kesport.hu

Rutinos szerb játékossal erősített a KTE

fiba.com

Ismert légiós érkezik a KTE-Duna Aszfalt játékoskeretébe. A 30 éves szerb játékos 2011 és 2016 között kosárlabdázott Magyarországon, a Jászberény alapembere volt, a 2016-2017-es szezonban pedig a szlovák Prievidzát vezette bajnoki elődöntőbe.

Dramicanin megítélése a Magyarországon töltött idő alatt igen pozitív volt. Intelligens, okos, gyorsan döntő, keveset hibázó és lojális játékosként tartotta őt számon a magyar kosaras közvélemény. Olyan erények ezek, amelyek fontosak a KTE-Duna Aszfalt számára. No, és persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az itt töltött 5 év alatt a szezonátlaga pontban 17,5, VAL-ban 24,5 volt.

Az előző szezonban a Prievidzának volt 2 BL-meccse, ott Dramicanin a csapata legjobbjaként 27 perc alatt 14 pontot átlagolt, emellett 6,5 lepattanója és 1,5 gólpassza volt. Aztán az Euro Cup-ban folytatta a csapat, itt 11 mérkőzésem 30 perces átlaggal 13,3 pont, 4,7 lepattanó és 2 gólpassz volt a mutatója. A szlovák bajnokság 45 mérkőzésén Dramicanin 26 percet töltött pályán átlagosan, 13,6 pont, 5 lepattanó és 1,8 gólpassz volt az átlaga.

Külön figyelemre méltó a triplamutatója: a BL-ben 43%, az EC-ben 35%, a bajnokságban 42% pontossággal dobott távolról.

Forray Gábor vezetőedző jól ismeri Dramicanint jászberényi időszakából, mint ahogy jól ismeri a KTE-Duna Aszfalt új játékosát Marko Derasimovic is, ők gyermekkoruk óta baráti kapcsolatban vannak.

„A keret nagy része együtt maradt, Ivosev helyére kerestünk egy hozzá hasonló kaliberű játékost – mondta újdonsült játékosunkról Forray Gábor. – Dramicanin hármastól ötös posztig bevethető, ha a helyzet éppen úgy kívánja. Sok pont van benne, jól dob kintről. Nem mellesleg nagyszerű ember, bízom benne, hogy beválik majd.”

9 hozzászólás

 1. Wolf

  2017. június 14. szerda at 16:04

  Zóna! Adamik! És a többi nagytudású sport oktató! Most akkor mi is van? Kosárlabdában ezerszám oktatjuk a növendékeket,már 3 csarnokunk is van,az utánpótlást a Merci finanszírozza,és erre egy öreg jugot engedtek idehozni?? Hogy néztek ti a fiatalok szemébe ezek után? Mi motiválja őket? Hogy minden hiába? Járjunk edzésekre szabadidőmben,a város minden feltételt biztosít hozzá,az autógyár beleöl egy csomó pénzt hogy belőlünk jó játékos legyen,erre a jugó família idehoz egy földijét? Nekünk esélyünk sincs? Lehet hogy az edzőink rosszak? Minek akkor küzdeni. Úgyse lesz belőlünk semmi. A szüleink adójából meg a tagjainkból idehozzák a leharcolt jugokat? Tudtok válaszolni nekik,Zóna?

 2. KecskemetiZONA

  2017. június 14. szerda at 21:33

  Wolfi, megtisztelve érzem magam a kiemelésért, megpróbálok egy verzióval előállni.

  Helyén kell kezelni a magyar kosárlabdát, és minden világos lesz.

  Induljunk ki abból, a hazai mezőnyből emberemlékezet óta egyetlen kosaras tudott a legmagasabb szintre eljutni, Dávid Kornél szerepelt az NBA-ban, úgyhogy ebben a tekintetben a maiak nagy jövőre nem számíthatnak, a magyar EB győzelem is már lassan feledésbe merül, dobogóra állni, álom kategória, valaha a Bp. Honvéd eldádázta a Real Madridot, ma ilyen szintűhöz közel sem engednek magyar csapatot. A sportág népszerű, érdemes vele foglalkozni, mert szórakoztató, egészségmegőrző, életre való felkészítés szerepe pozitív irányba mutat. A magyar kosárlabdától eredményileg ennyi várható, nem több, élvezni kell ezt a szép, és kedvelt játékot.

  Mivel kell a show az embereknek, a hazai emberanyagot érdemes külföldről hozott, megfizethető játékosokkal felturbózni.

  A pont a tömegesítésben keresendő, eredményeket magyarokkal legfeljebb utánpótlás bajnoki szinten várhatunk. Ebben a kategóriában célzott igazolásokkal még jók a kecskeméti csapatok. A felnőtthöz odakerülni nem egyszerű, gondolom, ha a vezetők nem is hangoztatják, tisztában vannak vele, az akadémiának nincsenek klasszis jelölt játékosaik. Ezen a fórumon is megjelent, a 2005-ös fiú korosztályban reménykednek. A beérésükhöz több mint egy évtized szükségeltetik. Addig még sok víz lefolyik a Tiszán. A példaképek állítása, a szurkolók minőségi kielégítése miatt, továbbra sem marad más hátra, mint az igazolás.

  Az akadémián pedig továbbra is oktassák csak ezerrel a növendékeket, nincsenek rossz helyen a gyerekek, motiváció is akad, például, a sport tartást ad, egyetemi felvételnél a sport múlt előnyt jelent.

  Wolfi, szerintem ez van, TAO-ból is fejlődik Kecskemét, kosarazzanak minél többen, nem haszontalan a gyerekek időtöltése, jó helyre megy a Merci, az adófizetők, a szülők pénze.

  Az örök kérdés, fiatalkori eredménykényszer vagy képzés kerüljön előtérbe, gyermekek játszatása komoly probléma, vannak vele gondok, egy külön fejezetet érdemelne…

  Küzdeni kell a végsőkig, hogy sikeres ember legyen belőlük.

 3. adamikzoli

  2017. június 14. szerda at 21:48

  Bár én szerinted csak barokkos túlzással vagyok sport szakember ( hálás lennék ha megfogalmaznád milyen ismérvek jellemzik a sport szakembereket, hátha tanulok belőle), szóval a konkrét esetről annyit, hogy az úgy nevezett “profi” sportot inkább sorolom a pénznyelő automatához, vagy a cirkuszhoz. Mert az rendben van, hogy egy sportjátékos piacon a kereslet kínálat úgy alakul, hogy vannak nagy klubbok tele lóvéval és bárkit megvásárolnak. Így ez nem nevelés, inkább bevásárlás. Más kérdés ha megkaparjuk kinek a pénze működteti az egészet ( félek sok esetben az adózók dobják össze). Az akadémia, az utánpótlás nevelés óriási kritikája, hogy egy tehetséges fiatalt nem tudnak a nem túl acélos bajnokságba felnevelni. Miért van, hogy a bundesligában évről évre több 16-18 éves fiatal bemutatkozik, pedig ott mintha magasabb lenne a színvonal. Vannak országok ahol a szakszövetség a saját fiataljainak védelme érdekében leszabályozza a játékot, rákényszerítve az egyesületeket az oda figyelésre. Simity Laci barátom klasszikusát idézném ” kosarazol? nem baj, majd vesznek helyetted egy négert” . Sajnos sok igazság van benne.

 4. Wolf

  2017. június 14. szerda at 22:28

  Zóna! A felvételinél az országos bajnokság1-3helyezéséért jár plusz pont. Az elég elérhetetlen annak a sok magyar gyereknek akiket tizedosztályu tulfizetett edzők és un.sportszakemberek készítenek fel,hogy majd ha odakerül időben,tapsolhat az idemutyizott öreg szerbeknek.

 5. ferujoe

  2017. június 15. csütörtök at 06:51

  Wolfnak!
  Az én gyerekemnek minden évben meg van a szükséges +8 pontja,ami a felvételihez kap a sport révén.Ja, ő nem kosarazik, hanem minden reggel 5 órakor kel.
  A hasonlatod nem jó, mert tudomásom szerint az akadémia nem nevelte ki még azt a korosztályt, ami felnőttként számíthat a nagy csapat.Ergo, a kezdeti csoportok se felnőtt korúak.
  A sport nevelőhatása.Fentebb már leírták inkább sportoljon a gyerek délután, mint csavarogjon a városban.Köszönet ezért a városnak, és a Mercinek.
  Mentalitás.Ha majd a magyar gyereknek is lesz hasonló hozzáállása sporthoz, mint a “Jugo” gyereknek, akkor őt fogják leigazolni.Mivel e téren nagyon el vagyunk maradva a nyugattól, déltől, marad a tömegsport.Idetartozik a képzésben résztvevő edzők hozzáállása is.Ők se érzik magukénak a profi versenysportot.

 6. Wolf

  2017. június 15. csütörtök at 07:06

  Az utolsó mondatod miatt dühöngök én is! Egyébként gondolod hogy van olyan sportoló gyerek,amelyik nem akar válogatott,vagy élsportoló lenni?

  • ferujoe

   2017. június 15. csütörtök at 07:32

   Biztos van olyan is.A gyerek az ő eszével azért nem fogja fel, hogy ezért mit kellene tennie.Ebben kellene a felnőtt szakembernek segíteni. hogy tudja elérni a “legfelsőbb” szintet.Amíg viszont az edzők se tudják, vagy nem akarják…Ezt hívják mentalitásnak.

 7. KecskemetiZONA

  2017. június 15. csütörtök at 07:17

  Wolfi, a rendszerváltás és a TAO ezt is hozta magával az emberek többnyire a zsebük tömésével vannak elfoglalva, most ilyen időszakot élünk, a szakma keveseket érdekel. A természetes folyamatba nem tudsz bekavarni. A röpisek ikonja Beregszászi Szabi bá, akinek a szakma a mindene megpróbálta, majdnem ráment az élete. Maradjunk mi az akadémiáinkon első sorban a tömegesítésnél, az esetlegesen felbukkanó talentumokat adjuk el másoknak, akiknek a sztárcsinálás a feladatuk. Kecskeméten a rendszerváltás után én is újra megpróbáltam, két évig erőlködtem, utána feladtam, nem jött össze, mert a közeg ilyen, extra csapat itt soha, egyetlen sportágban sem volt. Még a röpiseket sem nevezném annak, a nemzetközi színvonaltól távol estek/esnek. A fociban a “világot meghódíthattuk volna”, mi lett belőle, hagytuk magunkat eltiporni. Ami meg most folyik… Ilyen közegben a szakemberek is eltunyulnak, aki akar valamit, akár időlegesen is, eltávozik profi levegőt szívni. Maradjunk mi az utánpótlás nevelő kategóriában, hozzánk az illik, az akadémiai képzés nálunk egyelőre csak névleg az, fejlődjünk ott tovább. Érjük be az időleges sikerekkel, az “ide mutyizott öreg szerbekkel.”. Bár én nem a feladós fajta vagyok, ezért jártatom a szám. Mit általad kemény minősítéssel illetett komám.

 8. CsakKecskemet

  2017. június 15. csütörtök at 22:12

  Nagyon jó játékos, ő tényleg tudja pótolni Ivosevet. Üdv Kecskeméten és sok sikert!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.