kesport.hu

Nemzetközi színtérre lépett a Mercedes-Benz KA

December 18-án, a Messzi István sportcsarnokban búcsúztatták a 2016-os esztendőt a kecskeméti utánpótlás kosárlabdázók.

Az elmúlt időszakban az Akadémia megerősítette a sporttudományos támogatói hátteret. A Testnevelési Egyetem sportélettani laborjával kötött együttműködés keretében diagnosztikai vizsgálatok zajlottak, továbbá erőnléti edző, gyógytornász és sportpszichológus kapcsolódott be a szakmai munkába.

A város önkormányzatával, valamint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével karöltve az infrastruktúra-fejlesztésben is élen jár a Mercedes KA. Hat iskola felújítása és egy kültéri pálya létesítése után gőzerővel zajlik a régi városi uszoda átépítése. A tervek szerint nyárra készül el a komplexum.

Az utóbbi hónapokban nemzetközi kapcsolatait is kiterjesztette az akadémia, több külföldi tornán is jártak. Az U16-os és U18-as fiúcsapatok a Pannon Ligában is vitézkednek, ahol szerb és horvát csapatokkal mérhetik össze tudásukat.

A mai nappal pedig egy új lehetőség nyílt a nemzetközi kapcsolatok bővítésére. Bejelentették, hogy a szerb Yubac Basketball Camppel kötötötek együttműködési megállapodást. A 25 éves hagyományokkal rendelkező, szerte a világon elismert táborba a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia kiemelkedő tehetségei és szakemberei juthatnak majd el nyaranta.

A rendezvényen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony, valamint Kovács Tamás, a Mercedes ügyvezetője is. A Yubac Camp részéről pedig Milan Opacic ügyvezető és Toza Matic szakmai igazgató voltak jelen. Az Akadémiát Ivkovicné Béres Tímea képviselte.

2 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2016. december 18. vasárnap at 23:21

  Fárasztó nap volt, de megérte a Messzi lelátóján hét órát ücsörögni, sok élménnyel lettem gazdagabb.

  Ebéd tizenegykor, semmi zsíros, pacal meg töltött káposzta anyós módra, helyette könnyű húsleves, száraz csirkemell barna rizzsel, hozzá kovászos uborka, mert kezdődött az izgalmasnak ígérkező férfi profi kosárlabda. Arról csak annyit, jóslatom bejött, a meccs pikánsra sikeredett, Fofó bebizonyította, jászberényi edzősködése alatt nem ő volt a hunyó, volt csapatát jól helyben hagyta.

  Egy szusszanás, két sportszelet, következhetett a második etap, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia évzárója. A show-ról sokat lehetne mesélni, remélem a T. olvasó néhány tőmondattal is beéri.

  Egyszer olvastam valahol a kicsit sántító szóviccet: “Az egyetlen helye, ahol a siker megelőzi a munkát, az angol szótár”. Most rátaláltam a másodikra, az akadémiások közszemlére bocsájtott tacepaójára ez a sorrend volt felírva:
  Minőség
  SIKER
  Lemondás
  Alázat
  Szorgalom
  MUNKA
  Igyekezet
  Győzelem
  Csapat

  De van itt más is: “Mindig emlékezz arra, hogy az igyekezet és a küzdelem megelőzi a sikert, még a szótárban is.” /Sarah Ban Brecthnach/

  Kinek a pap, kinek a papné, döntse el mindenki maga, mi lenne jobb az akadémia mottójának.

  Lehet itt idézeteket írogatni egy biztos, ezen a napon mindenki meggyőződhetett, a kosárlabda akadémiánkon kiváló munka folyik, melyet az alapító, Béres Tímea remek show-ba ágyazottan prezentált. Mélyebb részletekbe nem érdemes bele menni, mert a történetnek soha nem lenne vége. Elég legyen annyi:

  Mindenki bemutatta tudományát

  Mindenki ajándékot kapott

  Mindenki elégedetten távozott

  A lebonyolítókat dicséret illeti.

  Már a négy órás üléstől sajgott az ülepem, amikor a meghirdetett sajtótájékoztató elkezdődött, ahol a potentát emberek vitték a prímet.

  Örömmel nyugtáztam, hogy a munka mennyiségét illetően az akadémiavezető véleménye megegyezik az enyémmel.

  Béres Tímea: Akik nyáron sokat dolgoznak, azokból lesznek a bajnokok.

  Az én NBA-ból való idézetemet már unalomig ismételtem, de ide klappol: Ha profiként majd jó pénzt akarsz keresni, akkor tinédzser korodban foglalkozz a sportágaddal hétfőtől péntekig úgy napi három órát. A szombat és a vasárnap, a nyári szünet kivétel. Akkor mindenre jut idő, tehát gyakorolhatsz nyugodtan napi hat órát. Máskülönben sohasem leszel profi, legfeljebb ügyes amatőr, ő pedig egy centet sem kap…

  Mindkét megállapítás a címben jelzett nemzetközi színtérre lépésre is utalhat, a tudósításban említett YBC táborban, melynek működéséről egy röpke filmet is levetítettek, mindez megvalósulhat. Érdekességként a táborvezetők elmondták, bemutatták, ott a kosárlabda jövő nagy bajnokai újdonságként “intelligens” labdával gyakorolnak.

  Polgármester asszonyt is megfogta a dolog, mert jövő évi célként csak ennyit mondott, irány az YBC tábor, majd beült a zsűribe zsákolóviadalt pontozni.

  Bevallom a kosárlabdán kívüli műsor, a TST Stúdió Hip-hop bemutatója rám nagy hatással volt, mert a Step Up filmeket falom. Rögtön utánuk is néztem a honlapon.

  Végszóként elmondhatom, lenyűgözött amit ma délután láttam tapasztaltam, gratuláció a kitalálónak, lebonyolítónak, minden egyes szereplőnek, találkozunk a küzdőtereken.

 2. Pingback: A Partizan Belgráddal kötött megállapodást a Mercedes-KA – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..