kesport.hu

A bronzért játszik a kupában a KRC

Másodikként a Pénzügyőr SE csapata biztosította helyét a Magyar Kupa döntőjében, miután az elődöntő visszavágóján 3:1-re győzött a HÉP-Kecskeméti RC otthonában.

A fővárosi csapatnak a 3:0-ra megnyert első találkozó után két nyert játszma is elég volt a fináléba kerüléshez, s így már a harmadik szett végén örülhettek. A február 11-i kupadöntőben az ugyancsak első fináléját játszó Openhouse-Szolnoki RKSI lesz a Pénzügyőr ellenfele.

MESTERMÉRLEG

Gyurkó Sándor: – Megpróbáltunk mindent, harcosak voltunk, küzdöttünk, mert a Pénzügyőr ellen csak így lehetett esélyünk. A második játszmában sikerült is nyernünk, de a harmadikban az ő tapasztalatuk diadalmaskodott. A végén aztán csalódottságunkban még a cseresorukat sem tudtuk legyőzni. Összességében a nagyobb rutinnal rendelkező csapat győzött, amihez gratulálunk, és sok sikert kívánunk nekik a döntőben, mi pedig megpróbáljuk megszerezni a bronzérmet.

Weczera Csaba: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és azt is kaptuk. Főleg a második és a harmadik játszmát bírtuk nehezen fejben, mert nem tudtuk befejezni a támadásainkat. Szerencsére a harmadik szett végén jól sikerült Bagics szervákkal ki tudtuk harcolni a döntőbe jutást. A negyedik szettben már a cserék kaptak lehetőséget, de azt is megnyertük. Am a döntőt illeti, ez mindkét csapatnak óriási lehetőség, mi megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, a szolnokiak pedig fokozatosan mutattak javuló teljesítményt. Az a csapat nyeri majd a kupát, amelyik jobban tud koncentrálni, okosabban játszik, nem pörög túl, de ugyanakkor azért megfelelő fordulatszámon játszik.

FÉRFI MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
HÉP-Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE 1:3 (–19, 23, –23, –24)

Kecskemét: Balla, Pesti, Kunnert, Horváth K., Szabó M., Erki. Csere: Csala (liberó), Vocskó, Jánossy, Leiner. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.

Pénzügyőr: Kiss D., Bokor G., Tóth A., Bagics, Kovács S., Szalai. Csere: Magyarosi, Ronkainen (liberók), Kiss N., Balogh M., Takács G., Torma. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Továbbjutott: a Pénzügyőr, kettős győzelemmel.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..