kesport.hu

Úszóból lett válogatott röplabdás

Pápai Péter a KRC alapembere, és nem mellesleg többszörös válogatottja. Sokan azonban nem tudják róla, hogy nem a röplabdával indult el sportkarrierje.

Hogyan ismerkedtél meg a röplabdával, miért ezt a sportágat választottad végül?

– A röpi előtt 5 évig versenyszerűen úsztam a kaposvári Adorján SE-ben. Diákolimpia döntőkön vettem részt, országos bajnokságokban végeztem a dobogón, illetve uszonyosúszásban lettem országosan bronzérmes. 2004-ben ismerkedtem meg a röplabdával, az osztálytársaim mondták, hogy menjek le egy edzésre, próbáljam ki. Lementem, nagyon megtetszett, és innen nem is volt kérdés a váltás! Kaposváron, a Gárdonyi Géza iskolában Ladovics Károly testnevelő tanította meg az alapokat. 12-szeres diákolimpiai bajnoknak mondhatom magam a Dunaújvárosi Hild József Szakközépiskola színeiben, mellette két junior, és egy ifjúsági bajnoki címem van. A legnagyobb csalódásom az volt, amikor az ifjúsági Eb-selejtezőt Bulgáriában sikeresen vettük, de nem utazhattam Hollandiába a döntőre. Mivel egy fontos nemzetközi engedélyt nem csinált meg nekem a szövetség. 2006-ban kerültem Dunaújvárosba Kelemen István kezei alá, abban az évben már jártam felnőtt edzésekre, de nem kaptam lehetőséget csak egy évvel később. Felnőtt bajnokságban háromszor végeztünk az NB I-ben a harmadik helyen. 2013 novemberében jöttem el Dunaújvárosból, azóta egy kisebb sümegi kitérőtől eltekintve Kecskeméten játszom.

2004-ben érkeztél Kecskemétre, amikor a csapat bajnok és kupagyőztes lett. Megismételhető ez szerinted?

– Sajnos abban a szezonban nem léphettem pályára, mert abban az évben már két csapatban is játszottam, harmadikban nem lehetett. Mivel az idén a kupát a Kaposvár ellen elvesztettük, így minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a bajnokságot meg tudjuk nyerni!

Nyolc alkalommal voltál eddig válogatott, lesz folytatás?

– Elégedett vagyok a válogatottságom számaival, remélem azért gyarapodni fog még ez a szám!

Van benned hiányérzet? Ha visszamehetnél az időben, akkor a tini önmagadnak milyen tanácsot adnál, mit csináljon másképp?

– Eddig nem tudtam kimenni külföldre játszani, amivel egy nagy álmom válna valóra. Ha visszamehetnék múltba, akkor talán azt tanácsolnám magamnak: még nagyobb akarattal csináld, akkor sikerülhet minden!

A röplabda mellett milyen más sportok érdekelnek?

– Igazából minden sport tetszik. A kedvencek köze a jégkorong és az amerikai foci tartozik. Most ami még nagyon megtetszett, az a darts!

Következő cél, tervek a jövőre nézve?

– Mindig a legjobbat kihozni magamból, bármilyen sportot is űzők! Egyelőre még csak a sport teszi ki a mindennapjaimat, aztán majd meglátom mit hoz a jövő!

(igysportolunk.com)

Hozzászólások

  1. KecskemetiZONA

    2016. március 14. hétfő at 19:06

    Egyértelmű, hogy a hosszú életet és sportsikereket az uszodában lehet megalapozni. Így tette azt a röpis klasszis Szabó Zoli, aki úszóként országos bajnoki címig jutott, vagy a focipályán NBI-ben jeleskedő Balla Misi, ő még nála is feljebb jutott, vízben tempózóként a nemzetközi dobogó tetejére is felállhatott.

    Az elhangzottakat a kezdőknek jó lesz kielemezni.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.