kesport.hu

A világ legjobb öttusázói érkeznek Kecskemétre

Szerdán kora délután tartották az április 14-18. között rendezendő Öttusa Világkupa sajtótájékoztatóját a Kecskeméti Fürdőben.

A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere, a Magyar Öttusa Szövetség részéről Martinek János főtitkár, Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány, Kármán Sándor versenyigazgató, valamint a házigazda Hírös Sport Nonprofit Kft. képviseletében Szenes Márton ügyvezető igazgató és Havas Csaba Endre logisztikai osztályvezető.

Pálvölgyi Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy a férfiaknál Marosi jelenleg vezeti az olimpiai kvótaszerző ranglistát, a nőknél pedig Földházi a harmadik. Hozzátette, Kasza Róbert és Kovács Sarolta már tavaly biztosította a kvótáját.

A szakember elemzése szerint a ranglistán szintén az első harmincban található Demeter Bence is esélyes még a kvótára, sőt, a tavaly végig sérüléssel bajlódó Tibolya Péter is megszerezheti. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, a jogosultság még nem egyenlő az olimpiai indulással, ugyanis a szövetség az idei eredmények alapján a világbajnokság után, júniusban jelöli majd ki azt a két férfi versenyzőt, aki ott lehet a riói olimpián.

“A nőknél még Alekszejev Tamara esélyes a kvótaszerzésre, de Kovács Sarolta és Földházi Zsófia annyira kiemelkedik a hazai mezőnyből, hogy az olimpiai részvételükre nagy az esély” – fogalmazott Pálvölgyi Miklós, aki beszélt arról is, hogy a sorozat utolsó vk-ján Magyarország rendezőként összesen 12-12 férfi és női öttusázót indíthat, így a hazai felnőtt és a junior mezőny eleje részt vesz az eseményen.

Kármán Sándor, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) versenyigazgatója elmondta: eddig 17 nemzet közel 100 versenyzője jelezte indulási szándékát a kecskeméti világkupán, de a végleges indulási létszám ennél várhatóan nagyobb lesz.

A sajtótájékoztató végén a Magyar Öttusa Szövetség és a Hírös Sport Nonprofit Kft. közötti együttműködési szerződés született.

A kecskeméti forduló programja:

ottusavk

ottusavk1

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..