kesport.hu

Igazi csapatmunka zajlott a Mercedes KA-nál

Ivkovicsné Béres Tímea a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia vezetőjeként került be a kecskeméti sportélet körforgásába, és pár év alatt egy stabil rendszert hoztak össze kollégáival. Céljaikról, fejlesztéseikről számolt be az egykori válogatott kosárlabdázó portálunknak.

Hogyan foglalható össze a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia idei éve?

Nagyon dolgos volt 2016, szakmailag sokat fejlődtünk. Abban a tekintetben is szépen helytállt az Akadémia, hogy válogatottságig jutottak el tanítványaink, illetve felnőtt csapatokhoz kerültek be. A két legkiemelkedőbb teljesítmény Gereben Líviához, valamint Pálinkás Tiborhoz fűződik. Lívia a Szekszárd NB I-es csapatához igazolt, míg Tibor a KTE-Duna Aszfalt felnőtt keretéhez csatlakozhatott. Mindkettőjüknek drukkolunk, hogy minél több lehetőséget kapjanak. Rajtuk kívül még körülbelül 10 fő került fel a felnőtt együttesekhez – KKC és KTE -, illetve a korosztályos válogatottaknál is hasonló létszámban mutatkozhattak be kecskeméti fiatalok. Volt az akadémiák között egy szövetségi audit, amely nagy kihívás volt, de ezen keresztül megismerhettük előnyeinket és hiányosságainkat egyaránt. Még csak részeredményeket kaptunk vissza, de már tudjuk, hogy hol tudunk tovább fejlődni. Az infrastruktúra területén a régi városi uszoda sportcsarnokká építése egy nagy lépés ebben a tekintetben, és ez a projekt jól is halad szerencsére. A sporttudományos háttér erősödött, hiszen a Testnevelési Egyetemmel kötött együttműködés keretében az Élettani Labor használatára van lehetőségünk, több diagnosztikai vizsgálaton vannak már túl tanítványaink. Szerződtettünk továbbá gyógytornászt és sportpszichológust, hogy teljes legyen a kép. A harmadik terület pedig a nemzetközi kapcsolatok építése. Csapataink folyamatosan játszanak külföldi tornákon, ez kiváló lehetőség, hogy tanuljanak, összehasonlítsák tudásukat más nemzetek együtteseivel szemben. A nemrég kötött megállapodás a szerb Yubac Basketball Camppel pedig új lehetőségeket hordoz magában a fiatalok és a szakmai stáb számára. Továbbá szeretnék régiós központtá válni, a környékbeli tehetségeknek, kollégáknak segítségül szolgálni a fejlődésben. Több új, fiatal tréner csatlakozott hozzánk a közelmúltban, és úgy gondolom, hogy jó közösséget alkotnak a gyerekekkel együtt, ez az évzáró rendezvényünk hangulatán is meglátszódott. Szeretném megköszönni az Önkormányzat és a Mercedes-Benz Gyár, támogatóink segítségét, igazi csapatmunka volt a miénk!

Milyen célkitűzések vannak a következő esztendőre, illetve kik azok, akikre oda kell figyelnünk a jövőben?

Elégedett vagyok az Akadémia teljesítményével, persze mindig vannak terveink, álmaink. Szeretném, hogy a régi uszodában folyó munkák minél hamarabb véget érjenek, és használatba vehessék a gyerekek már nyáron. Ezenfelül még a szakmai munka további fejlesztése érdekében szeretnénk bővíteni a kapcsolatainkat, hogy minél több fiatal kaphasson lehetőséget felnőtt csapatokban, válogatottakban. A fiúknál minden csapatban vannak tehetségek, de talán a 2005-ös korosztály, amely igazán kiemelkedik. A lányoknál pedig a kadettok erősek, tőlük várjuk a legjobb eredményeket.

A Kosárlabda Akadémián túl anyai szerepkörben, valamint a Kecskeméti Sportiskola szakmai vezetőjeként is helyt kell állnia. Mennyire nehéz összeegyeztetni ezt a sok feladatot?

Őszintén szólva egyáltalán nem volt könnyű a 2016-os év, ezért jól jöttek már az ünnepek, végre együtt tudott lenni a család. Viszont ha azt nézem, akkor azt kell mondanom, nagyon sikeres esztendő volt, megérte a sok befektetett idő és munka, elértük a kitűzött céljainkat. A család természetesen mindig az első helyen áll, főleg a gyerekek nem szenvedhetnek hátrányt. Picit talán a saját dolgaim kerültek háttérbe, de mivel nekem összefügg a hobbim és a munkám, így azért könnyebb volt összeegyeztetni a sok teendőt. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy boldog, sportsikerekben gazdag új évet kívánjak mindenkinek!

Hozzászólások

 1. KecskemetiZONA

  2016. december 30. péntek at 15:02

  A történet izgalmasabb része ott kezdődött, hogy Béres Tímea a profi csapat nagyágyúival, élen Wittmann Krisztiánnal és a szülők bevonásával egészen piciktől a nagyokig a Messzi István Sportcsarnok parkettjén elkezdett kosárlabdát oktatni. A szerdai napokon megtartott foglalkozás népszerűségét mutatja, olyanok is részt vettek benne, akik már az egyesületben is edzettek. A projekt azóta is folyamatos, szerdánként tizennyolc órai kezdettel indul a verkli, mindenki előtt nyitva az ajtó.

  Élénk érdeklődéssel, étlen-szomjan ültem végig a 11 órakor induló, napestig tartó évzárót, ahol a szervezőknek, résztvevőknek köszönhetően fantasztikus hangulat kerekedett. Bizonyára sokan rákaptak a sportágra, de tudok olyanról is, aki a bemutatónak köszönhetően a táncra.

  Valamilyen oknál fogva az edzők a talentumok megnevezését nem merik felvállalni, pedig a pályán szívesen beazonosítanánk őket. Így aztán marad a “zuhanyhíradó” harsonája: Kecskemétnek nincs, vagy ahogy szebben hangzik, kevés az NBI-re fogható ásza.

  Na de majd az akadémiai képzésből kifolyólag hamarosan lesz.

  Maradjunk ebben.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..