kesport.hu

Nem tud hibázni a Kecskeméti LC

Az egy osztállyal feljebb játszó Szekszárdot tudták legyőzni a kecskemétiek a Széktói stadion műfüvesén.

Utolsó edzőmeccsét játszotta szombaton a Kecskeméti LC, melyen az NBIII-as Szekszárdot győzték Hajnal és Salami góljainak köszönhetően. A találkozón két olyan játékos is pályára lépett, akik már egy ideje Kecskeméten készülnek. Koncz Zsolt korábban NBII-es bajnoki címet is ünnepelt a KTE-vel, mellett a középpályán bevethető Ponczók Csaba is új arc, aki gólpasszt jegyzett.

Jó formában várta a KLC a meccset, hiszen dabasi vereséget követően, zsinórban a HFC (4-0), a Paks II. (1-0) és a Cegléd (2-0) ellen is nyerni tudtunk. Kiegyenlített első 10 perc után, egyre inkább kezdte átvenni az irányítást a KLC, Balog és Nádudvari lövéséből azonban még nem lett gól. A jeget végül Hajnal Gábor törte meg, aki elöl maradt egy szöglet után, Nádudvari szép indításából pedig ziccerbe került, majd a hosszúba lőtt.

A második félidőben egy-egy alkalommal a vendégek is eljutottak a kapuig, de összességében kevés veszélyes akciójuk volt, míg kisebb lehetőségeket ebben az időszakban is feljegyezhettünk kecskeméti oldalon. A játékrész felénél aztán növelték előnyüket a hazaiak, Ponczók mutatott be remek cseleket, lapos beadását pedig Salami vágta be közelről. A hajrában még Balog és Toricska is betalálhatott volna, a másik oldalon pedig Szabónak kellett bemutatnia bravúrt, de az eredmény már nem változott.

A bajnokságig edzőmeccse már nem lesz a csapatnak, ám tervben van még egy egymás közti játék a Mercedes-KLA U19 ellen.

Némedi Norbert: Ma egy kicsit fáradtabban mozgott a csapat, ez kijött gondolkodásban, frissességben és robbanékonyságban is, ennek oka, hogy ezúttal keményebb hetünk volt. Összességében egy sok párharccal tűzdelt meccs volt, örülök neki, hogy egy ilyennel is találkoztunk. Fel tudtuk venni ezt a ritmust is, a végjáték az nem mindig sikerült, a vége azonban megint pozitív. Van még két hetünk, megint vannak olyan dolgok, amiket tudunk még javítani. Ez a bajnokság kezdetére szerintem a helyére fog kerülni. Két új arc is látható volt a pályán, akik az őszi keretünkben még nem szerepeltek, Koncz Zsoltról és Ponczók Csabiról van szó. Mindkettőjüket szeretnénk leigazolni, már egy ideje itt készülnek a kerettel. Úgy gondolom mindketten itt lesznek velünk a továbbiakban is.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Kecskeméti LC – Szekszárd (NB III) 2-0 (1-0)
férfi labdarúgó felkészülési mérkőzés

gsz.: Hajnal, Salami.

8 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2017. február 12. vasárnap at 07:28

  Ponczók Csabával főleg súlyproblémái miatt voltak fenntartások, de ha ilyen sebességen játszik, és ilyen teljesítményt nyújt, mint ezen a meccsen tette, hamar befogadja a tábor. Kecskeméten felépítheti magát, mint előzőleg már oly sok játékos.

  Nem játszottunk kirobbanó formában, de nem rossz NBIII-as csapatot vertünk nullára.

  A téli edzőmérkőzések is mutatják, a Tiszakécske és a Kecskeméti LC is megállná a helyét az NBIII-ban.

  További igazolás fölösleges lenne, mint most Mészáros példája is mutatja, aki a kapuban jó teljesítménnyel rukkolt elő, vannak kitűnő, beépítésre váró utánpótlás játékosaink.

  Feljutunk az NBIII-ba vagy nem, elveszik a pályákat vagy sem, a kecskeméti labdarúgás átlendült egy nehéz szakaszon, az építkezés megfelelő ütemben halad, az országos értékelések során sorra kapja a kiváló minősítéseket.

  Ez a lényeg.

 2. 124

  2017. február 13. hétfő at 14:41

  Kedves Zona! Légy szíves fejtsd ki bővebben hogy ki akarja elvenni a pályákat. Miféle új keverésről hallottál?

 3. KecskemetiZONA

  2017. február 13. hétfő at 15:24

  Kedves 124!

  Újabb keverésről nincs szó. Viszont, gondolom te is olvastad a korábbi hozzászólásokat, ahol témát többszörösen kiveséztük. Az atlétikai stadion építése, – melynek megvalósulásának híve vagyok – eredetileg a stadion rekonstrukcióval volt összekötve, hiszen két focipályát is érint. Többek között az akadémia tizenkettes korosztály a négyes csücskében, a KLC fiataljai a hármas pályán tartja edzéseit. Olykor még a KLA elitjei is. Amennyiben ezt a két pályát feláldozzák az atlétikai stadionépítés oltárán, pályagondok adódnak. Amik már így is vannak. Ott marad a húsz csapatnak az egyes, amelyik le van kötve az Újpestnek, a kettes, a műfű, és talán némi zöld terület. Az eredeti elképzelés szerint a salakos atlétikai pálya megszűnt volna, átrendeződésekkel három komplett füves és egy műfüves szolgálná a képzéseket, bajnoki mérkőzéseket. Legutóbbi hírek szerint a szabad területeken apróbb pályák létesítése is tervezve volt. Mint azt bizonyára már a pólyás gyerekek is tudják, ez a koncepció bukott, állítólag az önkormányzat sokallta a hozzájárulást, vagy mit tudom én, mi a legújabb verzió. Számomra meglepő módon legutóbb a polgármester két stadionbeli pálya elfordításáról beszélt. Az én értelmezésem szerint, arról nem volt szó, hogy mibül. Mert tudtommal a KLC@Akadémia TAO-s pénze a szabadidő központi, régiós akadémia pályaépítésére lesz fordítva. Szerintem polgármesterünk is így értelmezte, csak egyesek félre értették. De ezért nem teszem bitó alá a fejem.

  Tehát számomra a kérdés, miből valósul meg a Széktói pályák elforgatása, és miképpen, ott milyen pályaberuházások várhatóak?
  És a nagy kérdőjel, hol valósulhat meg a fedett műfüves csarnok, a bulinegyed közepén? Mert a szabadidőben nem engedélyezik.

  Körülbelül ennyit tudok mondani.

 4. 124

  2017. február 13. hétfő at 17:26

  Köszönöm! Ebből egyes dolgok tényleg magától értetődőek! A nagypályafejlesztés elmaradása! De a többi az mégiscsak újdonság volt számomra! Én még a teljes mellszélességgel segítjük a labdarúgás előbbrejutását szlogennél vagyok leragadva!

 5. KecskemetiZONA

  2017. február 14. kedd at 14:57

  Azt nem tudom, milyen mellszélességgel, de az önkormányzat és a támogatók segítik a kecskeméti labdarúgás feltámasztását. Itt főleg a Széktói stadionban rekonstrukcióját felölelő rendezetlen állapotokról van szó. Nem tudni, hogy a pályaelfordítást az egyes pálya és az A-B-C-D lelátók eltolását nélkül miként gondolják megoldani? Még azt is figyelembe kell venni, hogy a két eltolt focipálya mellé lelátót is kell építeni, különben a szurkolók honnan nézik a meccseket? A főtribün alá öltözők, rendelők, kiszolgáló helyiségek voltak tervbe véve. Más egyéb nyalánkságokról nem beszélve. Úgyhogy a helyzet egy kicsit kusza. Bizakodjunk, hogy az országos stadionfejlesztési buliból végleg nem törölnek bennünket, és pályaberuházási történetünk Happy End-el zárul.

 6. Lujo

  2017. február 14. kedd at 16:52

  Csányi Sándor ma azt mondta, hogy minden stadion felujitottak, hát a Széktói stadion ebből kimaradt! Pedig be volt tervezve, 200 millió előleg meg is érkezett az önkormányzathoz, vajon mi lett ezzel a pénzzel?

  • Karcsibacsi

   2017. február 15. szerda at 18:34

   A pénz egy részét elköltötték a tervekre, a többit meg vissza kellett utalni.
   Mivel Klaudiáék nem vállalták, hogy a város beszáll 200-300 millióval,ezért az állami rész – kb. 500-600 millió – gyakorlatilag elveszett számunkra. Így tényleg kizárólag a TAO-s pénzekből lehet valamit kihozni, mert Klaudiáék ebbe beruházni nem akarnak. Szerintük arra nem futja az évi több milliárd iparűzési és egyéb adóbevételekből. (A Széktói Stadion a város tulajdonában van, és számomra elég furcsa, hogy a tulajdonos nem akar beruházni a saját tulajdonába. Sőt, még a kb. 30%-os önrészt is sajnálja, pedig a többit az állam állná.)

 7. KecskemetiZONA

  2017. február 16. csütörtök at 11:03

  A kesport fórumán a Széktói Stadion rekonstrukció körül kialakult “kerekasztal értekezlet” is rámutat, mekkora jelentősége van a kommenteknek, olyan hírekhez jut az olvasó, amihez máshol nem.

  A komment témában még “kicsit” szemérmesek vagyunk, az ott megjelenő híreket még nem tudjuk helyén kezelni, nálunk a “hírmondókat” még kevesen tartják egyenlő partnernek. Pedig az emberek szomjaznak az információkra. A közelmúltban megjelent híresztelések bizonyítják, a közösségi oldalak szereplőinek véleményei egy elnökválasztásnál is nagy hangsúlyt kaphatnak, magas helyeken kommentekkel példálóznak, érvelnek, az MLSZ vezetése döntés előtt a világhálón kéri ki a szurkolók véleményét. Mi ilyen nagy volumenekben nem gondolkodunk, csupán ütős anyagokkal szeretnénk az olvasók kíváncsiságát kielégíteni, a magunk szerény eszközeivel egy olvasott webszájt működtetéséhez hozzájárulni, ezzel a kesport tulajdonosának elismerését kivívni. Eddig sem tétlenkedtünk, hiszen olyan, aranyat érő információkat tettünk be az archívumba, melyek más portálokon nem találhatóak. A helyi médiában talán a kesport az egyetlen ahol a szurkolók vitatkoznak, ráadásul kommentjeikkel neves szakemberek is megszólalnak. Az évek során számunk csökkent, viszont annak ellenére, hogy értékes társakat vesztettünk, a minőségi színvonalat emeltük. A folyamatos fejlesztés ránk is vonatkozik. Örömmel nyugtáztuk, beszélgetéseinkbe Kecskemét határain kívüliek is bekapcsolódtak. Egyre nagyobb számban olyan emberek tisztelnek meg bizalmukkal, akik nick név alatt sem kívánnak a nyilvánosság elé lépni, de nekünk kifejtik véleményüket. A sportolók és eredményeik ismertté tétele, sportműhelyek képbe helyezése terén is nyitottak vagyunk, ezen a vonalon is vannak jó tapasztalataink, munkánkra van kereslet. Nem csoda, pénzt hozhat a konyhára. A mai kommunikáció terén a gyorsaság a legnagyobb fegyver, akinek nagy a kezdősebessége, időben ott van minden “kilométer kőnél” annak akasztják nyakába a babérkoszorút. Nekünk, fórumozóknak gyorsan vág az agyunk, reflexeink kiválóan működnek, a kategóriában “verhetetlenek” vagyunk: ahogy a labda átsurran a vonalon, az úszó becsap a célba, atléta belehuppan a homokba, mi már gólokat, eredményeket, véleményeket kommentelünk. Örülnénk, ha a táborunk tovább növekedne. A kesporton megjelenő anyagokat így is érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni, mert nem tudni, mikor, hol bukkan fel egy exkluzív kommentecske. A paraván mögé tekintés a másik nagy szexepilünk. Mi fórumozók így működünk, ez a szenvedélyünk.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.