kesport.hu

Nemzetközi tornán jártak a Mercedes KA csapatai

A Mercedes-KA négy csapata, 70 kosaras gyermek utazott Ostravába nemzetközi tornára, hogy tapasztalatokkal szerezzenek és lezárják a felkészülési időszakot a hétvégén kezdődő bajnoki szezon előtt.

U16 fiúcsapat eredményei az ostravai tornán:

Mercedes-KA – SKB Zlin 98-29

Mercedes-KA – BK Opava 52-62

Mercedes-KA – BK Snakes Ostrava 55-88

Mercedes-KA – SKB Zlin 92-42

Mercedes-KA – Bratislava 74-37

Edző: Bindics Gábor

“Korosztályunkban 7 csapat vett részt a tornán: 5 cseh, 1 szlovák és mi magunk. Egy 4-es és egy 3-as csoportban zajlottak első 2 nap a meccsek. Mi a 4-es csoportban először SKB Zlin csapata ellen 98:29 re nyertünk. Majd a torna számunkra legizgalmasabb meccsén, a BK Opava ellen 52:62 re kikaptunk. Ezután a későbbi döntős BK Snakes, ostravai csapat következett, 53:88-as vereséggel. Vasárnap az 5-7. helyért játszottunk, ahol a Zlin csapatával kerültünk még egyszer össze, 92:42-es győzelemmel fejezve be a “visszavágót”. Majd a Bratislava ellen 74-37 es győzelmet arattunk, ezzel az 5. helyezést elérve a tornán.”

U15 lánycsapat eredményei:

SBS- Mercedes-KA 89-29

“Az első mérkőzésünknél az ellenfél csapata sokkal jobbnak bizonyult, mint mi. Védekezésükkel agresszív és folyamatos nyomást gyakoroltak ránk, amiből rengeteg eladott labdánk volt, és ebből eredendően kaptuk a leindításokat. Abban biztos vagyok, hogy ha kicsit más szellemben tudtunk volna játszani, akkor nem ilyen nagy a különbség.”

Tranava- Mercedes-KA 29-56

“A következő megmérettetésnél összeszedettebbek és frissebbek voltunk, mint az előzőnél. Hangsúlyt fektettünk a védekezésre, ami az eredményből is látszódik, mindösszesen 29 pontot tudott dobni az ellenfél. Támadásban lépnünk kell előre, de azzal vigasztalnám magunkat, hogy teljesen más rendszerben kezdtek el velem a lányok dolgozni, mint amiben eddig tették. Nagyon szép megmozdulásaink voltak, és küzdőszellemben sem volt hiány. Gratulálok a lányoknak!”

BK Havírov- Mercedes-KA 47-38

“Második napon mögöttünk volt egy vereség és egy győzelem. Tudtuk, hogy a döntőbe jutás a cél. Egy nagyon izgalmas és fordulatokkal teli mérkőzés volt. Mindkét csapat hihetetlen nagy odaadással és küzdelemmel játszott. Az első negyedben egy meghatározott játékosunk kipontozódott (Buzánczky Fanni), ami elég nagy hátrányt jelentett a csapat számára. Három negyeden keresztül fej-fej mellett haladt a két csapat, de az utolsó negyedben fejben és fizikálisan elfáradtunk, így mi maradtunk alul.”

Mercedes-KA- Zsíros Akadémia 32-46

“Elérkeztünk a torna utolsó napjára, ahol célunk a harmadik helyezés megszerzése volt. Kőbánya csapata volt az ellenfelünk. Nagyon kiegyenlített volt a két csapat. Támadójátékunk nem volt kellően szervezett, sok eladott labdánk volt a mérkőzés során. Kiharcolt faultjainkkal sem tudtunk élni, mivel a büntetődobásainkat sorozatban kihagytuk.Mint ahogy az előző játékunknál, itt is sajnos a fizikális erőnk kevés volt ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani az ellenfél csapatával. A mérkőzés elvesztése ellenére is büszke vagyok a csapatomra, mert mindvégig küzdöttek és egymásért dolgoztak a pályán.”

Csapat: Mérész Petra, Lantos Rebeka, Szipli Hanna, Mónus Laura, Kiss Virág, Csányi Blanka, Buzánczky Fanni, Vincze Nóra, Benkovics Boglárka, Balogh Noémi, Tasi Rebeka, Magna Glória, Nagy Bernadett, Kele Nikolett

Edző: Nagy Dóra

Vezetőedző: Nagyné Adamik Csilla

U14 fiúcsapat eredményei:

Mercedes-KA- Snakes Ostrava „A” 41-70 (6-27, 12-13, 9-16, 7-30)

MKA: Simon Róbert 3, Bodor Milán, Fruktusz Kevin 3/3, Gelányi Dániel 9/3, Krizsán Patrik, Zsitva Zoltán 4, Szöllösi Máté 4, Borsos Márton, Valkai Zsolt 6, Cserkó András 4, Ivkovic Milán 5/3, Kovács István, Kovács Dominik, Nagy Norbert 3, Pálinkás Marcell.

Mercedes-KA – Wroclaw 29-52 (5-9, 6-16, 6-10, 12-17)

MKA: Simon Róbert, Bodor Milán 5, Fruktusz Kevin, Gelányi Dániel 3/3, Krizsán Patrik 1, Zsitva Zoltán 2, Szöllösi Máté, Borsos Márton, Valkai Zsolt 2, Cserkó András 3, Ivkovic Milán 2, Kovács István, Kovács Dominik, Nagy Norbert 3, Pálinkás Marcell.

Mercedes-KA- BK Beroun 45-27 (7-6, 6-12, 15-6, 12-8)

MKA: Simon Róbert 4, Bodor Milán 2, Fruktusz Kevin 7, Gelányi Dániel 10, Krizsán Patrik, Zsitva Zoltán 4, Szöllösi Máté 4, Borsos Márton, Valkai Zsolt 6, Cserkó András 4, Ivkovic Milán 2, Kovács István, Kovács Dominik, Nagy Norbert 2, Pálinkás Marcell.

Mercedes-KA- Snakes Ostrava „B” 68-29 (11-4, 17-17, 17-3, 23-5)

MKA: Simon Róbert 2, Bodor Milán, Fruktusz Kevin 8/6, Gelányi Dániel 14, Krizsán Patrik 4, Zsitva Zoltán 4, Szöllösi Máté 4, Borsos Márton 8, Valkai Zsolt, Cserkó András 6, Ivkovic Milán 11/6, Kovács István 2, Kovács Dominik, Nagy Norbert 1, Pálinkás Marcell 4.

Lakosa Zsolt edző értékelése: “Színvonalas tornán vehettünk részt az Akadémia jóvoltából. Két erős és két gyengébb csapattal játszottunk. A mérkőzések jól szolgálták a bajnokságra való felkészülést. Senkit nem lehet kiemelni a csapatból a négy találkozó alapján, de többeknek volt jó mérkőzése a három nap alatt. Jöhet a bajnoki rajt.”

U14 lánycsapat eredményei:

SBS Ostrava – Mercedes KA 47-42

Mercedes KA – Zsíros Akadémia 38-52

Rapla KK – Mercedes KA 9-40

Mercedes KA – Rapla KK 54-26

Edző: Bíró Gergely

“Minden torna előtt kitűzünk egy elérhető célt magunk elé. Most azt gondoltam ki, és a csapat teljes egyetértésben bele is egyezett, hogy gyakorlásra és csapatépítésre használjuk fel ezeket a napokat. Szerintem teljes mértékben megfelelt az elvárásainknak az ostravai utunk. Összességében nagyon jó négy napot tölthettünk együtt kiváló szervezésben. “

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..