kesport.hu

Közel 300 gyermek labdarúgó játszott az V. Esély Fesztiválon

A kecskeméti Műkertvárosi Sportcentrumban rendezték meg az V. Esély Fesztivált, amelyet most először szerveztek vidéki városban.

Az MLSZ Grassroots-programján belül több éve működő rendezvénysorozat 21 csapatnak, közel 300 gyermeknek biztosított sportolási lehetőséget, főként hátrányos helyzetben lévő fiataloknak.

– Idén 5. alkalommal rendeztük meg az MLSZ által is támogatott Esély Fesztivált, amelynek az előző négy évben Budapesten adott otthont – mondta el érdeklődésünkre Radics Kálmán, a Hit és Sport Alapítvány elnöke. Az alapítvány szervezésében először került vidékre ez a program. 21 csapat, közel 300 gyermek részvételével zajlott ez a nagyszabású esemény. Hat kategóriába voltak besorolva a sportolók: látássérültek, hallássérültek, gyermekotthonok, speciális szakiskolák, speciális olimpiai tagozat és hajléktalanok. Az első helyen végzett csapatok indulnak majd a június 20-24-ig tartó tiszaújvárosi focitáborba, amely szintén az MLSZ által támogatott és szervezett program.

esely1

Az egykori kiváló válogatott labdarúgó, Nyilasi Tibor is tiszteletét tette a rendezvényen.

– Az MLSZ a Grassroots program keretében kötelességének érzi, hogy mind anyagilag és szakmailag is támogasson ilyen projekteket, hiszen a futball mindenkié, a futball nem csak profikról szól, hanem az amatőrökről is. Különösen a nehéz sorsú fiataloknak kínálja és adja ezt a lehetőséget meg. Ezen belül a közösségben való élet, a viselkedési forma, a futball iránti szenvedély, a győzelem, az öröm, a bánat, mind olyan, ami megtanítja gyerekeket a hétköznapi életbe való könnyebb beilleszkedésre.

esely5

És ha már itt volt, a magyar válogatott Elefántcsontpart elleni meccséről és az Eb-ről is faggattuk:

– Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, ez egy barátságos mérkőzés volt, a felkészülési időszak kellős közepén. Játékosok különböző fizikai szintről érkeztek, valaki nem játszott hónapig vagy évekig, van aki túl van hajtva, valaki sérülése után tért vissza. Ez egy olyan felmérő volt, hogy a kapitány lássa, hogy ki hol tart. Van még három hét, hogy összecsiszolja őket. Jó hangulat volt, nem csak futottak a játékosok, mint a hétközi edzéseken, hanem végre nagyközönség előtt is futballozhattak. Az Európa-bajnokságon valón szereplésünk nagyban függ attól, hogy ki hogy jön rendbe, hogy kerül formába. Ha a szurkolók látják, hogy a csapat ezzel a szenvedéllyel, tűzzel, hittel, akarattal és lelkesedéssel fog játszani, akkor az már elég lesz, egy győzelem, vagy egy döntetlen már csak hab a tortán.

esely3

Az V. Esély Fesztivál dobogósai:

Látássérültek:

1. Láss 1.
2. Láss 2.

Hallássérültek:

1. Budapesti Siketek I.
2. Szeged
3. Budapesti Siketek II.

Gyermekotthonok:

1. Komádi
2. Dunavecse
3. Sopron

Speciális szakiskolák:

1. Kiskunhalas
2. Homok
3. Győr Staféta

Hajléktalanok:

1. SOS Gyermekfalu
2. Somogyvár
3. Sárbogárd

Speciális olimpiai tagozat:

1. Győr Staféta
2. Homok
3. Budapesti Csalogány

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..