kesport.hu

Elismerést kaptak a hős kosarasok

Gyorsindítást követően hoztak életeket mentő döntéseket az utolsó másodpercben a kecskeméti kosarasok, ami meccset eldöntő három pontot ért a tűzoltók szemében.

2016 őszén történt az a tűzeset, ahol két fiatal kosárlabdázó bizonyította bátorságát és rátermettségét. Kecskeméten egy négyszintes társasház egyik lakásának tüzéhez riasztották a kecskeméti hivatásos tűzoltókat azon a szerdai éjszakán. A lakók többsége már aludt, de volt két fiatalember, akik a füstöt megérezték és a helyzet komolyságát idejében felismerték.

A tűzzel érintett lakás közvetlen életveszélyben lévő lakóját kimenekítették, valamint ezzel egy időben a tűzoltókat is értesítették. A fiataloknak arra is volt gondjuk, hogy a többi lakót felébresszék és szóljanak a fenyegető tűzről. A határozott és helyes magatartásnak köszönhetően huszonnégy ember került biztonságba sérülésmentesen, valamint az időben értesített tűzoltók rövid időn belül meg tudták kezdeni az esetlegesen még bent lévő személyek kutatását és a tűz oltását.
Az ilyen és az ehhez hasonló tüzeknél fontos a gyors helyzetfelismerés és a felelősségteljes döntés, hiszen minden perc értékes az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságának megóvása érdekében.

Fülöp Bence és Molnár Dániel a KTE-Duna Aszfalt kosárlabdacsapat két játékosa, felelősségteljes és következetes viselkedésükkel mindenki számára követendő példát állítottak.

A csapat szombaton lépett pályára Kecskeméten, ahol a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nevében Dobai Gergely tű. alezredes, tűzoltósági felügyelő és Varga Gergely tű. százados, tűzoltóparancsnok-helyettes a csapattagok és a szurkolótábor előtt köszönte meg a tűzeset során tanúsított bátor helytállását a két játékosnak – írja a Bács megyei Katasztrófavédelem sajtóközleménye.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.