kesport.hu

Mercedes-KLA: Az U15 és az U14 is fontos mérkőzést nyert

Csima Gyula és Lóczi Péter együttesei a Békéscsabát fogadták hétvégén, és ez volt a két korosztály első tétmeccse a szezonban, melyet rögtön magabiztos sikerrel is vettek.

Az U19 is itthon játszhatott a Grosics Akadémiával, és Mokrickij korai kiállítása után, 83 percig emberhátrányban voltak. A piros lappal együtt büntetőt is kapott a gyulai együttes, mellyel – mint később kiderült – el is döntötték a három pont sorsát. Noha a Mercedes-KLA emberhátrányban is jól futballozott, sőt, helyzetekig jutott, ezen a napon semmi sem jött össze a kapu előtt. A legközelebb a 62. percben jártunk az egyenlítéshez, amikor Hulicsár buktatása után ki is állították a vendég kapust, ám Németh a felső lécet találta el büntetőből.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

U19: Mercedes-KLA – Grosics Akadémia 0-1 (0-1)

KLA: Váczi – Csizmadia (Rapi 81.), Rozsi, Kadosa, Mokrickij – Németh, Bartucz, Majoros (Bozsik G. 81.) – Nemesvári, Sudár, Hulicsár.

Gól: Molnár (8.)

Kiállítva: Mokrickij (7.) ill. Csóka (62.)

Szabó Tibor: A labdarúgás nem mindig igazságos. Tíz emberrel is jobban játszottunk, sajnos ők belőtték a tizenegyest, mi nem, így a pontszerzés mellett, a győzelem lehetősége is elmaradt.

U17: Grosics Akadémia – Mercedes-KLA 3-2 (1-1)

KLA: Mészáros – Kőrös, Pataki, Szabó P., Szalai – Kemenczés, Pusztay, Csalár, Balázs – Kabai, Bozsik M.

Gól: Galacs (11.), Bány (77.), Pandur (86.) ill. Manga (8. – öngól), Pataki (59.)

Kiállítva: Pusztay (57.)

Visinka Ede: Bosszús vagyok, mert kétszer is vezettünk, ám egy buta kiállítás után, a Grosics élt a kínálkozó lehetőséggel, és a végén fordítani tudott. Nem vagyok elégedett a mutatott játékkal, mert egy nyerhető meccset buktunk el, sokkal jobban kell alkalmazkodnunk a körülményekhez.

U16: Grosics Akadémia – Mercedes-KLA 2-0 (1-0)

KLA: Várkonyi – Kenderes, Vargacz, Farkas, Sallai – Papp, Prikidánovics, Supka (Szabó M. 77.), Szekeres – Németh, Fekete.

Gól: Bitó (8.), Rácz (90.)

Kiállítva: Németh (29.)

Márton Pál: Kétharmadnyi időt emberhátrányban voltunk, de így is ellenfelünk fölé tudtunk nőni, sajnos a helyzeteink kimaradtak. A Grosics ugyanakkor keretbe foglalta a meccset, az elején és a végén is betaláltak, így megérdemelten nyertek. A meccs legjobbja Várkonyi Tamás, aki a 4. perctől sérülten védett.

U15: Mercedes-KLA – Békéscsaba 3-0 (2-0)

KLA: Nagy D. – Salánki (Szarvas 41.), Orlov, Hirman, Katona (Lukács 58.) – Roza, Szász, Török (Suhajda 71.) – Gyürki, Kovács P. (Bashiri-Shahroodi 71.), Bali.

Gól: Gyürki (12.), Szász (27.), Kovács P. (70.)

Csima Gyula: Az első 10-15 percben voltak problémáink, de onnantól kezdve folyamatosan javult a játékunk, így végül számunkra rangadónak tekinthető meccset sikerült megnyernünk.

U14: Mercedes-KLA – Békéscsaba 2-0 (1-0)

KLA: Berta – Gulyás (Edmilson 41.), Barkóczi, Treiber, Récsei – Száhl (Pécsi 58.), Kasztel, Bakos (Perlaki 41.) – Györgye (Sörös 48.), Szalai, Faragó (Áman 58.).

Gól: Oláh (39. – öngól), Szalai (77.)

Lóczi Péter: Az idei év első tétmeccsét játszottuk, már nagyon vártuk a kezdést! Végig támadólag léptünk fel, és sorra alakítottuk ki a helyzeteinket az ellenfél kapuja előtt, ha jobb döntéseket hozunk, nagyobb különbséggel is győzhettünk volna. A Békéscsaba szívósan védekezett, és érződött a mérkőzésen, hogy mindkét csapatnak nagyon fontos a három pont megszerzése. Örülök, hogy ez nekünk sikerült! Helyenként jó játékkal, végig nagy koncentrációval és akarattal játszottunk. Mindenki hozzátette a maga szerepét a győzelemhez, kiemelném a cserejátékosok pozitív hozzáállását és mentalitását, sokat lendítettek a játékon!

14 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2016. március 7. hétfő at 18:02

  Emlékezhetünk még rá, hogy egy központi tesztíráson a békéscsabai edzők a kecskemétiek előtt végeztek. Most bebizonyosodott, más kávéház az elmélet, és más a gyakorlat, ellenfelünk gólt sem tudott szerezni.

  Mint éhezőnek egy darab kenyér, úgy hiányoztak nekünk ezek a tizennégyes, tizenötös győzelmek.

  A képzési tárház tovább bővülhet, amikor Lóczi Peti a barcelonai szakmai továbbképzésről hazatér.

  A KLC felnőtt csapat elleni ütközetre vágyó U19 mérkőzése nem sikeredett valami fényesre, gond egy se, vannak tehetségeink, akik akarnak jó játékosok lenni.

  Váczi Milán labdabiztosságban sokat fejlődött, én úgy látom a 6-18 éves korban kimaradt lazasági képzést valahogy pótolni kellene. Az edzések, mérkőzések után rászánandó min. harminc perc talán elég lenne. Ha játékos megfigyelő kennék Rozsi Dominik neve a jegyzetfüzetembe biztosan bekerülne, alakuló profi csapatunk oszlopos tagjává válhatna. Olyan személyiségre, mint Kristóf, egy csapatnak mindig nagy szüksége van, a nyújtás-lazítás rá is vonatkozik, elengedhetetlen a laza csípő. Olvastam, labdarúgásunkban tiltják a nyújtást, annak idején mi edzők is sokat beszéltünk róla, mert alkalmazását illetően a kép vegyes, mindenesetre a brazil és spanyol focisták az izmok ellazítására edzés végén 30 – 60 percet szánnak. Hulit pedig egy időre specialisták kezébe kellene adni, egy “misét” megérne.

  Mindenen túlmenően, az U19-nek egy meccset nyerni kellene már.

  A Győr nem lesz könnyű ellenfél.

  Lehetetlen dolgok azonban nincsenek.

  • arnold

   2016. március 8. kedd at 07:02

   Maximálisan egyetértek veled ,KecskemétiZONA.Rapi Kristófra gondoltál?”specialisták kezébe kellene adni “ezen mit értesz?

 2. kecske

  2016. március 8. kedd at 05:59

  Zona! Mond már,mi történt a tolmács csapatával??? Az újpestet megverték de a bajnokin nem tudnak nyerni az alsóházban.

 3. kecske

  2016. március 8. kedd at 06:14

  Nagy örömömre szolgál ,hogy visszatért hozánk ifj. Török remélem ezzel az MTK val kötöt szerződést is eltéptük! Én még most is emlékszem arra a fotóra amikor ez a szerződés megkötetett!!! A fotón szereplő emberek remélem tisztába vannak azzal hogy más pénzén létrehozott akadémiát árusitották ki akor!!!! Lehet hogy még egyszer majd felelni kell tetükért…..

 4. KecskemetiZONA

  2016. március 8. kedd at 07:57

  kecske!

  Tartom magam ahhoz a véleményhez, hogy Kecskeméten a képzés a Mercedes-Gyár Kecskeméti Labdarúgó Akadémián a legjobb, amit remélem a közel jövőben esedékes DOUBLE PASS minősítés is igazol. A színvonalat a Diósgyőrből visszatért két szakember tovább emeli, a “bunyós” a felnőtteknél is besegít, “tolmács” pedig teszi a dolgát, a tizenhetes korosztályt gardírozza, egyenlőre egyik korosztálynál, így nála sincs probléma, messze még a vége. Eddig szereztek egy pontot, majd jön a többi is. Jövőre még eredményesebb U19-es csapatunk lehet.

  Ehhez kapcsolódik Lacika hazatérése is, jó helyre került, egy focista egyenlőre tizenkilenc éves koráig itthon is NBI-ben játszhat. Karrier vagy pillanatnyi előnyök, mindenki maga választ.

  Az MTK-val, és többi csapattal kötött szerződést nem kell széttépni, kapcsolatokra, barátságokra szükség van, csak az ilyen megállapodásokat helyén kell kezelni.

  Nem emlékszem, az említett fotón kik vannak, szerintem az akadémiát nem árusították ki, ellenkezőleg egyben kívánták tartani, csakhogy több játékosnak, és szülőnek mehetnéke támadt. ifj. Török esete is mutatja, felesleges sietni. Ez ellen nem lehet sokat tenni, mindenki saját sorsát irányítja, nem kell másra fogni.

  Nem tudom, az említett személyeknek milyen tetteikért kell felelniük, tény, évek során az akadémiai képzésből kizártak, elégedetlenkedők sora elég szépen megszaporodott, ezért a háttérben komoly zúgolódás van, remélem a durvább fenyegetések nem válnak valóra.

  A tettéért biztosan mindenki vállalja a felelősséget, én biztosan.

  Ha arra gondoltál, hogy a felszín alatt forrnak az indulatok, ezt én is így érzem. A mai világban természetes, meg kell tanulni ilyen körülmények között kiemelten teljesíteni.

  Ugye, hogy a mentalitás ami mindent meghatároz…

  Szerencsére tanítható tulajdonságról beszélünk.

  Ha maradt még benned valami, ne tartsd magadban, ha tudok én szívesen válaszolok.

 5. KecskemetiZONA

  2016. március 8. kedd at 08:11

  arnord!

  Nem okoskodom csak hangosan gondolkodom, az akadémián egyre színvonalasabb munka folyik, ezért is történhet meg, hogy például a mélyről indult Váczi Milánt szépen felépítik. Úgy gondolom Huliban is nagy lehetőség rejlik, szeretném ha belőle kiváló gólvágó válna. Ehhez a tudományág minden ágát fel kell használni. Nem akarom tovább ragozni, kiváló edzői vannak. Szabó Tibinek a Stork projektben is főszerep jutott. Ha egyszer majd átkerül a felnőtt csapatba, a góllövés tudományát Czéh Lacitól biztosan elsajátítja.

  • arnold

   2016. március 8. kedd at 09:37

   Köszönöm válaszod ,megint csak azt kell mondanom teljesen egyet értünk:)…Elmenni más csapatokhoz és ülni a padon. Vagy játszani 5-10 percet vagy a kezdőben bent sem lenni.Csak elmondhatni ,hogy ennek és ennek az a csapatnak tagja vagyok ,de ott a 29-lenni a sorban nem sok értelme..játszani minél többet,a minél magasabb osztályban..ennek van értelme.

   • Strongest

    2016. március 8. kedd at 14:59

    Ezt kellene látnia minden szülőnek. Én abban is biztos vagyok, hogy sok mostani U19-es játékos meg fogja állni a helyét a felnőtteknél. Nem kell ahhoz utánpótlás szinten bajnoki címeket nyerni, hogy a felnőtt csapat tehetségeket nyerjen. Azoknál a csapatoknál sem építenek be ugyanis több játékost, elég megnézni a honvéd, vagy az mtk példáját. Jó az, ha mindenféle ígéretekkel magukhoz csábítgatják a legjobbakat, aztán nem játszatják őket, vagy számukra is komolytalanná teszik a bajnokságot azzal ,hogy a többi csapatot legyengítik? eredmények szempontjából nekik biztos, a fejlődés szempontjából meg tuti nem.

 6. bubu69

  2016. március 9. szerda at 20:55

  Elnézést kérek de most is csak azt tudom mondani, hogy ez ami nálunk folyik NEM AKADÉMIA ! Nézzetek már meg egy akadémiát közelebbről , testközelből. Az akadémián egy helyen tanulnak edzenek a gyerekek. Megoldott az étkezésük, odafigyelnek mit mikor és hányszor esznek. Kecskeméten folyik egyfajta képzés ami sokkal jobb mint a közelben bárhol, de nem akadémia szintű.Az MTK.- hoz pedig ne hasonlítsuk mert fényév a különbség.
  A másik amin meghökkentem Váczi Milánnal kapcsolatos. Milán évek óta a csapat értékes tagja. Nem egyszer nyert vagy mentett meccset döntetlenre.Nagyon jó képességű kapus akit pár évvel ezelőtt elengedtek más akadémiára mert egy problémát kényelmesebb volt így megoldani. Szerintem már régóta ott lenne a felnőtteknél a helye. Őt egyébként egy ember építi és azt az embert Erdei Sándornak hívják. Csodálkozom, hogy egy ilyen szakember kimarad a szakmai stábból. Az edző párosokat meg inkább hagyjuk. Beszédes volt az U19. kiállítás utáni felállása. Szorítok az utánpótlásnak és drukkolok nekik félreértés ne essék, szeretnék minél több kecskeméti srácot látni a felnőtteknél de ma én így látom az akadémia kérdését.

 7. KecskemetiZONA

  2016. március 9. szerda at 21:36

  Van benne valami.

  Kecskeméten kosárban és fociban sem klasszikus akadémia működik.

  Ezért is írtam korábban, hogy ha komoly labdarúgó akadémiát akarunk működtetni, számukra egy külön bázist kell felépíteni, és a Mercedes-Gyár KLA-t önállósítani, ahogy azt a kosarasok is tették. Így minden összemosódik, ember legyen a talpán aki gordiuszi csomót ki tudja bogozni. Ugyanebből az összegből magasabb szinten lehetne működtetni.

  Én a tiszta viszonyokat kedvelem.

  Az MTK-nál és a Sárdor Károly Labdarúgó Akadémián folyó képzés teljesen más történet, nem érdemes összemosni.

  Az ítélkezéssel viszont érdemes a DOUBLE PASS minősítést megvárni.

 8. kecske

  2016. március 10. csütörtök at 07:08

  Zona! Légyszives mond már el mi az Double Pass! Ki mit minősit? Mert a leirásaidbol arra következtetek ,hogy az a jóisten…

 9. arnold

  2016. március 10. csütörtök at 08:21

  Valaki aki érti ezt a kuszaságot ,ami az mlsz -nél folyik leirhatná ,utánpótlás hol marad /maradhat/következő szezonban…NB1?

 10. KecskemetiZONA

  2016. március 10. csütörtök at 10:54

  kecske!

  A Double Pass ha nem is az Isten, de elég nagy jelentősége van.

  Tulajdon képpen egy minőségbiztosítási rendszer, mely az MLSZ elnöksége döntéseit nagyban befolyásolja. Beütöd a Google-ba, Double Pass és mindent megtudsz róla.

  Lényeg, egy belga auditáló cég az MLSZ által kijelölt tizenöt up. szervezetet, egyesületet – Kecskemétről a KTE Kft. – tizennégy témakörben vizsgál.

  Az első lépés, a hibák felderítése két esztendeje lezajlott, a Debrecen volt a legjobb mi az uccsók. Innen kellett, a hiányosságokat kiküszöbölve előre rukkolni. A követelmények száz százalékosan tuti, hogy nem tudtunk eleget tenni. Mint ahogy mások sem.

  Második körben a szervezetek vezetőinek, szakembereinek – tőlünk Sallói és Török – vizsgájára került sor. Az akadályt mindenki vette. Sallóit vajon ki pótolja?

  Idén ismét a kijelölt akadémiák kerülnek terítékre, teljes körű vizsgálat folyik. Majd jön az ítélet, a bizonyítványok átadása. Összehasonlítás az előző vizsgálattal, a nemzetközi színvonallal, majd a besorolás alapján a 2016. évi támogatási összeg odaítélése.

  Azért lenne jó a kiemeltek között szerepelni, mert az különös bánásmódot, lényegesen több dohányt eredményezne.

  Kérdés a keretbe, az esetleges tizenkettőbe beférünk-e?

  Ide kapcsolódik arnold aggodalma is, valószínűsíthető, hogy a jövő évi up. NBI-et is ezen vizsgálat eredményéhez igazítják.

  Ezért van a kivárás.

  Ha a felnőttekhez hasonlóan itt sem kerülünk a tizenkettőbe, életünknek újabb nehéz időszaka következhet, a megyéből a Storck projekt keretében felfedezett tehetségeket is elirányíthatják.

  Mi nem tehetünk mást, szurkolunk a sikeres auditálásért.

  Egyébként a magyar labdarúgás rendbetétele ezzel még egyáltalán nem fejeződött be, hiszen a fő probléma, hogy az akadémiák egymástól lopják el a gyerekeket, ma is általános gyakorlat.

  Gondolom ebben is intézkedés várható.

  Ezért mondtam, sikertelen auditálás esetén a Storck projekt talentumait is egy kiemelt akadémiához irányíthatják.

 11. arnold

  2016. március 11. péntek at 06:20

  És még egy kérdés, és NB1 ből hova eshet vissza a kiemelt bajnokság ha nem az marad?

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.