kesport.hu

Nyolc érmet zsebeltek be a Pünkösd Kupán a KESI-s kézisek

A Kecskeméti Sportiskola 17 csapattal, 163 kézilabdázóval és 15 edzővel, kísérővel az idén is részt vett a Kecelen és környéken megrendezett kézilabda kupán.

A viadal egyre nagyobb tömegeket vonz, az idei tornán hét településen zajlottak a küzdelmek, a csapatok 12 teremben, összesen 439 mérkőzést játszottak. A kecskemétiek összesen 4 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek.

reséget szenvedtünk a tolnai csapattól, de másnap esélyünk volt javítani, és javítottunk is, nem is akárhogy. 6 góllal nyertünk, így a mi nyakunkba akasztották az aranyérmet!
Szeretném megköszönni a segítséget Józsa Ildikónak, aki két saját nevelésű óvodását is elhozta. Közülük Bogika szenzációsan védekezett, és emellett a kapuban is remekelt. Luca pedig tőle eddig nem látott bátorsággal tört kapura. Szeretném megköszönni a szülőknek, hogy mindenben segítettek. Remélem, jövőre ismét együtt vágunk neki a kupa-sorozatoknak, és hasonló élményekkel, eredményekkel terünk haza.

Szabó Gabriella edző (fiú U9)

A fiúk a három nap alatt összesen öt mérkőzést játszottak. A csoportmérkőzések során sajnos a Mezőkövesd gárdája ellen elszenvedett csapatunk egy háromgólos vereséget, így a helyosztókon csak a harmadik helyezésért mérkőzhettek a fiúk, ahol szoros küzdelemben egy góllal kerekedtek felül játékosaink az ellenfélen, bezsebelve így a harmadik helyezést. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert a három nap során mindent megtettek annak érdekében, hogy a legjobb tudásuk szerint játszanak. Kemény küzdelem, összetartás, csapatmunka, bravúros megoldások, jó hangulat és hihetetlen kitartás jellemezte a három napot.

Dr. Szabó Adél edző (fiú U8A, B U7)

Az U8/A csapatom 3 győzelemmel és 1 vereséggel csoport másodikként jutott tovább. és csak a gólkülönbség miatt nem tudtunk a 3. helyért játszani. Legjobb mérkőzésünket a Mezőkövesd csapata (válogatott játékosai) ellen játszottuk. A meccset megnyerte a Mezőkövesd, de nagyon kemény mérkőzés volt, a fiúk összeszedetten játszottak, nem hagyták magukat, nem adták fel, az ellenfélnek minden egyes gólért meg kellett küzdenie. A mérkőzésen nem csak önálló megmozdulások voltak, hanem csapatjátékot láthattunk, a fiúk keresték egymást a pályán, összejátszottak és a védekezés is nagyon jó volt. Végül a helyosztó mérkőzést Algyő csapata ellen könnyedén megnyertük, így az 5. helyen végeztünk.
Az U8/B csapatom nagyon erős csoportba került, játszottunk többek között a Kézilabda Utánpótlás (PLER) csapatával is egy mérkőzést, ahol csupán egy góllal kaptunk ki. Ezen a meccsen játszottak a fiúk a legjobban, az ellenfél és többek meglepetésére is, a mérkőzés vége előtt 30 másodperccel még döntetlen volt az állás. Óriási küzdelem volt, a védekezéssel és a támadásokkal is meg voltam elégedve. A csoportban az utolsó előtti helyen végeztünk, és sajnos a helyosztó mérkőzést sem tudtuk hozni Ajka csapata ellen, így a 10. helyen végeztünk.
Az U7-es csapatomra hat kemény mérkőzés várt. Játszottunk a Soltvadkert csapata ellen, akikkel már több alkalommal találkoztunk, de nem sikerült nyernünk. Az ellenfél a mérkőzés elején vezetett, majd a második félidőben átvettük a vezetés, és többgólos előnyre tettünk szert. A fiúk hősiesen küzdöttek, végig feszített volt a tempó, de szerencsére fejben ott voltunk, és hiába volt az ellenfélnek több játékosa, hiába voltak fizikálisan erősebbek, nem tudtak legyőzni minket. A további meccseken a Csanádi csapatával döntetlent játszottunk, viszont a többi mérkőzést megnyertük, így az 1. helyen végeztünk.

Tarjányi Tamás edző (fiú U10)

A 2006-os fiúké volt a kupa legtöbb csapatát felvonultató kategóriája, Balmazújvárostól Szegedig, Ajkától Debrecenig összesen 17 csapat versengett. A csoportjukban a Tatabánya, a Kalocsa gárdája mellett a Pick Szeged erősebb csapatával mérkőzött. Csoport másodikként a keresztjátékban a Balmazújvárossal találkoztak, majd a helyosztón a Pick második számú együttesét győzték le a 7. helyért folyó küzdelemben.
Három nap 5 mérkőzés 3 győzelem 2 veresség. A fiúk nagyon örültek, hogy részt vehetnek a kupán, hiszen a sok csapat sok stílust képvisel, ami gazdagítja a tapasztalatszerzést. Egy mérkőzés kivételével végig összeszedetten játszottunk, tudatosan építettük a támadásokat, legtöbbször mi diktáltuk az iramot a mérkőzésen, az újoncok is belekóstoltak a fesztivál hangulatba, és a pályán bizonyíthattak. A mutatott játékkal alapvetően elégedett vagyok. A csapat különdíjasa Héjjas Bence lett.

Zag László edző (fiú U16)

A KESI U16-os fiúcsapata Kiskőrösön játszotta a mérkőzéseit, ahol 7 csapat vett részt a megmérettetésen. Jól szervezett volt a lebonyolítás, pár perces csúszásokkal mindig időben kezdtünk. A tornán 6 meccset játszottunk, jó nevű ellenfelekkel (Kecel, Csepel, Solymár 1-2, Mezőkövesd, Csanádi). Felszabadult, ötletes játékkal, kemény, határozott védekezéssel minden csapat ellen nagy gólarányú győzelmet arattunk, így veretlenül nyertük meg az V. Pünkösd Kupát. A sikerhez néhány játékos kiemelkedő teljesítménye is kellett: Tóth Balázs a kapuban, Kalmár Dániel a védekezésben, Bock Milán, Székely Márton pedig a góllövésben jeleskedett. Rajtuk kívül, Sinkó Dániel, Zubornyák Dávid, Bagdán Balázs,Nagy Gergő, Csorba Nándor, Gallina Vajk, Bálint Barnabás szintén jó játékkal járult hozzá a sikerhez.

Szőke Tünde edző (leány U11)

A keceli tornán az U11-es lányoknál 10 csapat nevezett. A lebonyolítás két ötös csoportban, körmérkőzéssel történt. A KESI-s lányok veretlenül végeztek a csoportjuk élén, így a döntőt a szintén hibátlanul kézilabdázó érdi lányokkal játszották. Nagyon színvonalas, jó iramú mérkőzésen okosan, higgadtan és fegyelmezetten kézilabdázva, megérdemelten hódították el a kupát a kecskemétiek. A korosztály gólkirálynője a kecskeméti Molnár Dorottya lett.

Csergő József edző (fiú U14, U13)

Hagyományainknak megfelelően ebben az évben is Kecelen töltöttük a pünkösdi hosszú hétvégét. Két korosztályban képviseltük a KESI-t. A 2003-ban született fiúk egy ötös csoport körmérkőzéseit követő keresztjáték végén szerezték meg a negyedik helyet. Folyamatosan javuló játékot mutattak a tornán. A 2002-es korosztályban kilenc csapat, két csoportban mérkőzött egymással. A csoportunkat 100%-os teljesítménnyel nyertük. A döntőbe jutásért a másik csoport második helyezettjét kellett volna legyőzni. Elsősorban a rossz helyzetkihasználásnak köszönhetően szoros mérkőzésen kaptunk ki. Így a bronzmérkőzésen újra a Kalocsa csapatával játszottunk, ahol ismét magabiztosan győztünk. Az egész kupa jó hangulatban zajlott, kellemes élményekkel távoztunk Kecelről.

Perényi Krisztián edző (fiú U12)

A 2004-es fiú korosztály is képviseltette magát a Pünkösd Kupán. A csapat ebben a felállásban 3 edzésen vett részt a kupa előtt. A cél a csapategység megteremtése volt, amiben a fiúk nem vallottak szégyent. A szombati stresszes kezdés után a vasárnapi napon a csapat már azt tette a pályán, amit tud. Akarata volt, voltak jó és tetszetős megoldások, lendületes lefutások, szép gólok. Összességében elmondható, hogy egy jó hangulatú, tanulni kész csapat vett részt a kupán.

Vazul Zsolt edző (fiú U11)

Azzal a céllal utaztunk a Pünkösd Kupára, hogy mindenképpen éremmel térjünk haza. Szerettük volna a legfényesebbet elhozni, de az egy vereség miatt csak a harmadik helyért játszhatunk. A 4 csoportmeccsből az első kettőt nagyarányú gólkülönbséggel nyertük. A harmadik meccsünkön, a Gyöngyös ellen egy harcos, kemény mérkőzésen, kiváló védekezéssel sikerült 2 gólos győzelmet aratni. Sajnos az utolsó csoportmérkőzésen (ami végül is a döntő volt) a PLER ellen nagyon fáradtan nem sikerült nyerni, így a harmadik helyért a Gödöllővel kellett játszani. Ezt a mérkőzést is simán nyertük, így megszereztük a 3. helyet. A helyezések eldöntésekor mindig a saját csoportunk csapatai aratták a nagyarányú győzelmeket és szerették meg a jobb helyezéseket. Gratulálok a CSAPATNAK!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..