kesport.hu

Forray: változatlan az irány

Forray Gábor, az U20-as férfi kosárlabda-válogatott újonnan kinevezett szövetségi edzője szerint csak személyi változás történt a csapat élén, a szakmai irányelvek változatlanok maradtak. A szakember a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés előtt még szervezne egy összetartást.

Az U20-as férfiválogatott egészen biztosan zökkenőmentesen tud átállni, mivel a szövetség elnöksége által újonnan kinevezett Forray Gábor korábban is a szakmai stáb tagja volt, Pór Péter segítőjeként dolgozott a csapat mellett. A főállásban a férfi NB I-ben szereplő KTE-Duna Aszfalt vezetőedzőjeként tevékenykedő szakember két klubedzés között nyilatkozott honlapunknak.

„Maga a munka nem változik, a struktúra és a szakmai irányvonalak ugyanazok maradnak, mint eddig. Csupán személyi változás történt, de azon kívül, hogy nagyobb lett a felelősségem, minden marad a régiben. A váltást az is megkönnyíti, hogy az előző évi csapatból három-négy meghatározó játékos maradt csak, a többiek újak ebben a korosztályban.”

A szakmai stáb hosszú távú célja, hogy az U20-asok közé belépő, 1998-as születésű fiatalokból a következő évi Európa-bajnokságra ütőképes csapatot állítsanak össze, amikor már ők lesznek a vezető korosztály.

„A közvetlen Európa-bajnoki felkészülés előtt még mindenképpen szeretnék szervezni egy összetartást, amit jó lenne felkészülési mérkőzéssel lezárni. Sűrű a program, de bízom benne, hogy három-négy napra össze tud jönni a keret. Fontos lenne, hogy mindenkit meg tudjunk nézni, senki ne maradjon ki a látókörünkből.”

Válogatni tehát van kiből, bár Lewis Chester és Durázi Krisztofer sérülése nehezíti a stáb helyzetét. No meg az, hogy az élvonalban alig látni korosztályos válogatott játékost.

„Sok a tehetség, de nagy részük az NB I/B-ben és az U20-as bajnokságban játszik, a riválisok pedig a felnőttek között szerepeltetik a legjobbjaikat, és ez a különbség bizony megmutatkozik nemzetközi szinten. A nyári B-divíziós Európa-bajnokság még messze van. Nem tudom, hogy mi milyen csapattal tudunk utazni, és az ellenfelek várható összeállítása sem ismert. A csoportból mindenképpen szeretnénk továbblépni, hogy utána magasabb célokért küzdhessünk.”

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás