kesport.hu

Félegyházán mérték össze tudásukat a kosárlabda reménységei

Szakmai előadással tarkítva, nyolc csapat részvételével tartották meg a Bács-Kiskun megyei Reménységek Kosárlabda Tornáját a kiskunfélegyházi Kész Arénában.

Hétvégén Bács-Kiskun megye egyik nagy kosárlabda bázisán, Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Arénában találkoztak az utánpótlás fiúk két korosztályának (2003 és 2005) legtehetségesebb játékosai. Vendégként a szabadkai Szpartak Kosárlabda Klub hasonló korosztályai kaptak meghívást, nem ok nélkül. U11-es csapatuk vajdasági bajnokságot nyert, és több mint egy éve veretlenek Szerbiában. Az idősebb, U13-as csapatuk pedig az elődöntőig jutottak hazájuk pontvadászatában. Ezenkívül a megye válogatottja is képviseltette magát, amelyben félegyházi, kunszentmiklósi, kecskeméti játékosokon kívül a szomszédos Nagykőrösről is érkeztek ügyes fiatalok.

A döntőben a fiatalabbaknál a Király László által vezetett kecskeméti akadémisták gyors leindításokkal, iskolai játékkal múlták felül a szabadkaiakat. Hasonló forgatókönyv szerint zajlott az U13 korosztályban is, csak fordított szerepkörben. Itt a Spartak csapata végig magabiztos játékot mutatott,s megérdemelten győzték le a még kevésbé összeszokott Bács-Kiskun megye válogatottját. A torna végén mind a négy csapat játékosai éremmel és oklevéllel gazdagodtak. A két korosztály legjobb játékosai is megválasztásra kerültek: Kégel Tamás (Mercedes-Benz KA), illetve Vadóc Armin (Szpartak KK) személyében. A rendező Félegyházi Térségi Sportiskola, a megye válogatottjába bekerülő hazai játékosait egy-egy pólóval jutalmazta.

Eredmények:
U11 korosztály:

Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia – Bács Megye válogatott 92-56
Szpartak Szabadka – Bajai Bácska FKE 90-29
Bács Megye válogatott – Bajai Bácska FKE 85-26
Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia – Szpartak Szabadka 92-56

A végső sorrend:

1. Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia
2. Szpartak Szabadka
3. Bács Megye válogatott
4. Bajai Bácska FKE

U13 korosztály:

Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia – Bács Megye válogatott 66-76
Szpartak Szabadka – Bajai Bácska FKE 81-50
Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia – Bajai Bácska FKE 75-38
Bács Megye válogatott – Szpartak Szabadka 41-67

A végső sorrend:

1. Szpartak Szabadka
2. Bács Megye válogatott
3. Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia
4. Bajai Bácska FKE

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..