó, hogyha van egy példakép a gyerekek előtt. Remélem, hogy az épülő egyetemmel minél több élversenyzőt tudunk majd itt tartani. A junior és ifjúsági korosztályban viszont több válogatott versenyzőnk is van.

Kádár-Németh Kristóf is első éves junior válogatott, akivel már tavaly részt vettünk egy junior Európa-bajnokságon. Ott még nagyon fiatalnak számított, tőle 3 évvel idősebbekkel úszott. A magyar váltónak a tagja volt, és a 4. helyen végeztek, ez a verseny inkább egy tanulmányút volt neki.

Milyen versenyek várnak rátok?

Még nem úsztak szintidőt a versenyzők, ezek az előző évi világversenyek (EB 6., VB 8.) ideje alapján vannak kikalkulálva. Elég kemény idők, ha ezt valakinek sikerül teljesítenie, az már nagy eséllyel döntőt úszik a nemzetközi versenyen. Most ezekre a szintidőkre hajtunk, hogy meglegyenek, de még nagyon év eleje van, hiszen az egri Világkupa volt az első versenyünk. A következő megmérettetés itt lesz Kecskeméten március 12-én, rá egy hétre már utazunk Olaszországba, ott is ugyanolyan Világkupa forduló lesz, mint Egerben volt. Ezt követően lesznek kisebb hazai versenyek, majd április 23-24-én Bécsbe utazunk nyílt osztrák bajnokságra. Május elsején Csehországba látogatunk egy újabb Világkupa fordulóra. Pár héttel később lesz az Országos Bajnokság, az az utolsó lehetőség, hogy szintidőt ússzanak a világbajnokságra. Kádár- Németh Kristófnak, Blaszák Lillának, Kis Rolandnak és Monori Fanninak van most talán a legnagyobb lehetősége, hogy a július 4-11-ig tartó junior világbajnokságon jó eredményt érjenek el.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás