kesport.hu

Rekordszámú csapat nevezett a megyei bajnokságokba

A hétfői LIGA-értekezleten az is elhangzott, hogy komoly szankciókat fognak alkalmazni a renitens sportszakemberekkel szemben.

A találkozón adták át a Bács-Kiskun Megye Labdarúgásáért Díjakat, amelyeket idén Kertész Zoltán, Kiliti István, Mózes László, Nyári Ferenc, Szabó Erika, Szabó Gábor és Renner Tibor kaptak meg.

Losonczy László igazgató beszédében elmondta, hogy örömteli a megyei futball életében, hogy több csapat vállalta bajnoki címe jogán a magasabb osztályt (Géderlak, SC Hírös-Ép, Hercegszántó). Mindemellett rekordszámú csapat indul a 2017/2018-as évadban, összesen 98 együttes – köztük új szereplők – szerepel majd a hét versenysorozatban.

A fegyelmi helyzetekkel kapcsolatosan hangsúlyozta, hogy kiemelten szigorúak lesznek az utánpótlás edzők fegyelmi ügyeiben, a bizottság így is rengeteget dolgozik.

Összesen 1,8-2 milliárd forint értékben várhatóak fejlesztések szerte Bács-Kiskun megyében. Ezenfelül teqball asztalok és pályák érkeznek hamarosan, a pályázatok már megvoltak.

A Versenybizottság részéről (Török Tibor, Kerpics Ferenc) elhangzott, hogy sportszerűségi versenyt hirdetnek a megye I-es edzőknek, illetve a megye II-ben a szezon végén hírverő meccset játszik az északi és déli csoport válogatottja.

Mindezek mellett technikai jellegű tájékoztatás volt az esetleges változásokról, illetve a játékvezetői bizottság vezetője, Holczimmer Andor tartott rövid ismertetőt a főbb szabályváltozásokról.

4 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2017. augusztus 8. kedd at 11:54

  Na ha a szövi részéről az utánpótlás edzőkkel szemben kiemelten nagy szigorúság készül, van itt egy olvasói javaslat a múltból.

  “Azt az utánpótlásedzőt aki trágárkodik a mérkőzésen, az edzésen, a játékosát vagy az ellenfelet minősíthetetlen stílusban szidja, el kell tiltani a munkájától. Továbbá jó megoldásnak tartanám, hogy az utánpótlásedzők csapatainak sárga és piros lapjait számolják össze, és egy pontrendszer alapján kell büntető szankciókat meghatározni, amelynek a vége lehetne akár az örökös eltiltás az utánpótlás-nevelői munkától.” /név: a Kecskeméti ZÓNA szerkesztőségében/

  Megfontolandó felvetésnek tartom.

  Kérdés, az illetékesek eddig a pontig el kívánnak-e menni, vagy csak durciznak?

 2. Pingback: Szabó Erika megyei díjat kapott munkásságáért – kesport.hu

 3. Hozzaszolo

  2017. augusztus 10. csütörtök at 21:55

  Szomorú tény,hogy az ország legnagyobb megyéje nem tud versenyeztetni az első osztályban 16 csapatot.

  • Karcsibacsi

   2017. augusztus 11. péntek at 11:55

   Tényleg az…
   A megyében 22 város van. Ezek felében működik legalább megye I-es focicsapat. (3 település – Akasztó, Harta, Kunszállás – meg nem város.)
   Lakosságszám szerinti sorrendben felsorolva nincs legalább megye I-es csapata:
   Bajának – III. osztály
   Kiskunmajsának – II. osztály
   Kunszentmiklósnak – semmilyen
   Soltnak III. osztály
   Kerekegyházának II. osztály
   Szabadszállásnak II. osztály
   Izsáknak II. osztály
   … (a többi ötezer alatti lakosságszámú).
   .
   Úgy gondolom, hogy Bajától, Kiskunmajsától elvárható lenne a megye I. és Kecskemét is elbírna még akár két ilyen szintű csapatot. (Az meg, hogy Kunszentmiklóson nincs nagypályás focicsapat, számomra teljesen nonszensz.)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..