kesport.hu

Mozgalmas hétvége előtt a KARC rögbisei

A hétvégén komoly erőpróbák várnak a KARC rögbiseire. Szombaton az első csapat Esztergomba látogat, hogy az NBI utolsó fordulójában a Vitézekkel megvívja az örökrangadót.

A felvidékiek komoly csalódásként élték meg, hogy immár második éve nem sikerül a fináléba jutniuk, de a presztízs csakúgy mint a kecskemétieket, őket is hajtani fogja. A KARC számára ez a mérkőzés már a június 4-i döntőre való felkészülés jegyében telik, Németh Krisztián játékos-edző nem titkoltan már az Exiles elleni játékelemeket igyekszik majd pályára vinni.

Eközben a hírös városba Angliából, Kent megyéből érkezik illusztris vendég az Aylesford Bulls RFC csapata személyében, ellenük a KARC öregfiúi veszik majd fel a küzdelmet. Hosszú idő után lép tehát a Széktói Stadion gyepére újra szigetországi vendég, az angol bajnoki rendszer 8. vonalából(!) érkező „Bikák” egy valódi túracsapattal érkeznek, soraikban 18-65 év közötti játékosokkal. A merítés számukra bizonyára nem túl nehéz, hiszen U6-tól kezdve összesen 20(!) korosztályos és felnőtt csapatot működtetnek, mely magyar rögbis szemmel elképesztőnek tűnik.

Ezzel még nincs vége a hétvégi rögbi műsornak, hiszen vasárnap az NB II utolsó előtti fordulójában a szentesi-kecskeméti-ceglédi projektcsapat a SzeKerCe lép majd pályára a Kurca-parti városban. Az ellenfél a másodosztály éllovasa az Exiles 2 lesz. Egy esetleges SzeKerCe győzelem akár a rájátszásba jutást is jelentheti a KARC fiókcsapatának.

2017.05.13. szombat
Rögbi NB I, 10. forduló
Esztergomi Vitézek RK – Kecskeméti ARC
Esztergom, RCH pálya
14 óra

Barátságos nemzetközi rögbi mérkőzés
Kecskeméti ARC Old Boys – Aylesford Bulls RFC (UK)
Kecskemét, Széktói Stadion 4-es pálya
14 óra

2017.05.14. vasárnap
Rögbi NB II, 9. forduló
SzeKerCe – Budapest Exiles 2
Szentes, Pusztai László Sporttelep
14 óra

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..