kesport.hu

Mercedes-KLA: Vegyes eredmények a Videoton ellen

A Mercedes-KLA összes bajnokságban szereplő korosztálya a Videotonnal csapott össze hétvégén. A mérlegük 2 győzelem (U16, U14) és 3 vereség (U19, U17, U15).

Az U19 a szezon végére nagyon visszaesett, pedig sokáig a dobogóra is megvolt az esélyük. Az U17 fehérvári vereségével lecsúszott a dobogóról, és három körrel a vég előtt már 7 pont a hátrányuk a még osztályozót jelentő második pozíciótól. Az U16 még harcban van a bajnoki címért, az élen azonban nem történt változás, mivel az UTE is nyert. Az U15 és az U14 egy-egy győzelmet és vereséget hozott, amivel még kapaszkodnak az alsóházban.

U19: Mercedes-KLA – Videoton 0-4 (0-1)

U19 II. osztály, 27. forduló

KLA: Papp – Balázs, Módra, Dani (Kemenczés 18.), Mokrickij – Németh, Szabó D. (Szűcs 83.) – Hulicsár (Borsos 83.), Pusztai, Bódai (Kőrös 77.) – Tóth (Pusztay 46.).

Gól: Lassú (24.), Haász (68.), Lencsés (79.), Gruber (86.)

Kiállítva: Pusztay (80.)

Márton Pál: Közel 70 percig még a győzelem megszerzésének a lehetősége is benne volt a mérkőzésben, azonban a második bekapott gól teljesen szétzilálta a csapatot. A kiállítás végleg megpecsételte sorsunkat.

 

U17: Videoton – Mercedes-KLA 5-2 (3-1)

U17 II. osztály, 27. forduló

KLA: Széll – Hirman, Pataki, Vágó, Vargacz (Kabai 46.) – Antal (Szekeres 76.), Szalai, Papp – Rideg, Gyürki, Németh Géza.

Gól: Varjas (5., 56.), Papp (25. – öngól), Horváth (38.), Lengyel (83.) ill. Pataki (2.), Rideg (79.)

Szabó Tibor: Előre játékban nagyon sok pontatlanság volt, a védekezésünk pedig szétesett, így megérdemelten győzött a Videoton.

 

U16: Videoton – Mercedes-KLA 0-1 (0-1)

U16 II. osztály, 27. forduló

KLA: Kovács D. – Szarvas, Orlov, Drabik, Szász – Szabó G., Schildkraut (Bessenyei 77.) – Bashiri-Shahroodi, Török, Kovács P. – Lukács (Patai 83.)

Gól: Bashiri-Shahroodi (45.)

Csima Gyula: Dicséret jár a csapatnak, mert mindenki nagyon odatette magát, jól futballoztunk. Kihoztuk magunkból a maximumot!

 

U15: Mercedes-KLA – Videoton 0-2 (0-0)

U15 I. osztály, 27. forduló

KLA: Berta – Edmilson (Pécsi 22.), Récsei, Treiber (Orlov 75.), Barkóczi – Kasztel, Sörös, Szebellédi – Bakos (Áman 65.), Perlaki, Száhl.

Gól: Szöllösi (47.), Lakakisz (60.)

Lóczi Péter: Fizikálisan nagyon erős ellenféllel szemben maradtunk alul, de csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Három óriási helyzetet hagytunk kihasználatlanul, az ellenfél pedig élt két védelmi megingásunkkal. Sajnálom a gyerekeket, mert nem érdemeltek verséget, jól játszottak, küzdöttek, de amíg nem tudunk betalálni, addig sajnos ez az eredménye.

 

U14: Mercedes-KLA – Videoton 1-0 (1-0)

U14 I. osztály, 27. forduló

KLA: Bodor B. – Hatvani (Rózsa 79.), Dénes, Szalai, Szamosi – Győrfi (Jánosi 79.), Kovács Á. (Bellák 68.), Csúri – Bodor Z., Gulyás (Gyarmati 68.), Györgye (Horváth (78.)

Gól: Csúri (39.)

Kemenes György: Háromesélyes meccs volt, nagy küzdelemben tartottuk itthon a pontokat. Váltakozva alakult ki mezőnyfölény, de a kapuk előtt nekünk adódott több lehetőségünk, főleg az első félidő végén, amikor Gulyás révén akár dönthettünk is volna, végül azonban Csúrinak sikerült gólra váltania egyet. Összességében az eredmény megfelel a játék képének, megérdemelt győzelmet arattunk, visszavágtunk az őszi vereségért. 

8 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2017. május 16. kedd at 06:47

  Lóczi Peti találó megállapítására kellene választ találni, miért vagyunk mi minden csapatnál fizikálisan gyengébbek?

  • Karcsibacsi

   2017. május 16. kedd at 11:17

   Talán mert válogatásnál a fizikai fejlettséget (fejlesztési lehetőséget) kevésbé, az ügyességet, mozgékonyságot jobban, nagyobb súllyal veszik figyelembe? “Csak” kérdezem…

 2. KecskemetiZONA

  2017. május 16. kedd at 17:44

  adamikzoli a kiválasztásról is biztosan okosabbakat tudna mondani, szerintem Kecskemétem minden verzióra találunk példát. Vannak klubok, ahol a kiválasztásnál az ügyességet, akadnak olyanok, akik a fizikai képességet helyezik előtérbe, én a mentalitásra esküszöm. A képzésben türelmes vagyok, nem küldök el senkit sem, adom a terhelést és az élet megold mindent, a gyenge elhullik, a mentálisan erős győzedelmeskedik. Különösen a fizikálisan kiemelkedő, és kezelhetetlennek hitt sportolókhoz kell a nagy türelem és kiváló pedagógia, mert a magasak általában később érnek, a kezelhetetlenség pedig sok esetben látszat, ha egy ilyen gyerek nem megfelelő kezekbe kerül a sport számára elveszett. Ahogy kívülről meg tudom ítélni, ebből a szempontból egyik helyi klubnál sem tökéletes a kiválasztás. A röpisek például valamit jól csinálnak, mert alkalmas kiemelkedő játékosaikat a kiválasztástól kezdve el tudják vinni csúcsközelbe. A focinál más a helyzet.

  • Karcsibacsi

   2017. május 16. kedd at 20:53

   Én is úgy gondolom – alig több, mint egy évtizednyi személyes megtapasztalás alapján -, hogy a mentalitás döntő tényező. (Akarat, szorgalom, sportág iránti alázat és odaadás.) Ennek napvilágra kerülése viszont nem megy egy kiválasztó alkalmával, ehhez idő kell.

 3. KecskemetiZONA

  2017. május 17. szerda at 20:44

  Karcsibacsi, nagyon jól gondolod.
  A kis idézeteimet ismét idepöttyintem.

  A MENTALITÁS az a faktor, amely mindent eldönt a sportolóról: aki a legkritikusabb pillanatban kemény és elszánt marad, az értelemszerűen viheti valamire, aki pedig leenged, feladja, kifulladva azt mondja, inkább nem csinálom, elveszett.

  Vagy:

  Ha valaki futballista akar lenni, akkor egy rohadó rendszerben is az lesz, mert nem az elért szint teszi profivá, hanem a MENTALITÁS, a futballhoz való hozzáállás, és ahogyan a labdakezelést, úgy ezt is meg lehet tanítani a játékosoknak.

  Kedves Karcsibacsi amúgyan te ezért gondolod jól, a kiválasztás nálam ezért zajlik aszerint, ahogy leírtam.
  Kirúgni valakit a legkönnyebb, aztán mikor fordul a kocka és az akaratgyenge talentum beadja a kulcsot, az edző fejét fogva sopánkodhat a későn érő, mentálisan erős után, csapata vereséget szenved, rosszabb esetben kiállni sem tudnak, vagy csak alig.

  Apropó labdakezelés, láttuk az U17 korosztályú válogatott EB meccsét, mely a VB részvételt volt hivatott eldönteni. A nagy álom beteljesülése egy rossz labdakezelés miatt hiúsult meg. Ha jól tudom, Mezey doktor koncepciója szerint a képzés során a hangsúlyt a technikára kell helyezni, állóképességet labdás gyakorlatokkal növelni, Storck kapitány az erőnlét labda nélküli megszerzésének híve. Igazáról meggyőzni, járja most a profi klubokat. Igazságosztó nem vagyok, csak felvetettem. Számomra mindig a tények a meggyőzőek.

  • adamikzoli

   2017. május 17. szerda at 21:56

   Sok igazság van,de érdemes Édesapám mondását megszívlelni. Amikor elkezdtem anno az NB-s focicsapat kondi edzését, tanácsot kértem tőle, mint labdás mesteredzőtől. Annyit mondott: a labda annál van aki gyorsabb. Lehetsz technikás, állóképes, de a sebesség döntő. Más kérdés, hogy a 2×45 percet végig kell bírni, falábbal nem lehet passzolni, labdát átvenni,cselezni,gólt rúgni és nyilván az akarat rengeteget számít :)

 4. KecskemetiZONA

  2017. május 18. csütörtök at 07:10

  Adamik Ferenc, és a hozzá hasonló mesteremberek szavait mindig ittam, beszélgetéseikre órákon át képes voltam figyelni, vitáikról több oldalas cikksorozatot írtam, egy Beregszászi Szabolcs szakmai okfejtéseit ma is tátott szájjal hallgatom. Halványabb időszakban, amikor a régi nagy nevelők lendülete csökkent Kecskemét sportja azért állhatott ismét felszálló pályára, mert kiváló szakemberek kerültek a sportágak élére, akik később az edzői utánpótlást sem hanyagolták el, TF-re iskolázták be az alkalmasakat. A vízilabda edzői team bebizonyította, kevés támogatásból, szakmai tudásra építve lehet nagyot alkotni. A maiak közül látószögömből a női röpit és a női kézilabdát említhetem. Első osztályba jutás nem akármilyen tett.

  Az adamikzoli által ecsetelt észrevétellel teljes a kép, a gyorsaság nagymértékben öröklött tulajdonság, nagy szerepe van a kiválasztásnak. Végy egy magas és gyors alanyt, csinálj belőle világklasszist – szokták volt mondani, ami a képzők feladata. A holland foci virágkora valahol itt kezdődött, a magyaroktól “kölcsön vett” képzési praktikák beiktatásával folytatódott.

  Hajrá, nem nagy dolog kell hozzá “csak” megfelelő MENTALITÁS!

 5. KecskemetiZONA

  2017. május 18. csütörtök at 14:19

  A NS mai számában az U17 korosztályos EB értékelése kapcsán választ kaptunk néhány kérdésre, érdemes elolvasni.

  Izomzat: valamennyi játékosnak fejlődnie kell, főleg a támadóknak. Hiába ugyanis a gyorsaság és a technika, ha az ellenfél játékosa testtel elnyomja a magyart, és úgy fedezi a labdát, hogy képtelenség tőle megszerezni.

  Mentalitás: az aggódó sorokból azt vettem ki, válogatott szinten is van még hova fejlődni.

  Tempó: magas intenzitású meccsek kellenének, szerintem edzések is, mert a gondolatgyorsaságunk, finoman fogalmazva is, nem nemzetközi szintű. Tisztában vagyunk a mondással, minden fejben dől el. Ha jól emlékszem egy debreceni emelt szintű továbbképzésen külföldi szakemberek részletesen kifejtették a magyar edzői elitnek.

  Gólszerzés: játékosok képességét nem tudjuk kiaknázni, abban az íródeák is bizonytalan, vajon miért? A tanácstalanság rossz ómen.

  Védekezés: a védőinkkel voltak gondok. Lehet, hogy a továbbjutáshoz mi Terbe Botondunk hiányzott?

  Erőnlét, fegyelem, szellemiség, végre valami, amivel nincs gond. Kérdés, mindez átmenthető-e felnőtt korra, akkor Storck mester sem panaszkodhatna. Nem is fog, hisz ez már az “ő csapata”.

  Ajánlom olvassátok az értékelést, értelmezzétek az ott leírtakat.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás