kesport.hu

Három kecskeméti súlyemelő indul a riói kvótáért

Vaspöri Gábor

Nyolcfős férfi- és héttagú női válogatottat jelölt a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) az április eleji norvégiai Európa-bajnokságra, amely csapatszinten az utolsó kvótaszerzési lehetőséget kínálja a riói olimpiára.

Az MSSZ honlapján közzétett listán néhány tapasztalt versenyző mellett több utánpótláskorú emelő is szerepel. A nőknél helyet kapott a gárdában az Eb-ezüstérmes, de sérülése miatt a nemzetközi küzdőtérről hosszú ideje hiányzó Nagy Nikoletta (63 kg), míg a férfiegyüttest két tapasztalt versenyző, Gyurkovics Ferenc (105 kg) és a hétvégi, tatárföldi orosz Elnök Kupán ólomsúlyban második Nagy Péter (+105 kg) erősíti. De ott lesz a megmérettetésen a Kecskeméti TE három versenyzője is: Nagy Noel (77 kg), Kmegy Máté (85 kg) és Vaspöri Gábor (94 kg).

A Forde városában április 8. és 16. között rendezendő kontinensviadalon – miután a csapatkvalifikációs világbajnokságokon a magyar válogatottaknak nem sikerült kvótát szerezniük – egy-egy riói indulási jog kiharcolására van már csak mód. Ehhez a férfiaknak a nemzetek közötti csapatversenyben a legjobb hét, a nőknek pedig a legjobb hat között kell végezniük – írja a baon.hu.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..