kesport.hu

Évzárót tartottak Mercedes-KA-nál

Évzáró rendezvényt tartott a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia május 31-én a Messzi István Sportcsarnokban. Mintegy hatszáz gyerek és nagyon sok szülő jelent meg a rendezvényen, bizonyítva, hogy ismét sikeres évet zárt az egyre erősödő kecskeméti Kosárlabda Akadémia.

Ivkovicné Béres Tímea, az Akadémia vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd kérte, hogy rövid gyászszünettel emlékezzenek a közelmúltban elhunyt Farkas Gáborra, aki az Tanácsadó Testület tagjaként segített az ifjú sportolóknak.

Elmondta, hogy bár még az U11-es korosztálynak van egy hétvégi versenye, de a többi csapat már befejezte az országos bajnokságot. Megköszönte az akadémistáknak és a kollégáinak az egész éves munkát, és egyben gratulált az elért eredményekhez. Külön megköszönte a szülőknek, hogy támogatták gyermekeik sportolását. mindenkinek jó nyaralást, pihenést és feltöltődést kívánt.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester beszédében emlékeztetett arra, hogy a négy éve alakult Akadémia már abba a fázisba jutott, amikor, szavai szerint „a gyümölcseit kezdjük szüretelni”, mert egyre jobb eredményeket érnek el az utánpótláscsapatok. Kijelentette, hogy nem csak országos szinten, hanem Kecskeméten is valami megmozdult a sportban. Álláspontja szerint a sport fontos pont a fiatalok életében, mert benne van a győzelem, az emelt fővel való vereség, a gratuláció a jobbnak, s ezek a nemes tulajdonságok az élet más területén is visszaköszönnek.

Ezután a női és a férfi szakágvezető, Adamik Csilla és Kégel Tamás értékelte az elmúlt évet. Adamik Csilla példaként egyik tanítványa levelét olvasta fel, aki azt írta: célom, hogy jó kosaras legyek, azért mindent megteszek.

Kégel Tamás kiemelte, hogy a fiúk között a legfiatalabbak értek el országosan is kiemelkedő eredményt. Fontosnak nevezte, hogy az Akadémia az NB I-es csapat keretét is erősítse. Erre jó példa Pálinkás Tibor, aki már a felnőtt csapattal készül és bemutatkozott az NB I-ben is.

Ezután április és május „csillagait” díjazták, akik csapataikban meghatározó játékosként szerepeltek a bajnokságokban.

Április hónap csillagai a Sinka-Pálinkás testvérek; Szofi az U11, míg Szonja az U12-es csapatban nyújtott kiemelkedőt, mindketten a megyeválogatottban képviselték az Akadémiát.

A fiúknál Veliczki Zalán érdemelte ki az elismerést, aki az U11 Jégtörő Mátyás és az U12 Lucky A játékosaként nagymértékben hozzájárult az országos döntőbe jutáshoz.

Burján Laura is elismerésben részesült, aki kitűnő teljesítményével segítette a kadet csapatot, amely a májusi országos döntőn a hatodik helyen végzett.

Kertli Ádám is május csillaga lett, aki az U11-es Reménységek tornáján kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a torna MVP címét nyerte el.

Az Akadémián is szomorú a búcsú, de ebben az évben is többen megérettek arra, hogy tovább lépjenek. Tizenöt búcsúzó sportoló mellett két edző, Pogány Vivien és Hegedűs Gergely – aki az NB I-es csapat játékosa, de eligazol Kecskemétről – is búcsúzott.

Az elköszönő fiatalok: Vizi Zalán, Veszelszki Ede, Kucsera Dániel, Popa Erik, Kurtz Kamilla, Gyenes Réka, Burján Laura, Konfár Nikolett, Kakulya Réka, Fehér Anna, Fekete Adrienn, Révész Luca, Révész Boróka, Schlégl Odett, Király Andrea és Pogány Vivien.

Több mint hatszáz fiatal, szerbiai magaslati edzőtáborban történő felkészülés, a nemzetközi Pannon Ligában való szereplés, szakmailag felkészült edzői gárda jellemzi azt az állapotot, ahol most tart az egyre bővülő sportszervezet.

Az Akadémia a 2016-17-es szezonban 22 versenyző csapattal dolgozott. Az eddig meglevő előkészítő csoportos programba 3 csoport kapcsolódott be, a számuk 17-re nőtt. A Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Általános Iskolájában 22 fővel egy sportosztály is elindult. Az óvodás korúak is ismerkedhetnek a kosárlabdával, mert szerdánként a Családi Kosárlabda keretében játékos foglalkozást tart rendszeresen az Akadémia vezetője.

Négy év alatt a nemzetközi hírnévig jutott a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia, amely az egykori válogatott kosaras, Ivkovicné Béres Tímea vezetésével hat iskola tornatermét újította fel Kecskeméten, lehetőséget teremtve, hogy az adott iskola tanulói mellett az akadémisták is megfelelő körülmények között sportolhassanak, valamint szabadtéri pályát is épített a Szabadidőközpontban. Az egykor még álomnak tűnő saját sportcsarnok ebben az évben valósággá válik, a régi uszoda átalakításával.

A rendezvényen a fiatalok és családtagjaik a Tanyacsárda vendégszeretetét élvezhették a sok játék és ajándék mellett.

Hozzászólások

  1. KecskemetiZONA

    2017. június 1. csütörtök at 15:12

    Mit nem lehet egy ilyen beszámolóból kiszűrni, elég jókat kuncogtam magamban. Például, hogy a másik akadémiával rendelkező sportággal, a labdarúgókkal egyetemben, a kosarasok is korán specializálódnak. Sőt az évzárón találkoztam olyan gyerekkel, akit bölcsis korban Béres Tímea szerdai foglalkozásain a szülőknek kellett felemelnie, hogy a legalacsonyabb kosárba betaláljon, utána szaladt és a kézilabda kapuba dobta, rúgta a labdát, majd őseivel körbe futotta a csarnok lelátóját. Aki akkor az óra végén sugárzó arccal ment a nagyobbakkal a kupacba a köszönő bűvös szót harsogni. A még mindig óvodás korú azóta, két tüdővel rendelkező atletikus alkattá fejlődött, és az évzáró alatt is folyton mozgásban volt. Egy jó szemű kiválasztónak nem nehéz rájönnie, az ifjú perpetuum mobile hol köthet ki. Az eseményen sok hasonló élménnyel gazdagodtam.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..