kesport.hu

Több fiatal nevét is kiemelték az U9-ből és U10-ből

A legkisebbek félévét a Mercedes-KLA trénere, Verebélyi Gábor értékelte, aki vegyes képet kapott ebben az időszakban a korosztályokról, így lesz dolguk bőven tavasszal is.

Miről szólt ez a félév a korosztály számára, mire helyeződött a hangsúly a képzésben?

Szeptemberben tartottunk kiválasztókat a legfiatalabbaknak, beleértve a 2006-tól 2009-ig terjedő korosztályokat. Elsődleges feladat az állapotfelmérés volt, a meglévő tudásszint megállapítása, az esetleges hibák megkeresése és kijavítása, majd a képzési programunknak megfelelő munkafolyamat elkezdése. Sziegl Gábor kollégám a 2006-os korosztállyal, én pedig a 2009-es 2008-as és 2007-es korosztállyal foglalkoztam két csoportba bontva.

Bajnokságban még nem játszotok, helyette milyen programokon szerepeltek a gyerekek?

Mind a két csoport a Bozsik-programban szerepelt, az U9 a saját korosztályuknak megfelelően, az U10 viszont egy évvel feljebb, a megyei kiemelt U11-es tornákon. A Bozsik-program utáni időszakban teremtornákon vettünk/veszünk részt. Ezen felül jártunk az ETO Parkban, a Ferencvárosnál a Népligetben,és játszottunk a Dunaszerdahely csapatával is hazai pályán edzőmeccset.

Mennyire vagy megelégedve a félévvel?

Két csoport, két teljesen különböző elégedettségi szint. Az U9-es korosztállyal nagyon jó úton haladunk, ez az elvégzett munkán, de az eredményeken is látszik már. Jól szerepeltünk a Főnix Kupán, a Szilády Kupán sikerült a döntőbe jutnunk. Az U10-es korosztálynál sajnos ezek a pozitív dolgok nem mondhatóak még el, de dolgozunk rajta, itt van még feladat bőven.

Kiemelnél játékosokat?

Az U10-nél Szarvas Sárát soron kívül szeretném kiemelni, egész évben szorgalmasan és kiemelkedően teljesített. Losonczi András fejlődött a legtöbbet, feljövőben van, jó úton halad Dinók Attila, és Gyapjas Botond is hozta egész évben a tőle elvárhatót.  Az U9-nél  az egész csoportot kiemelném,nagyon jól dolgoznak hétről hétre, úgy gondolom, hogy jól sikerült a játékosok kiválasztása. Csak, hogy szokjuk a neveket: Asztalos Zaránd, Balasi Levente, Dóka Dávid, Hegedűs Marcell, Huszka Dániel, Laczkó Máté, Roza Zétény Benedek, Bognár Bence, Czéh Barnabás, Lázár Benedek, Nagy Máté Gábor, Németi Nataniel Ádám, Papp Kálmán, Pulai Péter.

Milyen programok várnak még rátok 2016-ban, miként tervezitek az ünnepek után?

A karácsonyi ünnepség után most pihenő következik, december 30-án lesz még egy tornánk a sportcsarnokban. Januárban és februárban minden hétvégén szeretnénk egy-egy tornán szerepelni. Tavasszal folytatjuk a megkezdett munkát, a képzési programnak és céloknak megfelelően. Itt megragadva az alkalmat, kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! 

 

(kecskemetilc.hu)

Hozzászólások

 1. KecskemetiZONA

  2016. december 19. hétfő at 16:34

  Az a helyzet, Kecskeméten a gyermek labdarúgók mellett formálódik egy fiatal szakemberekből álló edzői gárda, akik a vizsgaeredmények tanúsága szerint az iskolapadban és a gyakorlatban is megállják helyüket. Ebbe a körbe a két fent említett nevelő is beletartozik. Amennyiben akarunk még valaha eredményeket elérni, jól kellene őket menedzselni. Mondjuk hosszú távú szerződéskötés után éves külföldi tanulmányútra küldeni, ahol a szakma mellett nyelvismeretüket is bővíthetik.

  A stadionrekonstrukciót mielőbb meg kell valósítani. Érzékeltetésül, hogy hol tartunk: már a magyar válogatott kapusának, Király Gábornak is saját, fedett lelátóval ellátott műfüves pályája van, mi, a kiemelt város státuszunkkal, ezzel az apró beruházással is hosszú ideje kínlódunk. Vissza sem tudok emlékezni, mennyi idő telt el, amikor dr.Zombor Gábor akkori polgármester a szurkolói fórumon bejelentette, tavasszal amint vége a bajnoki küzdelemnek, az utolsó meccsen a dömperek készenlétben állnak, hogy a találkozó lefújása után belekezdjenek a stadion bontásába. Azóta már az ilyen ankétok is elmaradnak.

  A különböző továbbképzéseken folyton azt verik a fejünkbe, nem a hosszú monoton futás a lényeg, hanem a villámgyors vágta.

  Nem ártana a folyamatokat felgyorsítani.

  Különben hamarosan visszamegyünk “békába”.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..