kesport.hu

Montvai szép emlékeket őriz Kecskemétről

„Bólints, Tibi!” – harsogták a szurkolók, utalva ezzel több fejjel szerzett, fontos góljára. Montvai Tibor az NB II-es aranyérem után is csupaszív játékkal hálálta meg a lehetőséget, ám végül elkerült Kecskemétről. Sok győzelmet élt meg lila-fehérben, a legnagyobb győzelmet mégis saját maga felett aratta azon a mérkőzésen, ahol már tudatában volt édesapja halálhírének.

Mit tartasz szakmai életed csúcspontjának?

– Talán azt emelném ki, amikor játszhattam az Európa Ligában. A Pakssal akkor a harmadik selejtezőkörig jutottunk, végül a skót Hearts állított meg bennünket.

Milyen emlékeid vannak Kecskemétről? Mennyire érezted magadénak a várost?

– Kecskeméthez csak szép emlékek fűznek. A szakmai pályám is szépen ívelt felfelé a városban, és ott született az első gyermekem is, így különösen a szívembe zártam a várost.

Melyik volt életed legemlékezetesebb mérkőzése?

– A legemlékezetesebb mérkőzés talán az volt, mikor édesapám elhunyt és kiesési rangadót játszottunk a KTE-vel Nyíregyházán. A tragédia ellenére is pályára álltam, és aznap góllal is hozzájárultam a 3-2 es sikerhez.

Megfordult-e már a fejedben, hogy meddig folytatod a pályafutásod? Van-e terved, hogyan kamatoztatod a megszerzett tapasztalatot?

– Természetesen a labdarúgásban képzelem el a jövőt, de most még függőben vannak a dolgaim. Jelenleg is dolgozom utánpótlás edzőként Egerben, míg játékosként a megyei első osztályban játszom.

A 38 éves Montvai jelenleg az Eger labdarúgójaként ontja a gólokat a Heves megyei élvonalban. Az idei kiírásban második helyen végzett csapata, ám a gólkirályi címet ő szerezte meg toronymagasan, 39 találattal.

2 hozzászólás

 1. buci

  2017. július 7. péntek at 22:37

  Azok a régi szép idők hajrá KTE!!

 2. Karcsibacsi

  2017. július 8. szombat at 08:06

  Nosztalgiázunk? :)
  Bizony, szép volt, sajnos elmúlt…
  Ha jól belegondolok, miután a HÉP Zrt. megvette a KLC-KTE SI -től a KLC Kft.-t, akár át is nevezhetné. Amennyiben – remélhetőleg – két “KLC” indul a megye I-ben, furán is fog kinézni a hasonló név. Én az új tulajdonos helyében sürgősen elgondolkodnék egy névváltoztatáson…

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás