kesport.hu

Bravúrra hajt Szegeden a KTE-Duna Aszfalt

Soproni győzelemmel kezdte a középszakaszt a Szedeák, mely a második fordulóban a legutóbb Pécsett egyetlen ponttal alulmaradó Kecskemétet fogadja. A tabellát tekintve a nyolcadik játszik a tizedikkel – két győzelem a különbség pillanatnyilag a csapatok között, így a szerdai meccs kimenetele döntő fontosságú lesz a végelszámolásnál.

Nikola Lazics, a Szeged vezetőedzője: Az biztos, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. A Kecskemét egy jó csapat, az utóbbi időben jól játszik, és a szezont tekintve is jó kosárlabdát mutat idegenben is – legutóbb Pécsen nagyon izgalmas meccset játszott. Egy olyan ellenfélről van szó, melynek alapjátékosai már évek óta együtt játszanak, jól ismerik egymást. Nem lesz könnyű, de most mi is jó ritmusban vagyunk, Sopronban nyertünk, ezt szeretnénk folytatni hazai pályán is. Valamivel kevesebb időnk volt felkészülni, mint ellenfelünknek, de mindent megteszünk a sikerért, nyerni akarunk. Wirth Ádám játéka kérdéses, a többiekre számíthatok.

Forray Gábor, a Kecskemét vezetőedzője: A Szeged egy nagyon jó csapat. Sokan még mindig meglepetésként tartják számon azt, hogy ilyen előkelő helyen szerepel a bajnokságban, illetve bronzérmet nyert a kupában. Viszont én azt gondolom, ha valaki jobban megnézi ezt a Szedeákot, akkor látja, hogy ez nem is olyan nagy meglepetés. Nagyon jó légióskeretük van, akik nagyon jó korban vannak, nagyon tapasztaltak, remekül tudnak együtt játszani. A kezdőcsapatban kiegészülnek egy Juhos Leventével, magyar bajnok, válogatott játékossal, aki idén remek formában van, a kispadon pedig kivétel nélkül egykori vagy jelenlegi korosztályos válogatottak kapnak helyet. Teljesen reális a mostani helyezése ennek a Szedeáknak. Ezzel azt is elárultam, hogy ők az esélyesebbek, de a középszakaszban minden mérkőzésen azzal a céllal lépünk pályára, hogy győzzünk. Így tettük Pécsett is, ahol balszerencsénk volt, egylabdás meccsen kaptunk ki. Szegeden sem vár ránk könnyebb feladat, de ha sikerül átmenteni azt a formát, amit a PVSK ellen hoztunk, akkor reális esélyünk van arra, hogy meglepetést okozzunk és győzzünk. Nekünk ebben a pillanatban a közvetlen riválisunk a nyolcba kerülésért a Szeged. Ott mindenképpen nyernünk kell, majd ezt követően ha minden hazai meccsünket megnyerjük, akkor van reális esélyünk arra, hogy a nyolcadik helyet elcsípjük. Ebből a szempontból is kulcsmeccs ez a mostani, ennek megfelelően készültünk, de nyilván ezt a Szeged is tudja. Azt gondolom, a nyomás rajtuk van, hiszen a nyolcba kerülést csak ők ronthatják el – mi bravúrral tudnánk bejutni. Molnár Marci még nem épült fel, a többiekre számíthatok.

(bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..