kesport.hu

Az élvonalba igazolt a Mercedes KA legfényesebb csillaga

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia kiválósága, a korosztályos válogatott kerettag Gereben Lívia a Szekszárd női kosárlabdacsapatához írt alá.

Az 1999-es születésű Gereben Lívia Kecskemétről igazolt Szekszárdra. A 183 cm magas játékos korosztálya egyik legnagyobb tehetségének számít, amit jól mutat, hogy idén az U19-es junior országos döntőn ő szállította a legtöbb dobott és VAL pontot, míg az U17-es kadett országos döntőn a gólkirálynői kitüntetés mellé begyűjtötte a torna legjobb lepattanózója címet is.

Az Amatőr NB Keleti csoportjában, a Kecskeméti KC színeiben idén 9 mérkőzésen szerepelt, ahol 20,2 pontot; 7,2 lepattanót és 4,6 gólpasszt átlagolt. Lívia – Studer Ágnes mellett – a csapat másik 20 év alatti játékosa lesz – írja a szekszárdiak hivatalos honlapja.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a 7. helyen végzett a tízcsapatos női NB I-ben.

2 hozzászólás

  1. KecskemetiZONA

    2016. május 21. szombat at 05:48

    Azon kevés szurkoló közé tartozom, akinek volt szerencséje a Mercedes KA legfényesebb csillaga, Gereben Lívia játékát helyi színekben csodálni, amit akkor ezen a fórumon is megpendítettem.

    Ez a mi sorsunk, öntjük a nagy dohányt az akadémiáinkba, mások pedig mosolyogva viszik a nagy értékű árut, fillérekért csapatukba. Legyen szó férfi fociról vagy női kosárlabdáról. A felnőtt szakágat pedig hagyják béka perspektívában sínylődni.

    Nem igaz, hogy egy ekkora, megyei jogú város a maga mercijével nem tud egy szekszárdihoz hasonló csapatot eltartani!?

  2. Pingback: Gereben Lívia a válogatottban is villogott – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..