kesport.hu

Új arcok a KLC első edzésén – videóval

Pénteken megkezdte a felkészülést a Kecskeméti LC megye I-es csapata. Szabó Tibor első edzésén már új arc is feltűnt, illetve további érkezők is képben vannak. A keret egyelőre formálódik, így a következő időszakban várhatóak még mozgások.

Az első héten a stáb és a klubvezetés megkezdte az egyeztetéseket a játékosokkal a jövőről, így eldőlt, hogy Koncz Zsolt, Petrics Branko és Szabó Gergő már nem Kecskeméten kezdi meg a következő szezont.

Az első két edzésen még szűkebb létszámmal kezdődött el a munka, néhányan igazoltan maradhattak távol, de új játékossal is ismerkedhettünk már, illetve további érkezők is lehetnek. Három futballista Tiszakécskéről jöhet, ketten ráadásul tősgyökeres, kecskeméti nevelésű játékosok.

A 24 esztendős Szabó Dávid is kecskeméti nevelésű, édesapja az a Szabó István, aki szép sikereket, többek közt Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett a KTE-vel edzőként, jelenleg pedig a TVSE trénere. A kitűnő támadó, illetve édesapja is jobbnak látta, ha nem keverik össze a családot a szakmával, így Dávid hazatért. Kecskemétről a Videotonhoz, illetve a Puskás Akadémiához vezetett útja fiatalon, ahol korosztályos bajnok is lett. A felnőttek közt 11 gólt rúgott a Videoton NBIII-as csapatában, ahonnan aztán az NBII-es Ceglédhez igazolt. Tiszakécskén két részletben futballozott, alapembere volt az ezüstérmes csapatnak 12 góllal, majd egy hódmezővásárhelyi kitérő után, télen visszatért, az aranyhoz 7 gólt tett hozzá tavasszal. Szabó Dávid hétfőn kapcsolódik be a munkába.

Szintén 24 éves, illetve szintén kecskeméti nevelésű középpályás Nagy Dániel, aki egészen 2014-ig csak lila-fehérben futballozott. Akkor a TVSE-hez igazolt, ahol első évében rögtön 11 gólt szerzett. Az utóbbi két szezonban inkább kiegészítő embernek számított, így is részese volt azonban az ezüstnek és a bajnoki címnek. Dani egyelőre vállműtét után lábadozik, ugyanis az előző szezon utolsó fordulójában szerencsétlen sérülést szenvedett, így a következő időszakban a csapattól külön tölti még rehabilitációját.

A 22 éves szerbiai magyar csatár, Vladul Stefan már ott volt az első tréningen is. A kitűnő adottságokkal rendelkező csatár a bajnoki címből 20 meccsen 10 góllal vette ki a részét, a Magyar Kupában további 4 gólt jegyzett.

A kerethez kapcsolódó hír, hogy Toricska Rajmond ebben a szezonban kettős szerepben bizonyíthat, hiszen a klub hozzájárulásával megállapodott a Scoregoal Kecskeméti Futsal Clubbal is.

Szabó Tibor 5-6 edzőmeccsel tervez, a pontos menetrendről a jövő hét folyamán honlapunkon is beszámolunk. A felkészülés hétfőtől már teljes erőbedobással folytatódik, kedden kettő, a többi napon egy tréning vár a játékosokra.

4 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2017. július 8. szombat at 20:24

  Már előre dörzsölöm a tenyerem, elsősorban nem azért, mert a csapatoktól fenomális játékot várok, hanem a bizonyítani vágyó edzők teljesítményére leszek kíváncsi.

  Szabó Pista Tiszakécskén bizonyíthatja, kár volt őt Kecskemétről, Ceglédről kipöckölni. A dobogó, benne a bajnoki elsőség lehetőségével, nem akármilyen válasz lenne.

  Szabó Tibi a Tiszakécske második sorával, a KLC vesztes csapatával elért bajnoki címmel elődei munkáját minősítheti.

  Csima Gyula az U17 korosztályú akadémiásokkal, az elitbe jutással juthat a szakmai ranglétra csúcsára, mérkőzéseik kiemelt figyelmet érdemelnek. A tét nem kicsi, eredményeiktől az Mercedes KLA jövője függhet.

  Lóczi Petinek szakmai becsületén esett csorbát kell kikalapálni, az U14-es csapatának az első osztályba vissza kell kerülni, ami nagy izgalmakat hozhat.

  Érdemes lesz a meccsekre kijárni, remélem ezt a találkozók összehangolt időpontja is lehetővé teszi.

  Lesz miről írni, olvasni. Például amiről eddig csak a zuhanyban hallottunk, állítólag az SC Hírös-Ép vezetőedzője lemondott, a KLC-KTE megye egyben indul. Az sem lenne érdektelen megtudni, Kemenes Gyuri miért pattant meg attól az akadémiától, ahol annak vezetője egy nehéz időszakában nem kis lehetőséget adott. Mert, ha felfelé törekszik, az okés, de ha nem…

 2. Hozzaszolo

  2017. július 9. vasárnap at 10:04

  Izgalmas lesz a következő szezon.Reméljük,hogy a Szövetség mindent
  elkövet,hogy 16 csapatos legyen a megyei I.osztály.
  Nagy versenyfutás lesz a KLC. és a Félegyháza között.

 3. Lujo

  2017. július 9. vasárnap at 16:29

  A Szövetségnek semmi ráhatása nincs arra, hogy hány csapatos lesz a megyei I.osztály. Lást 4 évig nem volt feljutó az NBIII-ba, a Városföld mióta nem megy feljebb, a Baja megszüntette a felnőtt labdarugást. Ha lenne ráhatás, akkor bizonyára nem igy történt volna!!!

 4. KecskemetiZONA

  2017. július 9. vasárnap at 18:15

  Hogy a szövi mindent megtesz-e, a tizenhat létszámos megye egyért, az majd kiderül, de tesz érte az tuti, ha mással nem az infrastruktúra korszerűsítésében vállalt közreműködéssel.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás