kesport.hu

25 éve hunyt el Messzi István

1991. május 9-én, Kecskemét határában, a Cegléd felé vezető úton autóbalesetben vesztette életét Messzi István olimpiai ezüstérmes súlyemelőnk.

– Nagyon nehéz erről beszélni, a tragikus balesetre visszagondolni – mondta el portálunknak Bálint Csaba, a KTE súlyemelő szakosztályának vezetője. – 2001-ben csináltam az első Messzi István Emlékversenyt, azóta is minden évben megrendezzük, 2007-ben pedig sikerült kiharcolni, hogy Messzi Pistáról legyen elnevezve a Városi Sportcsarnok. Azt is elértük, hogy emléktábla legyen elhelyezve a csarnok falán, így aki betér a létesítménybe, tudni fogja, hogy ki is volt ő valójában, és miért pont az ő neve ékeskedik a bejárat felett. Próbálunk az ő eredményeihez, hozzáállásához igazodni, és továbbvinni, amit képviselt. Szeretnénk életben tartani a kecskeméti súlyemelést, de ez nem egyszerű dolog. Jó lenne, ha több támogatást kapna a sportág, ugyanis rengeteg fiatal, tehetséges sportolóval rendelkezünk.

Idén is lesz emlékverseny június végén

– Azért is fontos ez az emlékverseny, mert ilyenkor tudunk megemlékezni arról, hogy milyen volumenű versenyzők is éltek közöttünk. Munkásságuk nem veszhet a feledés homályába, hiszen őket kell a feltörekvő fiatalok elé példaképként állítani. Idén június 25-én startol a 25. Messzi István Emlékverseny, s kiemelt rendezvény lesz, ugyanis a Magyar Bajnokság utána a második legfontosabb erőpróba. Ez lesz az utolsó felmérő az ötkarikás játékok előtt. Az ország legjobbjai jönnek majd el, az utánpótlás korosztályoktól egészen a felnőttekig. Minden évben tiszteletét teszi Messzi István özvegye és gyermekei, illetve dr. László Imrét is sikerül mindig lecsalogatnunk, aki szintén személyesen ismerte Pistát. Mindig tud egy-egy olyan közvetlen, és szívhez szóló gondolatot mondani, amivel újra fel tudjuk eleveníteni az olimpiai ezüstérmet szerző barátunk emlékét.

Messzi Istvánról így ír a hirosnaptar.hu:

25 éve, 1991. május 9-én Kecskemét határában, a Cegléd felé vezető úton autóbalesetben vesztette életét Messzi István olimpiai ezüstérmes súlyemelő. 1961. június 29-én Kiskunfélegyházán született. Birkózóként kezdte pályafutását. 1975-ben sportágat váltott, a Kecskeméti Spartacus súlyemelő versenyzője lett. 1984-től válogatott kerettagként több Európa- és világbajnokságon is részt vett, számos előkelő helyezést ért el, az 1988-as szöuli olimpián ezüstérmet szerzett. 1985-ben Bács-Kiskun Megye Év Sportolója címmel tüntették ki.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..