kesport.hu

Ötszettes csatában tudott csak győzni a KRC

0:2-ről hozta vissza a mérkőzést a Kecskeméti Röplabda Club a Pénzügyőrrel szemben a bajnokság negyeddöntőjének első felvonásán.

Az első játszmában végig egymás mellett haladt a két együttes, s a Pénzügyőr magabiztosan, a vártnál kevesebb hibával játszott, míg a kecskemétiek nem voltak összhangban. Ennek meg is lett az eredménye, 23-23 után két pontot szereztek a vendégek, s ezzel behúzták az első etapot, 0:1.

A folytatásban sem állt helyre a kecskemétiek játéka, a nyitás-fogadások nem működtek a hazai oldalon, emellett a blokkok sem jöttek. A fővárosi együttes meglépett 13-19-re, és onnantól kezdve a KRC csak futott az eredmény után, 18-25-re ezt a felvonást is a Pénzügyőr nyerte, 0:2.

Pesti remek ütőjátékával kezdődött a harmadik játékrészt, reményt adva a szurkolóknak. 8-11-es vendég vezetésnél már elúszni látszott a remény, de Dávid Csanád vezetésével erőre kapott a Kecskemét, és kiegyenlítettek, majd át is vették a vezetést, végül pedig 25-19-re hozták a szettet, 1:2. A játszma krónikájához tartozik még, hogy a korábban a KRC-ben is játszó Tóth Gábor rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A siker meghozta az étvágyat hazai oldalon, felpörögtek a hírös városiak, s pár perc alatt 7-0- állt már az eredményjelzőn. Nem engedték ki kezük közül a tetemes előnyüket a hátralévő időben sem, végre igazi csapatként funkcionáltak. Dávid a továbbiakban is meghatározó játékot produkált, a PSE csak pár pontot szerzett, így 25-8-al ért véget ez a játékész, egalizált a Kecskemét, 2:2.

A döntő játszmában feljavult a Pénzügyőr játéka, de a kecskemétiek nem hagyták magukat. 7-7-ig fej-fej mellett haladtak a felek, onnantól viszont a KRC dominált, és nagyot fordítva, megérdemelten nyerte a negyeddöntő első meccsét, 15-9, 3:2.

Gyurkó Sándor szűkszavúan értékelte a szoros összecsapást: “Aggódom régi játékosomért, jobbulást kívánok cimbora!”

Kecskeméti Röplabda Club – Pénzügyőr SE 3:2 (-23, -18, 19, 8, 9)
Bajnoki negyeddöntő, 1. meccs
A párharc állása 1:0 a KRC javára.

A kecskemétiek március 16-án, szerdán 20:30-kor mérkőznek meg a Pénzügyőrrel a negyeddöntő második meccsén.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás