kesport.hu

Három kecskeméti a forduló válogatottjaiban

Karahodzics, Pongó Máté és Hegedűs Gergely került be a kosárlabda portál által összeállított legjobb ötösökbe.

A forduló csapata:

Johnson (2) – L. Smith (3) – Edwards (3) – Pustahvar (1) – Sulovics (2)/Karahodzics (2)

Brandon Johnson vette vállára a Sopron KC-t a Vasas otthonában. Bár szereplése kérdéses volt sérülése miatt, ez a játékán nem látszott: dobott 23 pontot (3/8 kettes, 3/7 tripla, 8/10 büntető) a 30 perce alatt, és 38 VAL-lal zárt, ami a forduló legjobb teljesítménye volt. Kiharcolt 12 faultot, kiosztott 7 gólpasszt, szedett 6 lepattanót, volt 3 labdaszerzése is, illetve 2-2 eladott labdát és faultot jegyzett az 1 kapott blokkja mellett.

 
Az Egis Körmend a ZTE ellen nyert rangadót – a derbisikerhez Lenzelle Smith 19 pontot tett hozzá. Összesen 39 percet játszott, ezalatt bedobott 3 kettest (a 7 kísérletéből), 3 hármast (a 6 dobásából) és 4 büntetőt. Szerzett 8 lepattanót is, kiharcolt 6 faultot, illetve felírtak még neki 4-4 gólpasszt, labdaszerzést és faultot is – összesen 34 VAL-os teljesítmény volt az övé.

Az Alba Fehérvárban Justin Edwards a Jászberény ellen 15 pontot dobott, összesen pedig 32 VAL-t szorgoskodott össze 27 percnyi játékideje alatt. Összesen 3 duplát (4 dobásból) és 2 triplát (5 kísérletből) tett helyre, illetve 3/3-mal büntetőzött. Összejött a dupla-dupla is, hiszen 11 gólpasszt osztott ki, emellett volt még 6 lepattanója, 3 labdaszerzése, 2 kiharcolt faultja és 1 eladott labdája is.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Szeged ellen sem rontotta el pazar hazai mutatóját. Ehhez kellett Alekszandar Pustahvar 24 pontja (5/5 dupla, 4/7 tripla, 2/2 büntető), amit 35 perc alatt tett a gyűrűbe. Összesen 35 VAL-t hozott, amit 6 lepattanó, 5 kiharcolt fault, valamint 3-3 assziszt és fault tett teljessé.

 
Center posztra két játékos került be a VAL-értékek alapján: mind Nenad Sulovics (Naturtex-SZTE-Szedeák), mind pedig Kemal Karahodzics (KTE-Duna Aszfalt) 27 VAL-lal zárt. A szegedi játékos 18 pontot dobott (6/8 közeli, 1/4 hármas és 3/5 büntető), a dupla-dupla pedig 11 lepattanóval lett meg. Volt még 4-4 gólpassza, kiharcolt faultja és eladott labdája is, valamint 3 faultja és labdaszerzése – ehhez 34 percre volt szüksége. Karahodzics csak 22 percet játszott a Pécs elleni vesztes bajnokin, de így is 19 pontot jegyzett 8/14 kettessel és 3/4 büntetővel. Egyetlen lepattanó (9) híján dupla-duplát hozott ő is. Kiharcolt még 5 faultot is, ő maga 4-szer volt szabálytalan, 2-2 gólpassz és eladott labda is szerepelt a statisztikái között, illetve 1-1 labdaszerzés és kapott blokk.
 

A forduló magyar csapata:

Pongó Má. (6) – Supola (3) – Will (2)/Hegedűs (1) – Lóránt P. (7) – Tóth Á. (3)

 

A kecskeméti Pongó Máté lassan már alapember a legjobb magyar ötösben. Posztján ismét ő volt a legjobb, 23 VAL-lal. Összesen 13 pontig jutott, ami 5/8 kettesből, 1/5 hármasból és 1 kihagyott büntetőből jött össze. Volt 6 labdaszerzése is, 5-5 asszisztja és lepattanója, 3-3 kiharcolt faultja és faultja, valamint 1 eladott labdája – 33 percet tölthetett a pályán.

Supola Zoltán sérülése után ismét a Pécsi VSK-PANNONPOWER rendelkezésére állhatott, és 17 ponttal győzelemhez is segítette az együttest. Közelről nem rontott (2/2), távolról azért már igen (2/5), de büntetőinél szintén alig remegett a keze (7/8). Ellene 6-szor faultoltak, ő maga 4-szer, és ugyanennyi lepattanót gyűjtött. Volt még 2 eladott labdája is, illetve 1 gólpassza – 28 perc alatt 22 VAL.

 
Will Tamás (Atomerőmű SE) és Hegedűs Gergely (KTE) 20-20 VAL-t teljesítettek ebben a fordulóban, de győzelmet egyikük sem ünnepelhetett. Will 14 pontig (1/1 kettes, 4/5 tripla) jutott a Kaposvár ellen, ehhez jött még 4 lepattanó, 3-3 gólpassz és fault a 23 perce alatt. Hegedűs szintén a kispadról beszállva szorgoskodott, 8 ponttal (3/5 dupla, 2/3 büntető), 10 lepattanóval, 4-4 kiharcolt faulttal és faulttal, illetve 1-1 szerzett labdával, gólpasszal, eladott labdával és kapott blokkal – a KTE játékosa 18 percet volt a parketten.

Lóránt Péter hetek óta bombaformában játszik, rendre a forduló legjobb magyar teljesítményét hozza. Így volt ez most is: az Alba JKSE elleni sikeréhez 22 ponttal (5/10 dupla, 3/3 tripla, 3/4 büntető) járult hozzá. Összesen 30 percet játszott, ezalatt 28 VAL-t ért el, ami a forduló legjobb magyar teljesítménye. Összesen 3 lepattanója volt, ugyanennyi labdaszerzése és kiharcolt faultja, gólpasszokból pedig 5-öt jegyzett. Negatívumként 1-1 fault és kapott blokk állt a neve mellett, illetve 2 eladott labda.

Tóth Ádám szintén 22 VAL-lal lett a magyar csapat tagja. A Szolnoki Olaj KK a MAFC-ot győzte le, köszönhetően például a center 12 pontjának. Duplái ültek (6/8), emellett 7 lepattanót is behúzott a közösbe. Kiharcolt 3 faultot is, ő maga pedig szintén 3-szor ütött oda; szerzett labdából, eladott labdából és gólpasszból pedig 2-2-t jegyzett a mindössze 13 perce alatt.

(Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..