kesport.hu

Földházi bizakodó az olimpiai kvótát illetően

Floridában készülhetett három kecskeméti úszó a válogatott tagjaként a nemzetközi megmérettetések előtt.

Földházi Dávid a kecskeméti úszósport egyik legnagyobb tehetsége, már több nemzetközi és hazai versenyen is bizonyította rátermettségét. A Fort Lauderdale-ben rendezett háromhetes edzőtáborban Szokol Szonja és Ilyés Laura is ott volt vele együtt, valamint Törös Károly mester. Dávidot kérdezte portálunk az előtte álló versenyekről, a felkészülés tapasztalatairól.

Hogyan sikerült a floridai edzőtábor?

– Nagyon jó volt végig az időjárás, sütött a nap, ki tudtuk élvezni a szabadtéri edzéseket. Végre kiszabadultunk a mókuskerékből, igazán húzós alapozás van mögöttünk. Kijöttek az edzőtábor pozitívumai teljes mértékben. A szabadban tréningezhettünk már februárban, így az oxigénellátottság jóval jobb volt, mint egy zárt medencében. Élveztem minden egyes napot, úgy érzem, hogy meg is lesz az eredménye ennek a három hétnek.

Milyen versenyek várnak rád? Milyenek az esélyeid, hogy elcsípd a riói kvótát?

– Jövő héten Szlovéniában van nemzetközi verseny, ahol már szeretném is az A-szintet megúszni. 200 méter háton most ez 1:58.02-es időt jelent. Nagyon közel vagyok ehhez az eredményhez, mindent beleadok majd, hogy ez összejöjjön már a kranji megmérettetésen. Ezt követően a Országos Bajnokság Győrben lesz, itt is lehet még teljesíteni, illetve a londoni Eb-vel zárul a sor. Bizakodó vagyok, remélem nem jön közbe semmi, s sikerül kiharcolnom a riói kvótát.

Hozzászólások

  1. KecskemetiZONA

    2016. március 21. hétfő at 07:06

    Bízzunk benne, hogy nem járunk úgy mint mint négy esztendővel ezelőtt, ezúttal lesz kecskeméti egyesület sportolója az olimpián.

    Hajrá Dávid!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás