kesport.hu

Továbbra is veretlenek a serdülő fiú kézisek

KESI U10

A fiú serdülők továbbra is veretlenek. Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztályának hétvégi eredményei.

U12 fiú – Badó László Régió felsőház

Kecskeméti Sportiskola I. – Pick Szeged II. 24 – 12
Békéscsaba DKSE – Kecskeméti Sportiskola I. 17 – 25

Vazul Zsolt edző: Két remek mérkőzést játszottunk. A szinte azonos korú Szeged ellen kiválóan védekeztünk, amelyből gyors támadásokat tudunk vezetni. A második mérkőzésen az átlagban szinte 1 évvel idősebb Békéscsaba ellen remek támadómunkával, és kemény védekezéssel nagyon fontos győzelmet aratunk a továbbjutás szempontjából.

U11 leány – Badó László Régió felsőház

Kecskeméti Sportiskola – Békéscsaba ENKSE 12 – 20
Szeged KKSE – Kecskeméti Sportiskola 24 – 13

Országos Serülő Bajnokság – alapszakasz

Kecskeméti Sportiskola – Püspökladányi KE 18 – 16
Szolnoki KCSE – KTE-Kecskeméti Sportiskola 15 – 31

X. Főnix Kupa – 2017. február 3-5.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kézilabda szakosztálya 2017. február 3-5. között ismét megrendezte nagysikerű utánpótlás tornáját. A 43 sportszervezet 77 együttese négy-négy leány és fiú korosztályban mérte össze tudását. A Kecskeméti Sportiskola a rendkívül erős mezőnyben két korosztályban képviselte magát, mindeközben sok sérülés és betegség nehezítette dolgukat. Az U10-es fiúk a 11. helyen végeztek, míg az U13-as leányok a 15. pozíciót csípték meg.

Szabó Gabriella, a KESI fiú U10 edzője: Ezen a hétvégén fiú U10-es csapatunk a debreceni Főnix Kupán vett részt. Már a résztvevő csapatok névsorát böngészve tudtuk, hogy nem lesznek könnyű mérkőzések. Sajnos a csapat felkészülését a sok elhúzódó betegség nehezítette. A kupát megelőző héten nem sikerült olyan edzést tartani, amelyen a keret minden tagja részt vett volna. Az első mérkőzést pénteken este játszotta a csapat a Beszterce ellen. 4-1-es vezetést követően leblokkolt a csapat, eladott labdák és pontatlan lövések jellemezték a játékot, így vereséget szenvedtünk. Szombaton három kemény mérkőzés várt a fiúkra, sajnálatos módon még a mérkőzések kezdete előtt újabb három játékost kellett nélkülözni betegség miatt. A szombati első mérkőzésen még érződött az előző napi elrontott mérkőzés hangulata, így újabb vereség következett. A nap további két mérkőzésére, a Debreceni Sportcentrum Sportiskola és az Algyő FKSE ellen sikerült a védekezést stabilizálni, ami a kapott gólok számában is megmutatott. Sajnos a támadójáték pontatlan volt, így a győzelmek elmaradtak. Vasárnap következtek a helyosztók. A Törökszentmiklós csapata ellen elszántan lépett pályára megfogyatkozott csapatunk. Minden dicséretet megérdemelnek a srácok, mert ezen a mérkőzésen szó szerint az utolsó pillanatig küzdöttek. Még az időntúli szabaddobást is sikerült értékesíteni. Az utolsó mérkőzésre aztán minden tartalék elfogyott, és a minimum 6+1 fő maradt egészséges a lefújás pillanatában. Az elért eredmény ellenére akadtak pozitív momentumok is. A pályán sokszor U9-es korú játékosok vették fel a versenyt a többi csapat U10-es korú játékosai ellen, ami a jövőre nézve bizakodásra adhat okot. A csapat legjobb játékosa Karancsi Szabolcs (U9) lett, aki a védekezésben oroszlánrészt vállalt, és nem ismert lehetetlent. Emellett hozzáállása és alázata példamutató volt a sorozatos vereségek ellenére is. Színvonalas játékkal és remek teljesítménnyel rukkolt elő a pályán Pogonyi Gellért (U9) és a kapuban Dakó Gábor (U10) is.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..