kesport.hu

Kiváló körülmények között edzőtáboroztak az akadémisták

A kiváló adottságú Kiskunfélegyházán edzőtáborozott augusztus 15-től 19-ig a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia tini leány csapata és a kadet fiú gárdája.

„Nagyon jó helyen laktunk, minden közel, pár perc járásra volt csupán. Étkezni mindig közösen ment a két csapat, edzésen pedig egymást váltottuk. Reggelenként atlétikai jellegű edzéssel kezdtünk, utána pedig kétórás termi munka következett, majd végül kondicionáló tréninggel zártuk a napot a jól felszerelt teremben. A tábor második napjára egy nagyfokú fáradtság jött ki a játékosokon, ezért az utolsó edzés után a közeli strandon úsztunk, lazítottunk” – mondta Bindics Gábor a fiúcsapat trénere, hangsúlyozva, hogy Simon Zoltán kiskunfélegyházi csapatával egy nagyon hasznos edzőmérkőzésre is lehetőségük volt. A találkozón visszaköszöntek az egy hét alatt tanultak, illetve kijöttek a hiányosságok.

„A kitűzött célt sikerült megvalósítani. Az új játékosaim gyors megismerésében, a munkamorál kialakításában nagyon fontos volt a közösen eltöltött öt nap. Megfelelő állóképességet szereztek a játékosok, valamint megtanulták a csapat támadó és védő taktikáit, ami nagyon fontos, hisz nem sokára kezdődik a bajnokság. Baukó Ferenc kollégámmal a barátságunk is elmélyült, közös programjaink alatt számos szakmai eszmecserére került sor. Köszönet az Akadémiának, hogy a lehetőséget biztosította számunkra!” – tette hozzá Bindics Gábor.

Baukó Ferenc hasonló érzésekkel beszélt a félegyházi edzőtáborról: „Kiváló körülmények között készültünk. Öt napig a kollégium-sportcsarnok-étterem háromszögben éltük az életünk, de azért jutott idő más elfoglaltságokra is. Rendeztünk darts-bajnokságot, társasjáték-estet, strandoltunk. A riói olimpia magyar vonatkozású eseményeit figyelemmel követtük, az esti órákban közös meccsnézések voltak. Az eltervezett edzésmunkát maradéktalanul sikerült elvégezni, sőt jutott idő olyan technikai és taktikai elemek előkészítésére és gyakorlására is, amivel csak az edzőtábor után kívántam foglalkozni. Az edzések monotonitását megtörve kétszer is edzőmérkőzést játszottunk a házigazdák serdülő csapatával, amit nagyon hasznosnak tartok. A tábort egy csütörtök esti fagyizással zártuk. Véleményem és a gyerekek visszajelzései alapján nagyon jó hangulatú és szakmailag értékes hetet tudtunk eltölteni Kiskunfélegyházán. Ezúton is nagyon szeretném megköszönni az Akadémia vezetőségének, hogy biztosította számunkra az edzőtáborozás lehetőségét. A második nagy köszönet Simon Zoltán kiskunfélegyházi sportvezetőnek szól, aki kiváló körülményeket biztosítva, lesve minden kívánságunkat, remek házigazdánk volt. A harmadik köszönet Bindics Gábor kollegámat illeti, akivel mélyreható szakmai beszélgetéseket és eszmecseréket tudtam folytatni, barátságunkat is sikerült tovább mélyíteni.”

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..