kesport.hu

SZÉP, ám kemény kihívás elé néznek a bringások

Április 30-án, vasárnap SZÉP Kihívás néven immár harmadik alkalommal szervezik meg teljesítménytúrájukat a kecskeméti bringások.

Több mint kétszáz résztvevő indult el a tavalyi kiírás alkalmával, és már az ideire is összejött 270 nevezés, pedig a feladat nem kicsi, kétszáz kilométert kell egy nap, pontosabban 12 óra alatt letekerni.

Az esemény fővédnöke ezúttal is Boronkay Péter paratriatlon világbajnokunk, hazánk riói olimpiai résztvevője lesz.

“Az alapfilozófiánk az, hogy a hétköznapi embert megszólítsuk, próbálja ki, milyen nem hétköznapi sportteljesítményre képes, illetve lehetőséget teremtünk, hogy a lélektanilag is fontos 200 kilométeres határt átléphesse (“El bírsz-e számolni kétszázig?” jelmondatunk is erre utal). Ezért rokonítjuk az utóbbi években különösen népszerű egynapos Balaton-kerülésekkel, ahol szintén nagyjából ugyanekkora távot, 206 kilométert kell letekerni egyhuzamban. Ugyanakkor amatőr országúti bringásokat, versenyzőket is igen szép számban elérünk az eseményünkkel. Egyszerre startolunk el, rendőri felvezetéssel tömegrajtra kerül sor, majd aztán néhány kilométer múlva elengednek minket, mi is a túrázóinkat, és az egyéni teljesítés kerül előtérbe” – mondta el Barna Imre, a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetének képviseletében.

A hivatalos kiírás a www.szepkihivas.hu oldalon található.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..