kesport.hu

Kecskeméti a kosárlabda élvonal legfiatalabb játékosa

Újabb 2000-es születésű játékos debütált az A-csoportban. Összesen hatan vannak, akik 18. születésnapjuk előtt már játszottak idén.

Mint beszámoltunk róla, a listavezető Alba Fehérvár könnyedén legyőzte a KTE-Duna Aszfaltot az élvonal legutóbbi fordulójában. A két csapat találkozójának utolsó percei már a fiatalok szerepeltetéséről szólt: a fehérvári együttesben kettő (Joel Nshimba és Somogyfoki Péter), a vendégeknél három játékos (Molnár Dániel, Fülöp Bence és Pálinkás Tibor) is most játszott először az idei A-csoportban.

Közülük Pálinkás Tibor egyben az élvonal legfiatalabb játékosa is lett: a 2000. június 20-án született kosaras 16 évesen és 208 naposan debütált a felnőttek között. A szezonban egészen eddig a paksi Kalmár Viktor (16 év 298 nap) vezette ezt a mutatót.

Ők ketten kaptak lehetőséget már 16 évesen a bajnokságban, s a 17 évesen foglalkoztatott fiatalból sincs még sok: Oroszi Bence (Egis Körmend) 17 év 270 nappal játszotta első mérkőzését, míg csapattársa, Németh Ákos 17 évvel és 293 nappal a háta mögött kapott idén lehetőséget először (ő egyébként 2015. január 7-én debütált az élvonalban, 16 évesen és 19 naposan). A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely játékosa, Kozma Gergő egy találkozón mutathatta meg magát eddig a szezon során – 17 év 348 naposan –, a Pécsi VSK-PANNONPOWERBEN pallérozódó Krnjajski Boris pedig szintén 18. születésnapja előtt játszotta első idei meccsét: a Kaposvár elleni győzelem alkalmával 17 éves és 356 napos volt még csak.

(bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..