kesport.hu

Hozta a kötelezőt a KTE-Kisokos

Nehezen indult be a hazai szekér, de aztán sima lett a vége a KTE-Kisokos Törökszentmiklós elleni összecsapása.

Nem sok izgalmat kellett átélnie a nézőknek a bajnoki összecsapás elején, a törökszentmiklósi együttes csak az 5. percben tudta megszerezni az első gólját, emellett a kecskemétiek sem remekeltek. Emberelőnyből ziccert hibáztak a hírös városiak, de miután Scheuring pályára került, újra fellendült a KTE-Kisokos játéka. A 13. percben a csapatkapitány révén 6-3-ra megléptek a Ocsovaiék, de előnyüket nem tudták növelni, mert a volt kecskeméti kapus, Fehér egymás után rugdosta ki a kísérleteket. Burik, majd Füleki duplájával 11-8-ra módosult az állást, míg a túloldalon az idegenlégiós átlövő Vasiljevics Dejan volt többször eredményes. A támadójáték hazai oldalon akadozott, ennek volt köszönhető, hogy a törökszentmiklósi együttes kétszer is az döntetlenért támadhatott, de Kisék a kapuban kiválóan helytállt a meleg pillanatokban. Ezt követően Horváth Andor harcolt ki hétméterest, valamint 2 perces kiállítást, a büntetőt Scheuring biztos kézzel értékesítette, 14-12. Az emberelőnnyel nem tudott élni a hírös városi gárda, sőt egyre feljött a félidőre a TKE, 14-13.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A második játékrész első támadásából kiegyenlített a törökszentmiklósi együttes, de nem sokáig örülhettek a vendégek. Miss három hetest értékesített, majd Szabóval remek közös játékból két akciógólt szerzett, 20-16. Mindeközben Zaklajda hárításai is kellettek, hogy biztos legyen a hazai előny. Az utolsó tíz percre kezdett állandósulni a két csapat közti különbség, a 24. percen már 25-20-ra vezetett a KTE-Kisokos. Zaklajda a hajrában tovább parádézott, ziccereket fogott, majd a mérkőzés utolsó gólját Berkes jegyezhette, labdája csodával határos módon gurult át a vonalon. A Kecskemét ezzel 27-21-re nyerte az összecsapást, s készülhet a jövő hét pénteken esedékes, Fradi elleni derbire.

Edzői szemmel

Kiss Dániel (TKE): – Úgy érzem, hogy jól sikerült felkészülnünk a kecskeméti csapat ellen. Az első félidőben betartottunk minden olyan utasítást, amiket megbeszéltünk előzetesen. Apró hibák voltak, amik a lelkesedésből adódtak. A második játékrészben voltak furcsa dolgaink. Hogyha ezeken túl tudunk majd lépni, akkor ha nem is a Kecskemétet, de hozzánk hasonló erősségű csapatokat le tudunk majd legyőzni.

Ocsovai Zsolt (KTE-Kisokos): – Először is gratulálok a csapatnak a győzelemhez, és a Törökszentmiklósnak is, mert nagyon megnehezítették a dolgunkat. Számítottunk erre, hogy nem lesz sétagalopp a mérkőzés, hiszen nekik vesztenivalójuk nem volt. Mi nagyon gyengén játszottunk, de a csapatnak az erősségét az mutatja, hogy egy ilyen gyenge játékkal meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Dolgozunk tovább, de jövő héten, a Fradi együttese ellen ennél sokkal többet kell. Bízom benne, hogy a fiúk is át fogják értékelni a teljesítményüket, és összekapja magát a társaság. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ismét ilyen sokan kilátogattak, várjuk őket jövő héten is sok szeretettel!

KTE-Kisokos – ARAGO Törökszentmiklósi KE 27-21 (14-13)

Kecskemét: Petrik-Varga 1, Miss 8, Burik 2, Éliás 3, Füleki 4, Scheuring 5, Szabó 2, Berkes 2.

4 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2016. március 11. péntek at 21:56

  A félház mutatja, a férfi kézilabda mérkőzéseken állandó szurkolótábor kezd kialakulni. Szerintem a Kaposvár elleni kosárlabda meccsen ennél többen lesznek. Hangosabbak nem biztos. A KISOKOS számomra szimpatikusan építkezik, a lányoknál tetszik, hogy apró célok megvalósításával próbálnak feljebb kapaszkodni.

  A csapatsportágak kezdenek a város sportkoncepciójához idomulni.

  Férfi-női kézi a második vonal első harmadában. Jó ez így, hogy a csapatok nagy rangadókat játszanak, és többnyire győztesen hagyják el a küzdőteret. Az NBI felesleges pénzköltés, az elitbe kerülés számukra illúzió.

  Férfi-női röpi az NBI-ben. A fiúk hozzák a megszokott második helyet, a lányok egyre több nézőt vonzanak, nevelik az utánpótlást.

  A kosárlabda még mindig a legnépszerűbb, de félő, hogy az állandó langyos víz célkitűzést a szurkolók megunják, és elmaradoznak. Többre viszont nem futja. A lányokat feljebb kellene tolni egy kicsit.

  Vízilabda: a TAO pénz nagy hajtóerő, a sportág néhány embernek munkát ad. Még ilyen alacsony szinten is jól meglehet élni belőle. Ha minden a jelenlegi kerékvágásban halad, a következő évtizedben esély sincs a feljebb lépésre. Sajnos még az OBI-es lányoknál sem. És akkor lehet, hogy szerényen fogalmaztam.

  A rögbisek ebben az idényben nagyot alakíthatnak.

  És akkor itt van még a foci, a KLC-t NB-s csapattá kellene varázsolni. Dicséretes a futsal beindítása, a női szakágra jobban oda kellene figyelni. Az akadémiás csapatok várhatóan jövőre is az NBI-ben villognak.

  Úgyhogy nem sok kell és elmondhatjuk, Kecskemét sportjában minden oké, nyugalom honol, jöhetnek az elismerések.

  És a meglepetésszerű kiugrások.

 2. dorba

  2016. március 12. szombat at 11:51

  ZONA
  Az előzőek a jelenlegi nyugalmi állapot összegzése.
  Nem tudom mi volt a célod vele, de nekem részben más a véleményem.
  Egyik sportcsatorna a minap a nézőszám csökkenésről folytatott beszélgetést, amiből én azt szűrtem le hogy egy középszerű, tét nélküli sporteseményre nem érdemes kilátogatni, mert a tv-k elkényeztetnek a jobbnál-jobb események közvetítésével.
  Ennek kapcsán:
  Férfi kézilabdázóink a másodosztályban középszerűen teljesítenek, se feljebb se lejjebb…
  Női kézilabda megérdemelné a város támogatását, ennek hiányában ők is vegetálnak…
  Férfi röpiseknek egy picivel több pénz kellene (csak annyi mint a riválisnál), hogy azt a 2-3 játékos edző ne menjen el a jó utánpótlásunkkal és máris az élen lennénk…
  Női röplabda: kihozták a lányok a maximumot 1-2 meghatározó játékossal (aki példakép lehetne) néhány éven belül az élcsoportban lehetnének…
  A férfi kosár számomra nagy csalódás “langyos víz”, de az országos több légiós koncepció sem vezet sehova…
  A lányok többet érdemelnének, hiszen a női kosárnak van Kecskeméten a legnagyobb hagyománya…
  Vízilabdázók vergődése Valkay Ferenc óta megmosolyogtató, elkeserítő…
  Rögbiseink toppon vannak, nézőszámban a jelenlegi focival versenyeznek..
  Foci! Várom a feltámadást (Húsvét közeleg)!

 3. ratata

  2016. március 12. szombat at 11:59

  Férfi kosárnak ennyi a realitása, amíg Kaposváron 50 milliókat dobnak mentőővként, addig itt ez van, ami van. Női kosárt évek óta nem lehet kiszámítani, az utánpótlás rendben van most is országos döntőben szerepelnek a juniorok. Férfi röplabda olcsón lehetne üzemelthethető, mégsincs rá akarat, talán azért, mert kevésbé látványos a többség számára. Nőknél jó az NB1, lássuk mi lesz, ha leérettségiznek, és elmennek máshova tanulni, pénz nincs, hiába az alpoglármester bábáskodása. Női kézilabda hol lent, hol fent, sokszor követhetetlen, hogy ki játszik még itt és ki nem, nem csoda, hogy nem akar jönni az az aranyérem. Fiúk lelkesen küzdenek, saját erőből dobogósokat vernek, amíg NB1/B-ben vannak, maradnak a válogatott teltházsa meccsei. A rögbi szép sport, kár hogy négy csapat űzi az országban. A futballba rengeteg pénz kell, el kell dönteni, mi a cél, egyelőre csak a stáb az NB III-as, a többi rész még megyébe való.

 4. KecskemetiZONA

  2016. március 12. szombat at 22:01

  dorba!

  Cél? A városi sportkoncepcióhoz kapcsolódó helyzetelemzés, figyelemfelkeltés. Úgy látom bejött.

  A tv közvetítés mit tud nyújtani, a helyszíni élményeknek nincs párja, és egészséges is. Ma három meccset követtem végig a helyszínen egyfolytában. Vérnyomás 120/80, cukor: 5,2 jelszavam: nem a súly, hanem az egészség a lényeg.

  A férfi kézisek élvezhető kézilabdát játszanak.

  A női kézilabdának bizony jól jönne egy kis dohány, legutóbb mégis csak ők adtak egy BL győztest a sportágnak.

  A férfi röpisek kiemeltek, tehát reménykedhetnek.

  A női röplabdázókon egy kiemelt szponzor segíthetne.

  Én megmondtam, a női kosarasokkal kellene próbálkozni, velük a siker hamarabb bejönne.

  Valkay a férfiakat nem vállalta, kirúgásáig teljesen érthető okból a női vízilabda szakágat favorizálta. /Hát kedves kecske, ismét kénytelen vagyok a figyelmet magamra irányítani, a vizes Feri bácsiból is én faragtam edzőt. Aztán együtt kerültünk ki az uszodai dicsőségfalra./ A keserű feles jogos, valami eredeti ötlet egy fejből kipattanhatna már. /Engem annak idején azért szóltak meg, mert gimnasztika közben angol szöveget “magoltattam”, “kecske” elég eredeti voltam?/

  A rögbisek hangereje nem tévesztendő össze a szurkolók számával.

  A foci feltámadásával nem lesz semmi probléma, az új ügyvezetőnek már bemutatkoztam, jó benyomást keltett. Remélem egy szurkolói ankéton te is megtapasztalod.

  Hát így állunk.

  Piros tojást tarisznyámba várom.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás