kesport.hu

Sportosztály indul ősztől a Petőfi iskolában

Kedden a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája közötti együttműködési megállapodás aláírásra került sor. A 2016/2017-es tanévben sportirányultságú elsős osztály indul a Mercedes-Benz KA támogatásával.

Barta Zsuzsanna, a Petőfi iskola megbízott igazgatója elmondta, hogy négy éve költözött a Kertészeti Főiskola épületébe iskolájuk, amely mérföldkő volt számukra. A tárgyi feltételek javulása azt eredményezte, hogy megnőtt az érdeklődés az intézmény iránt. Idén a fenntartótól engedélyt kaptak arra, hogy az eddigi kettő helyett, három első osztályt is elindíthassanak. A nevelőtestület úgy döntött, hogy egy sportirányultságú osztály jól szolgálná a tehetséggondozást. Ezzel párhuzamosan a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia is megkereste őket, így kezdődött a közös együttgondolkodás. Hozzátette, hogy természetesen nem csak a kosárlabda kap otthont majd az iskolájukban, hanem más labdajátékok is.

Szenes Márton, a Hírös-Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy az elmúlt évtől kezdődően elhatározták, hogy megpróbálnak egy új fejezetet nyitni az utánpótlás-nevelésben, aminek az alappillérét az jelenti, hogy az oktatásban, köznevelésben, sporttámogatásban meglévő lehetőségeket megpróbálják összehangolni, és ebből a lehető legtöbbet kihozni. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a Petőfi iskola és a Hírös-Sport berkein belül működő Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia együttműködést írt alá a keddi nappal.

Béres Tímea, a Kecskeméti Sportiskola sportszakmai igazgatója először a fiú kosárlabda szakág vezetőjének, idősebb Kégel Tamásnak munkáját köszönte meg, hiszen elévülhetetlen szerepe volt, hogy a megállapodás létrejöhetett. Emellett Adamik Csilla testnevelőt emelte ki garanciaként, hogy vele magas szintű szakmai munka folyik majd az iskolában. Az egykori kiváló válogatott kosárlabdázó rávilágított, hogy nagyon fontos a tehetségeket időben, korai időszakban felfedezni, erre a Petőfi iskolában is lesz eztán módjuk. Mint elmondta, nem céljuk a korai specializáció, hanem széles körben szeretnék az általános képességeket fejleszteni a sportág keretein belül.

Dr. Steklács János, a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának dékánja zárta a sort, aki reményét fejezte ki, hogy minél sikeresebben tudnak majd együttműködni a felek. A testnevelés tanítása új kihívások elé állítja majd minden bizonnyal a vezetést és a pedagógusokat, és természetesen a pedagógusképző intézményeket is. Hozzátette, hogy szeretnénk az elkövetkező időszakban minél hamarabb beindítani a testnevelés műveltségterületű képzést a kecskeméti felsőoktatásban. Az sem titkolt szándékuk, hogy Kecskemét város sikeres sportéletéhez ők is hozzá tudjanak járulni az utánpótlás-neveléssel.

A megállapodás aláírása előtt Adamik Csilla vezetésével tartottak bemutatót a megjelentek számára a Petőfi iskola harmadik osztályos tanulói.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..