kesport.hu

Elköltözhet a KNKSE az NBI-es szezonra – videó

A Hufbau-Akker KNKSE női kézilabdázói már bajnokként léphetnek pályára szombaton a Szeged ellen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A KNKSE az osztályváltással alighanem csarnokától is búcsúzik, szeretnék ezt győzelemmel tenni. A szezonzáró lőtt Marosán György vezetőedzővel, illetve a csapatkapitánnyal, Szabó Edinával beszélgettünk.

5 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2017. május 19. péntek at 20:14

  A klubnál szisztematikus építkezés folyik, ezért is kellett várni ennyit az elitbe jutásra. MEGCSINÁLTUK!-buggyant ki mérkőzés után a megkönnyebbült felkiáltás az elnökből, miközben fogadta a gratulációkat. Orell Zsolt egyszer még a zűrzavaros időben, egy beszélgetésünk során annyit mondott, csak akkor megy fel csapatával az NBI-be, ha a feltételek olyanok lesznek, hogy bent is tudnak maradni. Kíváncsian várom a fejleményeket. Na meg, hogy adott szavamból feloldozzanak, mert az, – reményem szerint – nagyon jót jelent.

 2. Ujhidy Tibor

  2017. május 20. szombat at 11:16

  Csak gratulálni lehet Orell Zsoltnak, Marosán Györgynek, a lányoknak. és szakmai és szponzori stábnak, mindenkinek akinek köze volt a sikerhez. A folyamatos fejlődés, és az alapoktól kezdődő szakmai és pénzügyi építkezés tudja stabillá tenni egy klub egyre magasabb osztályba lépését, majd maradását. Sajnos az ellenkezőjére is már nagyon sok példa volt Kecskeméten. Ez egy nagyon komoly minőségi ugrást jelent a csapat jövőjére nézve. A színvonalas szakmai munka mellett, az anyagi feltételek megteremtése óriási feladat lesz. Bízom benne, hogy a város vezetése is segítséget nyújt a megnövekedett anyagi terhek megsegítésére. Ha kérheti a város sporttársadalma, akkor ne az amúgy is szerény VTP sportalapja rovására, mert azzal a sportszervezetek nagyobbik része kerül ismét hátrányos helyzetbe. Természetesen magam is lobbizom azért, hogy a Sportegyesületek Országos Szövetsége kecskeméti tagszervezetei kiemelt figyelmet kapjanak a Hiszek Benned pályázati lehetőségek kapcsán.

 3. KecskemetiZONA

  2017. május 21. vasárnap at 15:39

  Szerintem fölösleges aggódni, az önkormányzatnak van egy,önkormányzati sport munkacsoport által, melynek Ujhidy Tibor úr is tagja, szentesített koncepciója, amitől a városvezetés a kézilabda érdekében nem fog eltérni. Mint tapasztalhattuk, még a jobb lobbi pozícióban lévő röplabda sikeres szerepléséért is csak látszólag. A női csapat nem is vállalta az NBI-et. Úgyhogy ezen a téren nyugi. Az első osztályba jutott kéziseknek valószínűleg más irányban kell puhatolózni. Ahogy én tudom, a női és férfi vonalon sikerorientált vezetők tevékenykednek, akik klubjaikért mindent megtesznek, kíváncsian várom a fejleményeket. Érdekes tapasztalni, az önkormányzat miként szembesül saját filozófiájával /az egyének, klubok először mutassanak fel valamit, amikor ez megtörténik, a segítségnyújtás megtörténik/, valamint, a város támogatni képes közösségei leütik-e a magas labdát, vagy kihagyják az eddig soha nem adódó lehetőséget.

 4. Ujhidy Tibor

  2017. május 21. vasárnap at 22:39

  – A Sport munkacsoportnak nincs Sportkoncepciója, sokkal inkább Kecskemét Megyei Jogú Város közgyűlésének.
  – Valóban kiemelt sportágként a sportkoncepció nem nevesíti a kézilabdát, ám ez csak azt jelenti az eddigi gyakorlat szerint, hogy kiemelt támogatást nem valószínű hogy kap. A röplabda pl. kapott. Azt viszont semmi nem zárja ki, hogy a szerény mértékű sportalapból igen, tovább csökkentve a többi klubnak juttatható támogatás mértékét.
  – Az egy valóban fontos, sőt rendezetlen kérdés, hogy egy klub saját erőből bizonyítja sikerorientált működését, majd ezek után a város vezetése tudomást vagy sem vesz róla. Nem vagyok optimista ebben az ügyben sem.
  – Orell Zsolt is és magam is jeleztük egymásnak, hogy mielőbb találkozzunk a pénzügyi lehetőségek bővítése okán.

 5. KecskemetiZONA

  2017. május 22. hétfő at 06:14

  Nagy örömömre a lényeget illetően egyetértünk, legalább nem foghatják rám, hogy folyton piszkállak. Pedig ez nem így van, csupán korábbi aktivitásod hiányzik.

  Nem állítottam, hogy a Sport munkacsoportnak van Sportkoncepciója, csak jeleztem, részt vállaltatok az elkészítésében, bólintottatok a végeredményre. Arra gondolni sem mertem, hogy az anyag összeállítói a munkacsoport véleményét nem kérték ki. Jó hogy ezt a kérdést is tisztáztuk.

  Azt hiszem mérföldkőhöz érkeztünk, a KNKSE klubvezetője Orell Zsolt, akinek csapata belépett a kapun, és hatalmas, tervekkel rendelkezik, jelentkezése mutatja, régi vágyad megvalósulni látszik, fáradságos munkádnak is köszönhetően a klubok aktivitása fokozódik. Jó jel ez a jövőre nézve. Remélem tudsz segíteni.

  Kecskemét minőségi sportja éledezik?

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás