kesport.hu

Kecskeméti a kosárlabda élvonal legfiatalabb játékosa

Újabb 2000-es születésű játékos debütált az A-csoportban. Összesen hatan vannak, akik 18. születésnapjuk előtt már játszottak idén.

Mint beszámoltunk róla, a listavezető Alba Fehérvár könnyedén legyőzte a KTE-Duna Aszfaltot az élvonal legutóbbi fordulójában. A két csapat találkozójának utolsó percei már a fiatalok szerepeltetéséről szólt: a fehérvári együttesben kettő (Joel Nshimba és Somogyfoki Péter), a vendégeknél három játékos (Molnár Dániel, Fülöp Bence és Pálinkás Tibor) is most játszott először az idei A-csoportban.

Közülük Pálinkás Tibor egyben az élvonal legfiatalabb játékosa is lett: a 2000. június 20-án született kosaras 16 évesen és 208 naposan debütált a felnőttek között. A szezonban egészen eddig a paksi Kalmár Viktor (16 év 298 nap) vezette ezt a mutatót.

Ők ketten kaptak lehetőséget már 16 évesen a bajnokságban, s a 17 évesen foglalkoztatott fiatalból sincs még sok: Oroszi Bence (Egis Körmend) 17 év 270 nappal játszotta első mérkőzését, míg csapattársa, Németh Ákos 17 évvel és 293 nappal a háta mögött kapott idén lehetőséget először (ő egyébként 2015. január 7-én debütált az élvonalban, 16 évesen és 19 naposan). A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely játékosa, Kozma Gergő egy találkozón mutathatta meg magát eddig a szezon során – 17 év 348 naposan –, a Pécsi VSK-PANNONPOWERBEN pallérozódó Krnjajski Boris pedig szintén 18. születésnapja előtt játszotta első idei meccsét: a Kaposvár elleni győzelem alkalmával 17 éves és 356 napos volt még csak.

(bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.