kesport.hu

KLC: Magabiztos siker az utolsó edzőmeccsen

A Kecskeméti LC a Paks II. ellen zárta a felkészülési meccsek sorát a Széktói Stadionban. Szabó Tibor csapata végig magabiztosan futballozott, ennek eredményeként 4-1-es győzelemnek örülhettek a lila-fehér futballisták.

Az első játékrész rögtön Salami pillanatival indult, aki két alkalommal is közel járt a gólszerzéshez, ám elsőre a kapus, majd másodjára egy védő tudta útját állni lövésének. A Paks sem állt vissza azonban, néhány kósza lehetőség a vendégek előtt is adódott, ám összességében jól zárt a védelem, illetve Belecan is a helyén volt. Jó negyedóra telt el, amikor Balog lépett ki Salami labdájával, majd szép cselek után ballal lőtte ki a hosszút (1-0). A folytatásban egy sérülés borzolta a kedélyeket, Toricska Rajmond és egy paksi játékos fejelt össze vétlen szituációban, mindkettőjüket ápolni kellett, de szerencsére az ijedtség volt nagyobb. A félidő hajrájához közeledve növelni tudtuk előnyünket, egy formás akció végén Salami bólintott a hálóba Toricska beadásából (2-0).

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Szünetben szokás szerint cserékkel frissített Szabó Tibor, és ez bizony nagyon jól sült el. Bozsik Máté startolt rá Rozsi Dominik hosszúindítására, majd szépen lőtte ki a hosszú alsót (3-0). Ebben a játékrészben a fiatalos frissesség bizony kijött, szinte folyamatosan jegyezhettük fel a veszélyes támadásvezetéseket. Nem is kellett sokat várni az újabb találatra, amikor egy kontrából Tóth ugratta ki Selyem Zsoltot, aki aztán szemben a kapussal már nem is hibázott (4-0). A paksiak mindent megtettek a szépítésért még ebben a hátrányban is, kapufáig is eljutottak, illetve néhány alkalommal Belecant is tesztelték, végül aztán egy büntetőt is kiharcoltak. Nagy Richárd állt a labda mögé, aki a léc alá bombázva szépített (4-1).

A Kecskemét LC szombaton már tétmeccset játszik, a Magyar Kupa 1. fordulójában Kiskőrösön lépnek pályára 17:00-kor.

Kecskeméti LC – Paks II. (NBIII) 4-1 (2-0)
Edzőmeccs, Széktói Stadion

KLC: Belecan – Rozsi, Urbán, Farkas (Fűzfa 46.) – Toricska (Csizmadia 46.), Terbe (Maczelka 46.), Nádudvari (Tóth 46.), Vladul (Nemesvári 46.) – Szabó D. (Kitl 46.) – Salami (Bozsik 46.), Balog (Selyem 46.).

Gól: Balog, Salami, Bozsik, Selyem ill. Nagy

Szabó Tibor: A nagy meleg rányomta a bélyegét a meccsre, nem volt olyan dinamikus, mint az eddigiek. Ettől függetlenül egy magabiztos győzelmet arattunk. Az első félidőben támadásban és védekezésben is rendben voltunk, de előre többet kellene még vállalnunk, kicsit tutira akartuk lehozni. A második félidő kicsit őszintébb játékot hozott, helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt, de kicsit szervezettebbeknek kellett volna lennünk a középpályán, hogy ne alakuljon ki ennyi helyzet a kapunk előtt.

3 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2017. augusztus 2. szerda at 21:48

  A főpróba után egy laikus vélemény.

  Nem lett erősebb keretünk.
  Középpályáról valóban hiányzik egy tapasztalt játékos.
  Fürgébbek sem lettünk.
  Amit a mester meg akar valósítani, ahhoz gyorsabb gondolkodás, cselekvés, összehangoltabb mozgás szükségeltetik.
  Az új kapusnak is voltak technikai hibái.
  A hátvédsor változatlan.
  Középpálya nagy kérdőjel /?/
  Csatársor az előző évi.
  A tizenhárom csapatos bajnokság megnyerése alapkövetelmény.
  Hát majd meglátjuk.

 2. Karcsibacsi

  2017. augusztus 3. csütörtök at 09:12

  Egy másik laikus…
  A megye I-et ugye meg akarjuk nyerni. Benne minden meccset. Az ellenfelek nem fogják megtenni azt a szívességet, hogy kitámadjanak. Eszükbe sincs. Akkor?
  Nekünk kell támadni, meg letámadni. Csatároknak amúgy is bővében vagyunk. Tehát?!
  Pl.: Elöl Salami és Bozsik meghülyítene minden védelmet. Mögöttük Balog osztogathatna, indíthatna előre, szélre. Balog mögé persze kell két sokat futó, labdaszerző, labdabiztos középpályás…

 3. KecskemetiZONA

  2017. augusztus 3. csütörtök at 13:29

  Karcsibacsi, az “Ancelotti faktort” látom benned, már csak a szintén gólt szerző titánt, Selyem Zsoltot kellene valahol a rendszerben elhelyezni, és csőstül ontjuk a találatokat. A letámadás kétélű fegyver, az ellenszert az Újpest ellen 4-1 re megnyert délelőtti edzőmeccsen a Csima csapat bemutatta. Jó lesz tehát vigyázni, mert jön egy hiba, és rángathatjuk vissza a sündisznó állásból támadó ellenfelet, mint azt Fűzfa tette.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.