kesport.hu

UVSE-siker a Kecskeméti Fürdőben

A rendező UVSE nyerte meg a Kecskeméti Fürdőben megrendezett UVSE-Tropicarium nemzetközi serdülő vízilabdatornát.

Izgalmas csatákkal folytatódott szombaton, s aztán ért véget vasárnap a Kecskeméti Élményfürdőben a UVSE-Tropicarium nemzetközi serdülő vízilabdatorna, amelyen a rendező újpestiek mellett a szerb VK Vojvodina és Partizan Beograd, a görög Olympiakosz, valamint a Debreceni VSE és a Vasas vett részt.

A szombati játéknapon a Vojvodina és a Debrecen meccse nyitotta a programot. A DVSE mind a négy negyedet egygólos különbséggel nyerte meg, és végül 13-9-re győzött. A mezőny legeredményesebb játékosa az 5 gólt szerző újvidéki Zarko Vasin lett, a liláknál Fekete Gergő 4 találatig jutott.

Az UVSE számára nem okozott problémát az Olympiakosz két vállra fektetése. Különösen a harmadik felvonásban játszottak kiválóan az újpestiek, ezt a negyedet ugyanis 6-1-re hozták. A találkozó végén 11-5 állt az eredményjelzőn, a magyar csapatból hatan osztoztak a találatokon.

Kemény ütközetet hozott a Partizan és a Vasas összecsapása. Összesen 10 gól született, ebből hatot a belgrádiak jegyeztek. A piros-kékek vereségében nagy szerepe volt annak, hogy a gól/akciólövés mutatójuk mindössze 1/9 lett, és két negyedet is dobott gól nélkül zártak.

Az Olympiakosz az UVSE-től elszenvedett vereség után a DVSE ellen javított (13-8). Záporoztak a lövések mindkét oldalon, a görögnél 21, a debrecenieknél 15 akciólövés került a statisztikába. Különösen a harmadik játékrész volt gólokban gazdag, ekkor összesen 9 találat született, az Olympiakosz eggyel többször, azaz ötször talált be.

A nap zárásaként magyar rangadót rendeztek, a Vasas és az UVSE mérte össze az erejét. A rendes játékidő 7-7-es döntetlennel zárult, a ráadásban a Vasas összpontosított jobban, így a vége 10-9 lett a piros-kékek javára. Érdekesség, hogy az UVSE-nek csak hat akciólövése volt.

A vasárnapi zárónapra két találkozó maradt. Talán a korai, fél tízes kezdés is okozhatta, hogy a Vojvodina pólósai meglehetősen bágyadtan mozogtak a medencében, és 10-2-es vereséget szenvedtek.

A torna utolsó meccsén az UVSE már az első negyedben tekintélyes, három gólos vezetést épített fel (4-1), és bár a következő felvonásban egyik gárda sem talált be, a folytatásban tovább növelte előnyét a házigazda, s 11-4-re nyert. Érdekesség, hogy a szerbek mind a 13 emberfórjukat elrontották.

Az UVSE-Tropicarium nemzetközi serdülő vízilabdatorna végső győztese az UVSE lett, a második helyre a Partizan futott be, míg a harmadik helyet a Vasas szerezte meg. A torna legjobb játékosa Dala Döme (UVSE), a legjobb kapus Milan Bulajic (Partizan), míg a gólkirály Baksa Benedek (UVSE) lett. A díjakat Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke és Kemény Dénes, a Magyar Vízlabda Szövetség elnöke adta át.

(utanpotlassport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..