kesport.hu

Vébét érő ezüstöt szerzett a kecskeméti uszonyosúszó

A Bácsvíz-KVSC versenyzője, Blaszák Lilla világkupa ezüstéremmel kvalifikálta magát a junior világbajnokságra.

Március 18-20. között rendezték az uszonyosúszók aktuális világkupa fordulóját az olaszországi Lignanoban. A kecskeméti Bácsvíz-KVSC-t Blaszák Lilla és Kis Roland képviselték. Előbbi 50 méter uszonyosúszásban ezüstérmet nyert, és szintidőt úszott a júliusi világbajnokságra.

A versenyen ismét népes és nívós mezőny gyűlt össze, több Európa- és világbajnok is vízbe szállt. Összesen 63 egyesült sportolói mérték össze tudásukat.

Szombaton az 50 méteres búvárúszással kezdődött a verseny, ahol Kis Roland élete legjobb idejével a 6. helyen végzett. Délután Roland és Lilla is 200 méteres uszonyosúszásban álltak rajthoz, és mindketten egyéni csúcsot úsztak. Roland a 10. helyen, Lilla pedig a 8. helyen zárt.

Vasárnap délelőtt a 100 méteres uszonyosúszásban voltak érdekeltek a kecskemétiek, ahol Roland 7., Lilla pedig 8. helyezést ért el. Délután már csak Lilla állt rajthoz 50 méteres uszonyosúszásban, ahol élete legjobb idejével, és világbajnoki szintidőt teljesítve 2. helyezést ért el. Így Ő már biztos résztvevője a július 4-11. között rendezendő junior világbajnokságnak Franciaországban.

Felkészítő edzők: Székely Lilla és Juhos Gergely.

Hozzászólások

  1. ferujoe

    2016. március 22. kedd at 18:23

    Gratulálok a kecskeméti sportolóknak, és edzőiknek, kivált kép Lillának aki tovább öregbíti a kecskeméti búvárúszás hírnevét a világban.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..