kesport.hu

Presztízsmeccs a bronzért

krc

A bronzmeccs sajátossága, hogy ezen a két tavalyi döntős méri össze az erejét.

A Fino Kaposvár SE és a HÉP-Kecskeméti RC ráadásul a legutóbbi öt fináléban is találkoztak, idén azonban egyikük sem jutott be a döntőbe. A 18-szoros kupagyőztes kaposváriak bánatát az is fokozhatja, hogy húsz év után először maradtak le a döntőről.

„Valóban nem vagyunk boldogok – nyilatkozta a mérkőzés kapcsán Demeter György, a somogyi csapat vezetőedzője, de természetesen mindent meg fogunk tenni a győzelemért, hiszen ebben a sorozatban sem akarunk érem nélkül maradni.”

Mindezek ellenére a kaposvári csapat nem készül külön a szombati találkozóra.

„Természetesen végig be volt kalkulálva a mai meccs a programunkba, Igaz, a későbbi időpontban szerettünk volna játszani. De így alakult, ezen már nem tudunk változtatni. Ettől függetlenül mi már a bajnokság rájátszására készülünk inkább, ez a meccs jól szolgálja majd az arra való felkészülést.”

Demeter György jó hírekkel is tudott szolgálni a kaposvári szurkolóknak:

„Ismét számíthatok majd Cameron Keen játékára, akinek rendbejött a bokasérülése. A keddi edzésen még mindenki egészséges volt, de ez nem jelenti azt, hogy a mai influenzás időkben nem betegedhet meg valaki egyik napról a másikra, de bízom benne, hogy szombaton mindenki a rendelkezésemre állhat.”

A kecskemétiek eddig háromszor hódították el a Magyar Kupát, de most legjobb esetben is a bronzérmet akaszthatják a nyakukba. Csapatkapitányuknak, Vocskó Máténak viszont komoly rutinja van már a bronzmeccsekben.

„Éppen azt számolgattam a napokban, hogy a legutóbbi öt kiírásból négyszer is érdekelt voltam itt a MAFC-cal – mondta el a fővárosi csapattól decemberben Kecskemétre igazoló feladó. – A csapatnak viszont ez új helyzet lesz, hiszen ők a döntőkhöz voltak hozzászokva. Csakúgy, mint a Kaposvár, azonban nyilvánvalóan címvédőként ők a csalódottabbak. Éppen ezért még inkább presztízsmérkőzésre és parázs összecsapásra lehet majd számítani.”

A kecskemétiek nagyon komolyan készülnek a szombati mérkőzésre.

„Úgy alakítottuk a felkészülést, hogy igyekszünk szombatra időzíteni a csúcsformát. Egyébként a csapat felszabadultan edz, éppen a héten beszélgettünk a srácokkal, s ők elmondták, hogy hármunk érkezésével – Vocskó Máté mellett Jánossy Bálint és Kunert Mátyás igazolt még a Bács-Kiskun megyeiekhez – a tréningek minősége javult nagyon sokat.”

A találkozót az m4sport.hu élőben közvetíti online 17 órától.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás