kesport.hu

Ötszettes derbin húzta be a bronzot a HÉP-KRC

Gigászi küzdelemben nyerte meg a Magyar Kupa bronzmeccsét a kecskeméti férfi röplabdacsapat az örök rivális Kaposvárral szemben.

Felváltva estek a pontok a találkozó elején, kétpontos különbség először pont az első technikai szünetre alakult ki. El is léptek aztán a kaposváriak hárommal, de rövidesen újra egyenlő volt az eredmény. Eggyel vezettek a kaposváriak a második szünetben, ám a pihenő után azonnal fordítottak a kecskemétiek, de meglépniük nekik sem sikerült. 21:20-as kecskeméti vezetésnél szervált egy ászt Horváth Kristóf, s Demeter György azonnal időt is kért. Azonban ez nem zavarta meg a fiatal játékost, mert azonnal egy újabb ásszal folytatta, majd Szabó Márton blokkja után négy szettlabdája lett a kecskemétieknek. Azonban kettőt is sikerült hárítania a kaposváriaknak, a harmadiknál Szabó centerlabdáját azonban már nem tudták menteni a somogyiak (22:25).

A második játszmát a kaposváriak kezdték jobban, de két pontnál többel, csak a második szünet előtt tudtak csak meglépni, igaz, akkor mindjárt néggyel is vezettek Dávid Zoltánék. A kecskemétiek azonban innen is felálltak, sőt, a végjátékhoz érve átvették a vezetést. 21:19-nél Demeter György kért időt, s sorozatban három pontot szerezve megint náluk volt az előny, majd szettlabda is, amit Vajda Tamás blokkjának köszönhetően azonnal pontra is váltottak (25:23).

A harmadik játszmában is fej fej mellett haladtak a csapatok, egészen 12:12-ig, amikor azonban sorozatban háromszor is eredményesek voltak a kaposváriak. Időt is kért Gyurkó Sándor, és jól is tette, mert azonnal egyenlítettek a kecskemétiek, remek blokkmunkájuknak köszönhetően. Ekkor Demeter György kért időt, s végül az ő csapata ment előnnyel a technikai szünetre, de aztán a kecskemétiek kerültek két pontos előnybe, azonban azonnal fordítottak megint a somogyiak. Kalmár Ákos bombája után ők jutottak szettlabdához, de ezt hárítani tudták a kecskemétiek. Aztán megint Kalmár ütött, de ezután sem tudták befejezni a játszmát, sőt, Horváth ászával már az ellenfélnél volt az előny, s egy outnak köszönhetően aztán meg is nyerték a játszmát (25:27).

A bevitt ütéstől egy kissé megroggyant a Kaposvár, s a meccs során először vezettek a kecskemétiek az első szünetben, sőt, ezt követően sikerült is meglépniük: a második szünetben már hat pont volt az előnyük. Lett aztán ez hét is, amikor újra erőre kaptak a somogyiak, s sikerült háromra visszazárkózniuk, majd Kalmár pontjaival egyenlítettek is. Sőt, a végén a cserejátékos nyitásaival három szettlabdájuk is lett, s végül egy outnak köszönhetően már az elsőt kihasználták (25:21).

Az ötödik szettben Horváth Kristóf révén a Kecskemét szerzett vezetést, de a korábbi játszmák forgatókönyvének megfelelően, változatlanul fej fej mellett haladtak a csapatok. 4:4 után szerzett két pontot a címvédő somogyi csapat, s ennyi volt a különbség a térfélcserénél is. A szünet azonban a kecskemétieknek tett jót, mert 10:9-nél már náluk volt az előny. Demeter György kétszer is időt kért, de ez sem segített. 12:9-nél sikerült csak megállítani a fehérmezeseket. 13:11-nél Gyurkó Sándor is időt kért, s ezután három meccslabdája lett csapatának, amelyikből a másodikat Jánossy Bálint bombázta be, így Kecskemétre került a bronz (15:12).

Edzői szemmel

Demeter György (Kaposvár): Alapjátékunkat gyengén játszottuk, ezután kiismerhető volt a támadásszervezésünk. A negyedik játszmában volt egy fellángolásunk, de az ötödikre elment az erő. Gratulálok a Kecskemétnek, nagyon szépen játszottak.

Gyurkó Sándor (Kecskemét): Nagyon örülök, hogy minden játszmában szoros csatára késztettük a Kaposvárt. Nem szoktam erről beszélni, de számomra ez egy nagyon fontos győzelem, hisz végre a kupában, egy éremmérkőzésen le tudtam győzni a kaposvári csapatot… Igaz, ezt a csatát most a harmadik helyért rendezték, de nagy bravúrnak tartom, hogy sikerült nyernünk.

FÉRFI MAGYAR KUPA, A 3. HELYÉRT:
Fino Kaposvár SE – HÉP-Kecskeméti RC 2:3 (–22, 23, –25, 21, –12)
Érd Aréna

Kaposvár: Nagy J. 15, Bozóki 15, Dávid 21, Keen, Bögöly 7, Vajda 5. Csere: Deák (liberó), Kalmár 14, Csányi. Vezetőedző: Demeter György.

Kecskemét: Erki 10, Pesti 20, Horváth K. 21, Jánossy 22, Vocskó 4, Szabó M. 7. Csere: Csala (liberó), Leiner, Balla, Kunert. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:6, 10:7, 12:12, 16:15, 20:20, 20:24. II. játszma: 8:7, 12:10, 15:11, 16:13, 17:17, 19:21, 22:21, 24:23. III. játszma: 8:7, 15:12, 16:15, 18:20, 21:20, 22:23, 24:23, 25:24. IV. játszma: 7:8, 8:12, 10:17, 15:18, 20:20, 24:21. V. játszma: 6:4, 8:6, 9:12, 11:14.

(hunvolley.hu)

Hozzászólások

 1. KecskemetiZONA

  2017. február 12. vasárnap at 06:02

  Vegyük már észre, hogy röplabdásaink minden nehéz helyzetből talpra tudnak állni. Jobb sorsot érdemelnének.

  Megéltem már velük nagyon sok bút, bánatot, mélypontot, örömöt, de ilyet, amilyen komoly válságba kerültek, és így ki tudtak jönni belőle, embert próbálónak ítélem. Frici bácsi tótágast állna örömében. Nem esne nehezére, válogatott szintű tornász volt.

  Gyurkó mester a szurkolói ankéton megmondta, bírja a gyűrődést, hát most bizonyította, van hitele a szavának.

  Gratulálok a sikert összehozóknak.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás