kesport.hu

Egygólos előnnyel mehet a visszavágóra a TVSE

archív

Egy góllal nyerte meg hazai pályán az NB III-ért folyó osztályozó első felvonását a Tiszakécske.

Az első félidőben a kezdeti tapogatózás után a Tiszakécske akarata érvényesült, és ez helyzetekben is megmutatkozott. Többször alakult ki veszélyes szituáció a balassagyarmati kapu előterében, de vagy a hálóőr mentett bravúrral, vagy az utolsó pillanatban valamelyik védő vágta ki a labdát. A vendégek csak kontrákból tudtak olykor eljutni a TVSE kapujáig. A 33. percben aztán végre megtört a jég, Juhász távolijába csak belekapni tudott a vendégek portása, a labda a hálóban kötött ki végül, 1-0. A vezetés megszerzése után sem álltak le Nyilas Elek tanítványai, de növelni már nem sikerült az első felvonásban az előnyt.

A fordulást követően kicsit élénkebb volt már a Balassagyarmat, de lehetőség újfent a Tiszakécske előtt adódott, és egyben maradt kihasználatlanul. A második 45 percben főleg a küzdelem dominált, ám a hajrára a Tisza-partiak felé billent a mérleg nyelve, és erős rohamokba kezdtek. A nógrádiak hálóőre továbbra is extázisban védett, ennek is volt köszönhető, hogy nem tudta megszerezni második találatát a TVSE, így 1-0 maradt az eredmény. Visszavágó jövő héten szombaton, 17.00 órától Balassagyarmaton.

Duna Aszfalt TVSE – Balassagyarmati VSE 1-0 (1-0)

Jegyzőkönyv ide kattintva tekinthető meg.

13 hozzászólás

 1. Lujo

  2017. június 10. szombat at 19:31

  Gratulálok!

 2. 124

  2017. június 10. szombat at 20:06

  Gratulálok! S, remélem hogy egy hét múlva is meg lesz a már szokásosnak mondható 1 gólos győzelem! Nem volna jó jövőre is a megye 1-ben viaskodni!Bízom benne hogy az Nb2 ben találkozik újra a Kécske és a Kecskemét!

 3. KecskemetiZONA

  2017. június 10. szombat at 21:20

  Annyi már a mérkőzés előtt kiderült a Tiszakécskének hírös városi fóbiája van, a hangszóróban Kecskemét nevét a találkozó előtt és alatt elég gyakran emlegették. Bizonyára emlékeznek még rá, mi a kispaddal szembeni lelátót is degeszre tömtük. Az embernek olyan érzése támadt, a pályán a továbbjutásért nem is kettő, hanem három csapat viaskodik. Ezek után jogos a feltételezés, a győzelemhez a Kécske oldalán mi is hozzájárultunk.

  Legutóbbi találkozónk óta a Tiszakécske játékában semmi nem változott, a szélekre kipasszolt labdát középre belöbbölték, majd csak érkezik valaki, aki belövi, mint oly gyakran, sorra hagyták ki az ordító helyzeteket, egyet azonban sikerült bekotorni, amely az NBIII-ba jutáshoz elég lehet. Ha nem, és idegenben is kell még gólt, gólokat szerezni, javaslom, a KLC-ből azonnal igazolják le kiscucut, mert ő a látottaknál kisebb helyzeteket is kegyetlenül belövi.

  Persze anélkül is a Tiszakécske továbbjutására tippelek, befogják darálni az egyébként stílusosabban játszó ellenfelüket.

  Mellesleg a gyarmati szurkolókkal nem volt semmi probléma, elmondásuk szerint a visszavágó alkalmával nagy sütést terveznek.

  • lions

   2017. június 10. szombat at 23:01

   Csak annyi történt, hogy Juhász Laci bemutatásakor, mint Kecskemét ölő lett bemutatva. Milyen a sors? Most is ő döntött. A löbbölés az nem ilyen, csak szólok. Azt látom, hogy a kécskei stílus nem nagyon jön be. Ezzel nincs is baj, ízlések, és pofonok. De stílusosabban játszó ellenfél? Nem is játszottak. A 2. félidő elején próbáltak egy 20 percet focizni, aminek eredményeként a 70. perctől a seggén szedte a fél csapat a levegőt. Annyit hagy Kecskemétezzek én is, hogy jó csapat a Balassagyarmat, de szerintem őket a KLC is megverte volna. Kiderült, hogy (e meccs alapján) Nógrád megye, nem Bács-Kiskun! Játékerőben természetesen.

   • CsakKecskemet

    2017. június 11. vasárnap at 08:27

    Ne ülj fel az ilyen Zona féle “provikációnak”, csipkelődésnek. (Bocsi Zona, nem támadásnak szánom, csak megjegyeztem.)

    Egyébként csak azért hajrá Kécske, mert jövőre már jó lenne, ha feljutnánk és a Tiszakécskével a mezőnyben nem látok rá sok esélyt.

    • KecskemetiZONA

     2017. június 11. vasárnap at 20:47

     CsakKecskemet, nem veszem támadásnak, miután nem provokációnak szántam. Egy hozzászólás annál értékesebb, minél több olyan információval szolgál, amilyen a tudósításokban nem jelenthet meg.

     Kérdezem, miért kellene jövőre a Tiszakécskétől berosálni, idén is le kellett volna győzni őket? Nem a pénz játszik, hanem a csapat készültségi foka.

   • KecskemetiZONA

    2017. június 11. vasárnap at 20:38

    “Kecskemét rémálma”, én valami ilyesmit is hallottam, és nemcsak a bemutatáskor.

    Löbbölés vagy beadás, mindannyian tudjuk, miről beszélek, bizony, ZÓNÁ-ul tudni kell.

    Tegyünk tisztába valamit, a Tiszakécskével semmi bajom, itt a fórumon, talán egyedüliként jelentettem ki, ha helyettünk ők jutnak fel, kijárok a mérkőzéseikre. Mint ahogy eddig is megtettem. Nyilas Elek játékáért “rajongtam”, pályafutását edzőként is követtem, ezzel kapcsolatos észrevételeimet itt rögzítettem, játékfelfogásának vannak számomra szimpatikus elemei, a Tiszakécske stílusa valóban nem nagyon jön be. Igazad van, ízlések és pofonok…..gondolom, véleményt azért lehet nyilvánítani. Az eredmény mindent felülír.

    Annak ellenére, hogy szerintem is továbbjut a Tiszakécske, a játszó “Gyarmatot” nem szabad lebecsülni, még ha a fél csapat egy idő után nem is természetes úton szedte a levegőt, mert Andorra is rávilágított arra, az elbizakodottság hová vezet.

    Kedves lions, kimondottan örülök, hogy a KLC a te életedből sem maradhat ki. Már már véleményemet látom igazolni, idén a KLC-nek kellett volna bajnokságot nyerni. Lehet, hogy titokban Kécskén is így gondolják.

    Hogy a kecskemétiek a Balassagyarmatot megverték volna, nem tudom, a stílusazonosság látható volt.

    Talán ezért is nyert a Tiszakécske.

    Amint tapasztalni lehetett, a Tisza partján a játékvezetőkkel szembeni megítélés sem változott. Szerintem, ezen is változtatni kellene. Ki látott már olyat, egy győztes meccs után kórusban szidjuk a levonuló sporikat.

    Ez csak az MLSZ-nek gazdaságos.

 4. dorba

  2017. június 11. vasárnap at 13:25

  Én minden esetre szurkolok a Kécskének, mert ha jövőre is a megyében marad, akkor a mi előrelépésük is tolódik.
  Amekkora a támogatottságuk azzal a KLC nem tud versenyezni.
  Egy biztos a sorsolásnál nem volt szerencséjük.

  • lions

   2017. június 11. vasárnap at 20:48

   Köszönjük! El se hiszitek, hogy mennyit jelent, hogy az egész megye ilyenkor beáll egy csapat mögé. Ez fontos! Voltak Kecskemétről, Vadkertről, Nagybaracskáról stb. A KLC-nek nem lett volna jó, ha nyer idén. Ugyanis az ott kialakult gondok meg Zona engem igazolnak. Minden szavam igaz lett, de, ha szerencsétek van, akkor a jövőképem is bejön! A Kécske nem fog a megyében maradni. A szombati csapatokat látva egy három gól van a két gárda között. Mind erőnlétben, mind tudásban erősebb a TVSE.

   • KecskemetiZONA

    2017. június 11. vasárnap at 21:21

    Orgoványról, Kiskunfélegyházáról, Jakabszállásról, Tiszaalpárról, Lakitelekről, Nyárlőrincről, a Hírös Városból egyenesen a szurkolótábor lelke, ismeretlenek is megszólítottak…. Jövőre való feljutás, már késő lehet, a tét óriási, ráadásul jelenleg a városban, foci ügyben minden bizonytalan. Ha a téma szóba kerül, mindenki “néz, mint a borjú az új kapura.” A drukkereknek egy biztató szó aranyat érne.

    Ami igaznak érzek, azt nem tagadom le, szerintem a Kécskének a visszavágón könnyebb dolga lesz, de az ördög nem alszik.

 5. KecskemetiZONA

  2017. június 11. vasárnap at 20:56

  A mi támogatottságunk miért nem akkora, nagyságrendekkel nagyobb településen élünk. Lassan azon vélemény is beérik, NBI-ből kiszorításunkkal a magyar labdarúgás is sokat vesztett. Az aktuális pro licences felvételi eredménye is mutatja, hiába a régiós akadémia titulus, a megyei foci megítélése azóta sem változott.

 6. lions

  2017. június 11. vasárnap at 21:36

  Így van, nagyon észen kell lenni a visszavágón. Abban biztos vagyok, hogy betalálunk. A pro licences felvételi eredménye ugyanazon személy keze műve akié az andorrai csoda. Teljesen megértem az elkeseredettséget kecskeméti részről. Furcsa is látni, hogy egyre több KLC mezes fiatal rohangál edzésen a kécskei pályákon. Nagyobb a perspektíva jelenleg a kisvárosban, mint a megyeszékhelyen a játékosok részére. Nekünk ez jó, de szerintem se normális.

 7. KecskemetiZONA

  2017. június 12. hétfő at 14:36

  Végül még mindenben egyetértünk, jó az “andorrai csoda”, az új képzési igazgatóról pedig annyit sem tudni, él-e, hal-e?

  Nem szokásom pénzre hivatkozni, két szösszenet erejéig most megteszem.

  A pénz nagy úr, Kecskeméten a labdarúgó sportágra kevesebbet költenek, mint Tiszakécskén, márpedig ebben az országban tíz fillérért is nagy galiba szokott lenni. Minden játékos odamegy, ahol többet fizetnek, a szakmai érdek smafu.

  Ezek szerint jól láttam, a tőlünk elszármazó, különböző válogatottakat is megjárt akadémisták, Tiszakécskén csak edzésen rohangálnak, mérkőzéseken a kispadot koptatják. Ha nektek ez kifizetődő…. Nálunk ilyenért fizetség nem jár, értékesítjük őket. Mi pro licences edzőben vagyunk a megyében verhetetlenek.

  Egy apró megjegyzés a végére, az osztályozón beszéltem, konkrét feladattal megbízott, első osztályú klub játékos megfigyelőjével, aki szerényen szólva, a látottaktól nem volt elragadtatva. Úgyhogy, a visszavágón valóban észen kell lenni.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.