kesport.hu

160-nál is többen a Mercedes-Benz Gyár KA nyári táboraiban

Négy csoportban, több mint 160 fiatal tanulta a kosárlabdázás alapjait, kapott nyelvi alapképzést, és vett részt egyéb vidám foglalkozásokon a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia nyári táboraiban.

Két csoportban, Adamik Csilla szakágvezető és Király László edző irányításával folytak az edzések és szervezték a foglalkozásokat, míg további két tábort Kégel Tamás mesteredző vezetett. Az utóbbi kettőben az egyik turnust előkészítő csoport részére hirdették meg, a másikban pedig már az Akadémián sportolók részére volt továbbképzés.

Adamik Csilla tájékoztatása szerint napi két edzés szerepelt a programban, ahol a koordinált mozgás mellett a kosárlabda alapjait sajátíthatják el a kosaras palánták, sok játékos gyakorlattal egybekötve. A mesteredző fontosnak nevezte, hogy a fiatalok megtanulták a sportág történetét, szabályait, hírességeit. Rajzoltak, kézügyességi, kreatív feladatokat kaptak, de filmvetítés és egy alkalommal fürdőzés is szerepelt a programban. Adamik Csilla emlékezettet arra, hogy az Akadémia évek óta szervezi a nyári, egy hétig tartó turnusokat, amelyekre bárki jelentkezhetett. Elmondta, hogy az edzéseket úgy szervezték, hogy a fiatalok kor és képesség szerint is azonos csoportba kerüljenek.

A foglalkozásokon az Akadémia edzői mellett a férfi NB I-es csapat játékosai valamint fiatal kosarasok is részt vettek. Ők középiskolás akadémisták, akik a 40 órás közösségi munkát is elvégezték egyúttal.

Adamik Csilla a második hét programjai közül kiemelte a nyelvi képzés bekapcsolását. Az edzések között a nyelvoktatás zajlott a Montázs nyelviskola oktatásával választható német és angol nyelven. Délelőtti oktatás kétszer 45 perc, délutáni oktatás egyszer hatvan perces foglalkozást jelentett. A nyelvi foglalkozások célja a kommunikáció fejlesztése volt. A szórakozva tanulás állt a középpontban sok kommunikatív nyelvi játékkal, alkalmazkodva a résztvevők életkori sajátosságaihoz.

A fiatalokkal foglalkozó edzők között volt Pogány Vivien, a Kecskeméti KC női NB I/B-s kosárlabda csapatának egyik edzője, aki aktív játékos is. Az edző elmondta, hogy a délelőtti edzéseken technikai jellegű dolgokat gyakoroltak, majd az ügyesség fejlesztésen, a labdavezetésen és a passzoláson volt a hangsúly a gyakorlatok során. A délután a játéké volt, amikor az edzők, segítők is beszálltak, amit a gyerekek nagyon élveztek – tette hozzá.

A nyári táborok végén minden résztvevő kapott emlékbe egy, az Akadémia logójával ellátott pólót.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..