kesport.hu

A Partizan Belgráddal kötött megállapodást a Mercedes-KA

Szombaton a már hagyománnyá vált éves ünnepségét tartotta a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia, és most sem maradtak adósak nagy bejelentéssel.

Városvezetők, kosárlabda szakemberek, játékosok és támogatók voltak jelen a Four Points by Sheratonban szombaton kora este, ahol a Mercedes KA tartotta éves ünnepségét. Az estét a Ciróka Bábszínház színvonalas előadása vezette fel.

A jó hangulatú összejövetelen Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy a világ legkedveltebb sportjátéka Magyarországon is új erőre kapott. Az akadémiai képzések, és az egyre bővülő játékoslétszámok mellett a válogatottak nyári Eb-szereplése mutatja, hogy a befektetett munka megtérülni látszik. Hangsúlyozta, Kecskemét fontos központ ebben, hiszen amellett, hogy a Mercedes-KA termeli a tehetségeket, Béres Tímea a női felnőtt válogatott csapatvezetőjeként is fontos szerepet tölt be a sportág honi életében. Férje, Sztojan Ivkovics pedig a férfi válogatott szövetségi kapitányaként alkot maradandót.

Schvéder Péter, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. présüzemének vezetője képviselte a névadót. Beszédében kiemelte, hogy nagy öröm számukra, hogy a Mercedes-KA sikereihez hozzájárulhatnak, több dolgozójuk gyermeke is a kosárlabdát válaszotta.

Béres Tímea, az akadémia vezetője beszédében megköszönte az önkormányzat, intézményvezetők és a szponzorok támogatását, nélkülük nem tudták volna nagyívű elképzeléseiket elkezdeni, megvalósítani. Ilyen projekt a régi városi uszoda sportkomplexummá való átépítése, amely augusztusban kerül átadásra a sportolók számára. Ahogy az már lenni szokott, fontos bejelentéssel is élt az egykori válogatott sportvezető, és újabb nemzetközi megállapodásról rántotta le a leplet. A Yubac Camp után újabb szerb partner kapcsolódik be az Akadémia életébe, a Partizan Belgráddal fűzik szorosabbra a viszonyt.

Végezetül, de nem utolsó sorban Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia díjazta a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia kiválóságait.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..