kesport.hu

Mérföldkőhöz ért az SC Hírös-Ép

Magyarországon egyedülálló megállapodás született az SC Hírös-Ép és a Coerver Coaching között.

SC Hírös-Ép elnöke, Kertész Zoltán elmondta köszöntőjében, hogy mérföldkőhöz érkezett a hírös városi egyesület. Huszonöt évvel a megalakulás után jelentős lépést sikerült tenni a Kecskemét és környékéről érkező utánpótlás labdarúgók fejlődése szempontjából. Egy népszerű és világszerte ismert nemzetközi cég magyarországi képviseletével jött létre egy együttműködési megállapodás, amelynek keretében az SC Hírös-Ép képzési központként működik a továbbiakban, és segíti a labdarúgó palántákat a legfontosabb alapok elsajátításához. A 7-12 éves korosztály képzése kiemelt jelentőséggel bír a jövendő pályafutásuk szempontjából, ebben az életkorban nagyon hasznos a Coerver Coaching. A szerződés aláírására egy pár hónapos közös munka után került sor, mely időszak alatt bepillantás nyerhetett az SC Hírös-Ép a Coerver Coaching munkájába. Ezen tapasztalatok birtokában minden fél közös megelégedésére történt meg a hosszabb távú együttműködés aláírása.

Ezt követően Szalma József, a Coerver Magyarország ügyvezetője kifejtette, hogy cége számára is fontos lépcsőfok ez a szerződés, globális partnerségben gondolkodnak, ezáltal nem csak Kecskemét határain belül, hanem a térség játékosainak és edzőinek kívánnak új perspektívát nyitni. Az MLSZ által előírt felnőttképzéseket, melyekben cégük is részt vesz, Kecskeméten kívánják megtartani. Ez a fajta közös munka kuriózumnak számít Magyarországon. Az SC Hírös-Ép által felvázolt struktúra, jövőkép és működési koncepció sarkallta őket arra, hogy egy ilyen hosszú távú projektben gondolkodjanak. Klubpartner programot alakítottak ki, melynek keretében 80 órás oktatásra is sor kerül, fókuszban az edzők elméleti és gyakorlati képzésével. A tervek szerint évente több tábor is megtartásra kerül a labdarúgók számára. Itt fontos megemlíteni, hogy az első táborra a tavaszi szünet csütörtök, péntek és szombati napján kerül sor, ahova várják a térségből a jelentkezőket.

7 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2017. március 18. szombat at 19:12

  Benne volt a levegőben, hogy az SC Hírös-Ép csapatánál készülődik valami, és ez az együttműködés még csak a kezdet. Én speciel kimondottan örülök a lehetőségnek, az ott képzett játékosok várhatóan eredményesebben tudnak külföldre szerződni, mint a jelenlegi Mercedes KLA-tól. Ezzel Török Laciék lépéskényszerbe kényszerültek. Komoly versenyhelyzet alakulhat ki, amit kedvelek. Az meg a jövő zenéje, a klubkoncepció miként illik be az önkormányzat Kecskemét labdarúgását építő tervébe. Már csak az kell, hogy Kertész Zoltánék a Cegléden tevékenykedő, nagy COERVER tudor, Virágh “Kuksit” leigazolja.

  Ha már az akadémiánknak nem kellett…

 2. Lujo

  2017. március 19. vasárnap at 10:09

  Érdekes, hogy majdnem mindenki az itt nevelt fiatalokat külfőldre szeretné szerződtetni és hatalmas pénzt “bezsebelni ” értük. Szerintem kellene itt egy magasabb osztályu csapat, ahol a fiatalokra felfigyelhetnének és akkor nagyobb eséllyel pályázhatnának a külfőldi szerződésre és a nevelő egyesületük is jól járna. Amig ez nincs meg, addig a fiatalok csak a megyébe képesek szerződni, vagy oda ahonnan ide kerültek az akadémiába. Ez esetben az akadémiai nevelés nem éri el azt a célt, amiért létrehozták, s az elköltött milliók nem hasznosulnak, sőt hosszabb távon az akadémiai képzés szükitését, elsorvadását jelenthetik.!

 3. KecskemetiZONA

  2017. március 19. vasárnap at 14:09

  Van itt elég magas osztályú csapat, akadémiai U14 és U15 évjáratban benn vagyunk az első osztályban. Jönnek is a játékosmegfigyelők és viszik talentumainkat, különböző elit alakulatokba. Mi meg megyünk vissza az alacsonyabb osztályba.

  Felnőtt szinten három csapatunk ácsingózik magasabb osztályba lépésre várva. Kérdés, a KLC Kft., KLC-KTE SI és az SC Hírös-Ép közül melyikük ér előbb legalább az NBII-be? Jó kis verseny lesz ez.

  Az akadémista fiataloknak valóban nem áll jól a szénájuk, visszakerültek az U19-be, közülük a felnőttekkel egyedül Selyem Zsolt állja a sarat. De ez is még csupán megye egy.

  A sorvadáshoz sok dolognak kell összejönnie. Kétségtelenül az “önkielégítésre” nagyon oda kell figyelni, óvodás kortól minél nagyobb létszámban nevelni kell játékosokat, mert a mai szabályozás szerint az igazolás, bármely korosztályban nem kis összegű kiadást jelent. Ingyen nincs kiadatás, még városi egyesületeken belül sem.

  Itt kezd izgalmas lenni a helyzet, a hírös városi labdarúgó utánpótlás nevelés nem olyan mint a kosárlabdáé, ahol egy kézben van minden, hanem megosztott. A rendszerváltás után a KLC korán ébredt, országosan is elsők között alapított utánpótlás nevelő klubot. Majd követte őket az UFC Kecskemét, SC Hírös-Ép, KTE-UFK Kecskemét. Az első három a 6-12 éves korosztály képzésével kezdte, a KTE-UFK a magasabb korosztályúakkal folytatta, majd a nevelésről áttért ingatlan üzemeltetésre. Mára a helyzet elég kusza, a megmaradtak minden évjárattal foglalkoznak, egymástól halásszák el a játékosokat, a pénz nagy szerepet kap.

  Az még kifürkészhetetlen, ilyen megosztó szemlélettel milyen magasra jut Kecskemét labdarúgása.

  Az eseményeket kíváncsian szemlélem, minőségileg ki tud nagyobb erőt demonstrálni.

 4. Lujo

  2017. március 19. vasárnap at 15:29

  A széthuzás,megosztottság még a politikában sem jövedelmező, hát még a labdarugásban. Amikor jó pár évvel ezelőtt Kecskeméten volt 3 csapat KSC, KTE, Mezőfi az volt az elképzelés, hogy legyen egy csapat, mert a rivalizálás miatt nincs jó csapatunk. Azután lett egy csapat, emely az NBI-ben töltött 7 évet. Most megint az a helyzet, hogy van 3 csapatunk, a legerősebb a negyedik osztályban…. Vajon mikor fog valaki okos kitalálni valami üdvözitőt. Kecskemét városának el kellene birni egy egy NBI-es, NBII-es, megyei 1. osztályu csapatokat, mint ahogy több más hasonló nagyságu városban van is. De hol vagyunk mi ehhez!! Vagy nem ezért foglalkoznak a képző szervek kb. 300 fiatal tanitásával, képzésével? Persze lehet nagyokat álmodni, attól még nem igen változik semmi!!!!

 5. adamikzoli

  2017. március 19. vasárnap at 18:13

  A Tao pénz a lényeg, a többi meg nem számít. Egy város sportélete ennél sokkal jobb szakmai felépítettséget érdemelne, de a pénz felülír mindent, a végeredményt meg látjuk.

 6. KecskemetiZONA

  2017. március 20. hétfő at 05:35

  “adamikzolinak” igaza van, csakhogy amikor a kecskeméti sport első számú vezetője volt ő is bólintott a rendszerre, ami közvetlenül a kilencvenes évek elején alakult ki.

  Az önkormányzat megszüntette a felnőtt labdarúgás támogatását, az utánpótlás dotálását helyezte előtérbe. Az elképzelés, hogy egy sportágban csak egy csoportot kell támogatni, hangzatos szó maradt, konkurens egyesületeket hoztak létre. Labdarúgásban és vízilabdában érdekek mentén több klubot finanszíroztak. Ebből aztán hatalmas galibák keletkeztek. Emlékezhetünk az ominózus régi fedett uszodában, külföldi csapat szeme láttára, pályahasználat tárgyában zajló, edzők közötti pofozkodásra.

  Igaz, a végeredményt látjuk, vízilabdában nincs felnőtt csapat, az utánpótlás vegetál, fociban pedig három megyei szintű működik, az utánpótlást különböző szakmai szempontok között nevelik, a helyben megtermelt összeg szétfolyik. Olyankor, amikor ömlik a pénz a sportba nálunk jóval kisebb települések minden téren mérföldekkel vernek bennünket, egy nem túl drága stadionrekonstrukciót sem tudunk megvalósítani, miközben kis településeken is olyanok épülnek, hogy az embernek tátva marad a szája. Dabasnak két NBIII-as labdarúgó csapata is van, miközben mi dagonyázunk az állóvízben, “álszerződésekkel” próbáljuk fenntartanani a rendszert. Nonszensz, egy külföldről hazatérő szakembernek Kecskeméten egy kis egyesület biztatóbb jövőt tud vázolni, mint az akadémia. Nyilván, hogy azt a lehetőséget ragadja meg. A helyi klubok arra vannak ösztönözve, hogy tehetségeiket rejtegessék, az akadémiára való igazolásról lebeszéljék. Hát milyen koncepció ez, nem hiszem, hogy az MLSZ ilyet képzelt el. Csodálkozunk, hogy az ázsiónk egyre romlik?

  Át kellene nézni a szomszédba, ahol a pénz és az emberanyag kézben van tartva, a kosarasok a piramisépítés szabályait szigorúan betartják, már az egyetem megvalósulása utáni időkön is dolgoznak. Ezzel szemben a labdarúgás kecskeméti szerelmesei meg egymással rivalizálnak.

  A sokat emlegetett Tao pénz ilyenre is képes.

 7. Pingback: kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..