kesport.hu

Megvan az első idegenbeli KTE-győzelem

Pakson végletekig kiélezett küzdelemben tudott nyerni a kecskeméti férfi kosárlabdacsapat.

Egy perc elteltével Ivosev dobása landolt először a gyűrűbe, majd nem sokkal később a hazaiak részéről Gilbert volt eredményes. Pongó Máté hármasa után fokozatosan átvette az irányítást és a vezetést a Paks, a hosszú idő után visszatérő Watkins triplájával pedig kialakult a közte hét (15-8). A negyedet azonban mégsem sikerült megnyerniük a hazaiaknak, Pongó Máté sikeres közelijével eggyel (17-18) ment a KTE tíz perc után.

Djukanovics és Ivosev vezérletével továbbra is maradt az előny a vendégeknél a második negyedben. Djeraszimovics hárompontosa jelentette az addigi legnagyobb KTE-előnyt (30-38) két perccel a félidő előtt. Ez a két perc azonban nagyon jól sikerült az ASE-nak, amely Tiby négy és Gilbert hat pontjának köszönhetően fordítani tudott és 40-38-as állásnál ment szünetre.

Samenas közelijével indult a harmadik negyed, majd egy 6-0-s sorozatot produkáltak Forray Gábor játékosai, amivel ismét náluk volt az előny (42-44). Ebben az etapban az ASE csupán kilenc pontot dobott, míg a vendégeknél Djukanovics és Djeraszimovics volt aktív, a negyed végét pedig Mészáros öt pontja zárta le, amivel kialakult a közte tizenegy.

A 10-2-es rohamnak köszönhetően egy pontra jött vissza a Paks az utolsó negyed felére, így nyílttá vált a találkozó hajrája. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy perccel a vége előtt pedig 71-71 állt az eredményjelzőn. Hill és Gilbert is átvehette volna a vezetést az Atomerőműnek, ám egyikük sem célzott pontosan. Tiby ötödik faultja után Pongó Máté dobhatott büntetőket, amiből csak egyet értékesített, viszont ez is elég volt a győzelemhez, mivel az utolsó támadásból sem Kovács Ákos sem Hill nem talált be.

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 71-72 (17-18, 23-20, 9-22, 22-12)

ASE: Hill 13/3, Samenas 14/3, Gilbert 13/9, Tiby 17, Kovács Á. 7/3. Csere: Will -, Watkins 7/3, Illés -, Bagó -, Gulyás -.

KTE: Djukanovics 15/9, Pongó Ma. 2, Djeraszimovics 17/9, Ivosev 18/3, Karahodzics 4. Csere: Pongó Má. 9/6, Molnár M. -, Mészáros M. 5/3, Hegedűs G. 2.

Kipontozódott: Tiby (40.), illetve Pongó Ma. (37.)

Fullcourt

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás