kesport.hu

Március 31-ig lehet még jelentkezni a Rákóczi sportosztályába!

Nem lehet elég korán kezdeni, hiszen labdarúgásban a 6-12 éves kor a legmeghatározóbb a gyerekek fejlődése szempontjából.

Ehhez ad tökéletes segítséget a KLC-KTE SI és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola együttműködésében induló sport irányultságú osztály, amely még március 31-ig várja a jelentkezőket!

Minden szülő szeretné gyermeke számára biztosítani a tehetségének és érdeklődési körének megfelelő, lehető legjobb képzést. Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke amellett hogy megfelelő színvonalú oktatásban részesül, sportoljon is, a mozgás az élete részévé váljon. Erre most lehetőség nyílik, hiszen a város legnagyobb iskolájában sporttagozatos első osztály indult a 2015-2016-os tanévtől, ahol a gyerekek a napi testnevelés órák mellett futball edzéseken vehetnek részt, angolul tanulnak, a matematika órák jó részén laptopon dolgoznak, így a számítógép használatát is kiválóan elsajátítják. A 2016-17-es tanévben is várjuk azokat a kisgyerekeket, akik szívesen tanulnának, sportolnának egy nívós iskolában. A sport és a tanulás kiváló összhangját nyújtja a program, amely a KLC-KTE SI és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola együttműködése keretében valósul meg.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ehhez nemcsak a sport, de az oktatás terén is megadja a szükséges feltételeket, hiszen a tanulmányok sem elhanyagolhatóak a foci mellett. Az iskola több mint 30 éve van jelen az oktatásban. 1982 óta része a város életének. 2013. szeptember 1-jétől a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola tagintézményeként működik. Kecskemét legnagyobb iskolája, létszámát tekintve 600 gyermek jár osztályaiba. Az iskola pedagógusainak hitvallása: gyermekszerető, családközpontú légkört teremteni az egyébként nagy létszámú iskolában. Ezt szolgálják a családi napok, a kulturális és sport rendezvények.

 Mit nyújt az induló sport irányultságú osztály?

–  Emelt óraszámban labdarúgó edzések

–  Angol heti egy órában

–  Heti 2 órában az egyik ének és a technika óra angol nyelven zajlik

–  Matematika órák 30 %-án laptopot használnak a gyerekek

–  Kompetencia- alapú oktatás

–  Iskolaotthonos rendszer (8-16 óráig tart az oktatás)

–  a futball oktatását szakképzett edzők végzik

–  a testnevelés órákat korszerű, igényes  sportcsarnokban tartják

– a sport támogatása mellett színvonalas oktatás, és egyéb szabadidős tevékenységek (közösségi programok, színházlátogatások, mozi, koncertek, erdei iskolai program, szakkörök stb.)

 

Részletes információ az iskola honlapján: http://rakoczi-kecskemet.hu/

A sport/labdarúgás irányultságú osztályba jelentkezés módja:

Előzetes regisztráció szükséges a Kecskeméti LC – KTE SI lenti elérhetőségein az egyesület honlapjáról letölthető, vagy a Széktói Stadion portáján átvehető jelentkezési lap leadásával.

A jelentkezés lap a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola honlapjáról is letölthető az alábbi linken:

http://rakoczi-kecskemet.hu/index.php/beiskolazas/leend-elssoeknek/szuelknek

 

Elérhetőségek:

Karakas Ferenc

Ügyvezető elnök – helyettes

E-mail: ferenc.karakas@kecskemetilc.hu

Telefonszám: 06 70 935 8269

 

Varga Vanda

Utánpótlás asszisztens

E-mail: upadminisztrator@kecskemetilc.hu

Telefonszám: 30/ 576-3726

 

Az Egyesület az előzetes regisztrációt követően a jelentkezők névsorát átadja az iskolának.

A beiratkozás végső határideje: 2016. március 31.

A sportosztállyal kapcsolatos információk folyamatosan megtalálhatóak honlapunkon, a www.kecskemetilc.hu oldalon!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..